Volvo ziet opnieuw indrukwekkende groei in oktober 2023

Het zijn gouden tijden voor Volvo. Al veertien maanden op rij laat dit Chinees-Zweedse automerk een stijgende lijn zien in de verkoopcijfers.

In oktober heeft Volvo opnieuw indruk gemaakt, met een verbazingwekkende stijging van tien procent in de verkoop. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de langverwachte Volvo EX30, die binnenkort op de markt komt met een aantrekkelijke prijs van slechts €36.795,-. Dit model is bedoeld om de concurrentie aan te gaan in het betaalbare elektrische segment. Dit belooft veel goeds voor de toekomst, aangezien de grootste groei van het bedrijf momenteel al te vinden is in volledig elektrische voertuigen.

Volvo Private Lease

Volvo heeft al jaren lang zijn eigen onderscheidende modellen die de liefhebbers aanspreken. Veel ruimte en aandacht voor veiligheid zijn de vaste ingrediënten.

Waar particulieren veelal opzoek gingen naar een grote tweedehands Volvo heeft private lease de wereld veranderd. Via Volvo private lease is het mogelijk om voor een aantrekkelijk maandbedrag een nieuwe Volvo te rijden. Dankzij de overname door de Chinese Geely Holding in 2010 is Volvo Zweedser dan ooit.

Volvo Private Lease Aanbod

Volvo is groot geworden met praktische stationcars als de Volvo V60. De sedans als de Volvo S60 zijn minder gevraagd. Momenteel zijn vooral de SUV modellen populair, zoals de Volvo C40, Volvo XC40, Volvo XC60 en Volvo XC90.

Oktober 2023 in Perspectief

Als we terugblikken op de maand oktober 2023, zien we dat Volvo wereldwijd maar liefst 59.861 auto’s heeft verkocht. Dit is een opmerkelijke toename ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen het aantal verkochte voertuigen op 54.317 lag. Wat nog interessanter is, is dat de Recharge-modellen (zowel plug-in hybride als volledig elektrisch) verantwoordelijk zijn voor in totaal 36 procent van de verkopen. Binnen deze categorie komt volledig elektrisch goed voor 12 procent van de totale verkoop.

Opvallend genoeg lijkt het populaire plug-in hybride segment in Europa terrein te verliezen, met een verkoopdaling van 18 procent. Volvo rapporteerde deze trend en merkte op dat dit ook effect heeft op de wereldwijde verkopen, waar plug-in hybride verkopen met acht procent afnemen.

Verkoopcijfers in 2023

In 2023 heeft Volvo wereldwijd een totaal van 569.019 eenheden verkocht, een indrukwekkende toename van maar liefst 18 procent in vergelijking met 2022, toen het aantal verkochte voertuigen op 483.304 bleef steken. Interessant genoeg neemt Europa het leeuwendeel van deze verkopen voor zijn rekening, met 233.661 verkochte eenheden. Hier zien we ook de grootste stijging, namelijk 24 procent.

Terwijl de verkopen in de Verenigde Staten ook stegen, met een groei van 27 procent tot 103.421 eenheden, presteerde Volvo nog beter op de Chinese markt, met 138.969 verkochte eenheden. Hoewel de groei daar bescheidener was, namelijk vijf procent, zijn dit nog steeds indrukwekkende resultaten.

Topmodel van Volvo

Het best verkochte model van het Chinees-Zweedse merk blijft de XC60, met 20.212 verkochte auto’s. Op de tweede plaats vinden we de XC40, met 17.022 eenheden. De XC90 heeft het echter wat moeilijker, met ‘slechts’ 7.961 verkochte eenheden. Helaas heeft Volvo geen specifieke informatie gedeeld over de verkoopcijfers van deze modellen op regionaal niveau. Het wordt echter verwacht dat de verkoopcijfers volgend jaar een extra impuls zullen krijgen wanneer de nieuwe EX30 beschikbaar komt. Het blijft spannend om te zien hoe dit model zal concurreren met de populaire XC40, aangezien ze qua ruimteaanbod redelijk vergelijkbaar zijn, terwijl de XC40 aanzienlijk duurder is. Wat betreft veiligheid heeft de EX30 echter een uitstekende reputatie opgebouwd, wat zeker in zijn voordeel zal spelen.

Private Lease met zekerheid via Leaseauto.nl

Private Lease is makkelijk als het allemaal geregeld is. Alleen het vergelijken en maken van een goede keuze uit alle Privé Lease aanbiedingen is lastig. U moet weten waar u op moet letten. Daar helpen wij u graag mee. Met een eerlijke Private Lease vergelijker, uitleg en, als dat nodig is, persoonlijk advies door onze experts. Zo krijgt u meer inzicht om de beste keuze voor u te maken.

Op Leaseauto.nl kunt u eenvoudig privé lease aanbiedingen van gerenommeerde aanbieders vergelijken en aanpassen aan uw wensen. Selecteer de uitvoering, kleur, de contractduur en het aantal kilometers per jaar. Zie daarna welke aanbieding het goedkoopste is en de beste voorwaarden heeft.

Altijd uitleg van kleine lettertjes en “beste deal” check

Nadat u een vrijblijvende offerte aanvraagt neemt een Privé lease adviseur contact op. Allereerst voor de “beste deal check”. Samen wordt gekeken of de aangevraagde auto in uw situatie de beste aanbieding is. Maar ook om de kleine lettertjes van de overeenkomst toe te lichten. Hiermee voorkomen wij dat u voor onverwachte kosten en onaangename verrassingen komt te staan. Wij helpen kosteloos bij het maken van de beste keuze voor u.

Bescherming tegen te hoge financiële lasten

De volgende stap is altijd de financiële draagkrachttoetsing. Deze toetsing gebeurt om te voorkomen dat mensen een te grote langlopende financiële verplichting aangaan. De draagkrachttoets is onderdeel van de acceptatie procedure bij alle leasemaatschappijen.

Eenvoud en gemak

Persoonlijk advies
Hulp bij auto kiezen
Beste aanbod bij elkaar

Eerlijk vergelijken

100% onafhankelijk
Prijs en voorwaarden
Beste Deal Check

Bestel met zekerheid

Offerte op maat
Kleine lettertjes uitgelicht
14 dagen bedenktijd

Werkwijze van Leaseauto.nl

Private Lease Auto bestellen via Leaseauto.nl

Kies een auto en de gewenste uitvoering en kleur

Selecteer de looptijd en het aantal kilometers per jaar

Vergelijk de prijs en voorwaarden van de aanbieders

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Persoonlijke uitleg over de kleine lettertjes en beste deal check door een adviseur

Bestel de auto via Leaseauto.nl

Financiële toetsing en acceptatie

Overeenkomst tekenen

Levertijd

Start met rijden



Dit is hoe wij doorgaans werken. U mag natuurlijk altijd contact opnemen voor gratis vrijblijvend advies.
Mobiele versie afsluiten