Private Lease een Automaat | Grootste Aanbod

Private lease automaat

Private lease staat net als een auto met automaat voor zorgeloos rijden. Een Private Lease Automaat staat voor de ultieme zorgeloosheid.

Private Lease Auto’s met een automatische versnellingsbak zijn aan een opmars bezig in Nederland. Steeds meer mensen onderkennen de voordelen van rijden zonder te moeten schakelen.

In het drukke verkeer van vandaag de dag met zijn vele files is een automatische versnellingsbak een stuk comfortabeler. Zeker in combinatie met zelfrijdende functies als een adaptive cruise control.

Inmiddels is bijna een derde van alle nieuwe auto’s niet meer uitgerust met de oude vertrouwde handbak. Deze opkomst van de Automaat is ook zichtbaar bij Private Lease.

 

Voordelen Privé Lease Automaat

Doordat er niet geschakeld hoeft te worden rijdt een automaat relaxter. Alle aandacht kan op de weg gericht worden.

Ontspannen rijden
Zuinig
Voordelig via Private Lease
Veilig

Private Lease Automaat Aanbod Groeit

In de begin jaren van Private Lease was het aanbod van auto’s met een automaat beperkt. De focus lag toen vooral op kleine zo goedkoop mogelijke auto’s.  

Met het volwassen worden van Private Lease is het aanbod van leaseauto’s met een automatische versnelling ook gegroeid. Met name veel van de mateloos populaire private lease SUV’s zijn uitgerust met een automaat.

Elektrische Privé Lease Auto’s met Automaat  

De groei van het marktaandeel van elektrische auto’s zorgt ook voor een groei van het aantal private leaseauto’s waarin niet meer geschakeld hoeft te worden. Technisch gezien is bij elektrische auto’s alleen geen sprake van een automaat. Elektromotoren in auto’s maken überhaupt geen gebruik van versnellingen.

Privé Lease Automaat voor Jong en voor Oud

In de begin jaren van de automaat was hij vooral gewild bij ouderen. Wij moeten dan wel helemaal terug naar de tijd van de DAF Variomatic.

Met het verfijnen van de techniek werden steeds meer dure auto’s verkocht met automaat. Door de significante meerkosten van de automatische versnelling bleef de populariteit bij de goedkopere modellen nog uit.

Met het verlagen van de meerprijs voor de automaat zijn meer en meer voordelige auto’s ook leverbaar met automaat. Hiermee zijn auto’s met automaat ook betaalbaar geworden voor jongere bestuurders. Dit is terug te zien in het groeiende aantal jongere bestuurders dat kiest voor een Private Lease Automaat.

Populaire Private Lease Automaat Aanbiedingen

Kia Picanto

Voordelige en wendbare stadsauto

Opel Corsa

Opel Corsa Private Lease Automaat

Compacte sportieve hatchback

Peugeot 208

peugeot 208 Private Lease Automaat

Moderne ruime hatchback

Kia Niro

Kia Niro Private Lease Automaat

Populaire Crossover

VW ID.3

volkswagen id3 Private Lease Automaat

Innovatieve elektrische auto

Wat is een Private Lease Automaat?

Private Lease Automaat betekent voor een vast bedrag per maand in een leaseauto rijden met een automatische versnelling. Alle autokosten zijn inbegrepen.

Is een Privé Lease Automaat duurder?

Het prijsverschil tussen een private lease automaat en handgeschakelde auto loopt uiteen van € 20,- tot € 75,- per maand. Dit komt doordat de aanschafprijs van een auto met automaat gemiddeld € 2.000,- hoger ligt ten opzichte van een handgeschakelde auto.


Is een Private Lease Automaat zuiniger?

Een deel van de hogere private leaseprijs is terug te verdienen door lagere brandstofkosten. Auto’s met automaat rijden in veel gevallen zuiniger dan handgeschakelde auto. 
Dit komt doordat een automatische versnellingsbak altijd op het meest optimale punt schakelt. Uiteraard is de mate van zuinigheid ook afhankelijk van de rijstijl.

Wat is de Goedkoopste Private Lease automaat?

De goedkoopste private leaseauto’s met automaat op Leaseauto.nl is de Kia Picanto.

Wat maakt een Private Lease Automaat zo populair?

Een auto met automaat biedt de volgende voordelen:
• Ontspannen rijden dankzij het automatische schakelen. 
• Lager verbruik door precies de juiste momenten te schakelen
• Aandacht op de weg doordat het niet nodig is om op het schakelen te letten

Hoeveel kost een Privé Lease Automaat?

Het leasetarief van een Private Lease Automaat loopt behoorlijk uiteen. Het is met name afhankelijk van de gekozen auto, het aantal kilometers dat er gereden gaat worden en de looptijd van het contract. 

Een auto met een automaat privé leasen kan al vanaf ongeveer € 250,- per maand. Benieuwd naar de actuele aanbiedingen en beste deals? Bekijk da nu onze Private Lease Acties.

Contact met Leaseauto.nl

Hoe werkt een Automaat

Er zijn verschillende technische manieren waarop automatische versnellingen werken. De vijf belangrijkste zetten wij hier op een rijtje. Dit geeft het een goed beeld van de meest gangbare systemen op nieuwe Private Lease auto’s.

Conventionele automaat

In een handgeschakelde auto wordt de koppeling gebruikt om de overgang van de ene naar de andere versnelling soepel te laten verlopen. Een conventionele automaat heeft geen gewone koppeling, maar een vloeistofkoppeling. Deze zorgt voor een soepele overgang van de ene naar de andere versnelling.

Fabrikanten gebruiken verschillende namen voor de vloeistofkoppeling. Bijvoorbeeld: Tiptronic (Volkswagen, Audi, Peugeot, Seat, Porsche, Opel) G-Tronic (Mercedes-Benz), Geartronic (Volvo), Steptronic (BMW), SelectShift (Ford), Sportmatic (Kia), ECT (Toyota), Sportronic (Alfa Romeo), E-Shift (Lexus), ActiveMatic (Mazda), ActiveSelect (Opel)

Gerobotiseerde handschakeling

Een gerobotiseerde handschakeling is een gewone versnellingsbak waar een computer en hydraulica de bediening van de koppeling en de versnellingen op zich nemen. Ten opzichte van een conventionele automaat is een gerobotiseerde handschakeling zuiniger en efficiënter.

De gerobotiseerde handschakeling is ook wel bekend als Salespeed (Alfa Romeo), R-Tronic (Audi), SMG (BMW), Sensodrive(Citroën), Dualogic (Fiat), Durashift-EST (Ford), Easytronic (Opel), Quickshift (Renault), MMT (Toyota).

Automaat met dubbele koppeling

Een variant op de gerobotiseerde handschakeling. Speciaal ontworpen om het schakelen soepeler te laten verlopen. Het systeem bestaat uit twee versnellingsbakken. Eén voor de even en één voor de oneven versnellingen.

Wanneer iemand bijvoorbeeld in de tweede versnelling rijdt, dan kan de auto in de andere versnellingsbak alvast de eerste of de derde versnelling inschakelen. Hierbij kijkt hij of de auto aan het versnellen of afremmen is. Doordat de volgende versnelling al klaar staat, kan er snel worden op- of teruggeschakeld.

Dit systeem is ook wel bekend als: DSG (Volkswagen, Skoda, Seat), S-Tronic (Audi), DCT (BMW), EDC (Renault), PowerShift (Ford), SST (Mitsubishi), TCT (Alfa Romeo), Powershift (Volvo).

Continu Variabele Transmissie (CVT)

Dit systeem werd als eerste door DAF gebruikt in een personenauto. Een CVT heeft geen vaste versnellingen met tandwielen, maar een oneindig aantal versnellingen tussen de lichtste en zwaarste overbrenging. Met name hybrideauto’s maken vaak gebruik van een CVT systeem.

De CVT is ook bekend als: Multitronic (Audi, Volkswagen), Lineartronic (Subaru), Xtronic (Renault, Nissan), Autotronic (Mercedes-Benz), IVT (Hyundai, Kia), Multi Matic (Honda), eCVT (Toyota). 

Elektrische auto

Een brandstofmotor levert meer kracht naarmate hij meer toeren maakt en is zuiniger wanneer hij minder toeren maakt. Met de verschillende versnellingen kan een brandstofmotor optimaal werken bij verschillende snelheden.

Bij een elektromotor maakt het niet uit of de auto snel of langzaam rijdt. Hij levert altijd evenveel kracht. Hierdoor heeft een elektrische auto geen versnellingsbak nodig. Een elektrische auto heeft geen versnellingen. Ondanks dat hij geen versnellingsbak heeft wordt een elektrisch auto veelal wel aangeduid als automaat.

Private Lease op Leaseauto.nl

Bent u op zoek naar een Private Lease Auto? Op Leaseauto.nl vindt u op één plek de meeste Private Lease Aanbiedingen. Als onafhankelijke Private Lease Specialist kunnen wij helpen bij het vinden van de Leaseauto die het beste bij u past.