De videodeurbel, is dat nu wel nodig? In de tijd dat je veel op kantoor was, was het wel gemakkelijk. De pakketbezorger kwam altijd net op het moment dat je niet meer thuis was, maar middels de videodeurbel kon je hem/haar dirigeren naar… de buren of de overkapping om het pakketje achter te laten. Maar nu in deze tijd van thuiswerken, heeft een videodeurbel niet zijn kracht verloren?
Meer elektrische auto’s, meer videodeurbellen?
De opkomst van de elektrische auto zorgt misschien onbewust voor een verhoogde interesse van de videodeurbel. Dat geldt wel voor mij althans. Het zit namelijk als volgt: 70% van alle EV rijders heeft thuis een wallbox aan de muur hangen, blijkt uit het Nationaal EV berijdersonderzoek van de VER. Deze wallboxen zijn er in verschillende varianten. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan een oplader, waar de kabel al standaard aan vast hangt. Je hoeft dan niet meer telkens je kabel uit de kofferbak of frunk te halen om op te laden. Nadat je EV opgeladen is, is het enkel nog maar een kwestie van je (eventueel natte/vieze) kabel op te hangen aan de wallbox waar hij wel weer opdroogt.
Kabel van oplader geknipt
Maar mijn gemakkelijke instelling kan mij zomaar duur komen te staan. Steeds vaker hoor ik namelijk de berichten dat laadkabels van de wallboxen thuis afgeknipt worden. Het kleine beetje koper is blijkbaar interessant genoeg om je leven voor te wagen. Het zijn namelijk stroomkabels die afgeknipt worden. En zoals bij elke diefstal is het ongemak voor de benadeelde vaak groter dan de schadepost. Als je een Plug-In Hybride auto hebt, dan kun je wel een paar weken op brandstof vanuit huis vertrekken, maar voor een EV is de laadkabel zijn levensader. Zonder komt hij niet ver.
Eigenwijs als ik ben, wil ik graag mijn wallbox met laadkabel niet omruilen voor één zonder vaste kabel. Een beveiligingssysteem vond ik te ver gaan, maar over een videodeurbel had ik wel al eens nagedacht maar nog niet toe besloten. De tv-reclames van bijvoorbeeld Ring helpen me er wel aan om hem niet te vergeten. Alleen die abonnementskosten… Het is vaak maar een paar euro per maand, maar op die manier kun je veel abonnementen afsluiten en dan is het al snel elke maand een paar tientjes. En dat een jaren lang, dan loopt de teller stiekem toch flink op.
Video deurbel zonder abonnementskosten
In mijn zoektocht naar een videodeurbel zonder abonnementskosten kwam ik uit op twee merken. Eufy en Netatmo. Ze hebben beide hun voordelen, maar wat ik belangrijk vind is dat de videodeurbel automatisch beeld opneemt zodra er iemand langs loopt. Inbrekers nemen natuurlijk niet eerst de moeite om aan te bellen om te kijken of je thuis bent… Daarom heb ik gekozen voor de Eufy Video Doorbell. Deze neemt beelden op zodra er iemand langs loopt, heeft goede opnames in het donker en uiteraard kun je ook terugpraten via de deurbel naar bijvoorbeeld de pakketbezorger of schoonmoeder, die niet meteen snapt waar het geluid vandaan komt.
Conclusie test Eufy Videodeurbel
Installatie was ook supersimpel. De deurbel kun je via netspanning van stroom voorzien, maar ook eens in het half jaar aan de oplader hangen net als je telefoon. Een simpele ‘wig’ zorgt er bij mij voor dat de deurbel iets meer naar links georiënteerd is. Hierdoor kan ik beter mijn wallbox in de gaten houden. En dat deze beveiligingscamera ook nog eens ‘toevallig’ dienst kan doen als handige videodeurbel maakt hem voor mij een ideale aanvulling op de voordeur. Helemaal geen kritiekpunten? Ja wel. Hopelijk wordt de volgende generatie iets kleiner én ook iets witter. Staat wel netjes op een wit geschilderd kozijn. In Amerika is een witte variant namelijk wel al leverbaar.
Het bericht Videodeurbel voor je elektrische auto thuislader verscheen eerst op www.dagelijksauto.nl