Private Lease Eigen Risico

Eigen Risico of Eigen Bijdrage bij Schade

Private Lease Eigen Risico

Eigen Risico bij Private Lease is het maximale in rekening te brengen bedrag per schade. De hoogte van het Eigen Risico wordt (van tevoren) met de leasemaatschappij overeengekomen. Een andere veel gebruikte naam voor Eigen Risico is Eigen Bijdrage (bij Schade). Deze betekenis is hetzelfde.

Eigen Risico bij Private Lease

Bij gedekte WA- of cascoschade betaalt u per schadegeval een eigen bijdrage aan de leasemaatschappij. Als de schade verhaald is op een ander, dan krijgt u de in rekening gebrachte eigen bijdrage terug zodra het schadebedrag is verhaald. 

Voorbeeld eigen risico situatie

Stel u heeft een dekking met een eigen bijdrage van maximaal €300 per niet verhaalbare schade. Stel er is een schade van €800, dan betaalt u €300 eigen bijdrage. Is het schadebedrag lager dan het eigen risico hoeft u alleen het schadebedrag te betalen.

Private Lease Eigen Risico Vergelijken

De Eigen Bijdrage per schadegeval verschilt significant per leasemaatschappij. Het varieert van +/- 200 tot wel 500 euro per schadegeval. Gedurende de looptijd van de private lease is er meestal wel een schadegeval. Dan maakt het nogal uit of u zelf 200 of 500 euro moet bijbetalen. Let hier daarom op bij het vergelijken van Private Lease aanbiedingen op het Eigen Risico .

Eigen Risico Verlagen

Als het Eigen Risico hoog is, dan is het meestal mogelijk om het eigen risico te verlagen of helemaal af te kopen. Hiervoor betaalt u dan een kleine vergoeding per maand.

Eigen Risico per Leasemaatschappij

Wilt u precies weten hoe het zit met het eigen risico van een specifieke leasemaatschappij? Kijk dan bij de aanvullende voorwaarden van deze leasemaatschappij.

Hiltermann Lease

Meer informatie over Schade en Verzekering bij Private Lease

Private Lease op Leaseauto.nl

Bent u op zoek naar een Private Lease Auto? Op Leaseauto.nl vindt u op één plek de meeste Private Lease Aanbiedingen. Als onafhankelijke Private Lease Specialist kunnen wij helpen bij het vinden van de Leaseauto die het beste bij u past.

Nieuw in Private Lease

Mobiele versie afsluiten