Private Lease Tips

Top 5 Tips voordat je gaat private leasen uitgelicht

De verleiding is groot om voor een aantrekkelijk bedrag per maand in een splinternieuwe auto te rijden. Toch is het goed om eerst even stil te staan bij deze Private Lease Tips voordat het besluit wordt genomen om te kiezen voor Privé lease.

Vijf Private Lease Tips: neem deze punten mee in de overweging

Maak een goede afweging tussen kopen en leasen.

Start met het berekenen van de huidige autokosten. Leaseauto.nl heeft een makkelijke kosten calculator. Deze zet de huidige autokosten op een rij. Hierin worden ook afschrijving en onderhoudskosten meegenomen. Indien u geen auto heeft, dan is het goed om een schatting te maken van de kosten als u een auto zou kopen. Vergelijk de kosten met de maandelijkse leaseprijs. Hiervoor heeft ook het Nibud een rekenhulp gemaakt.

Realiseer dat het leasebedrag elke maand betaalt moet worden.

Het private leasebedrag komt elke maand terug. Dit kan een flinke hap zijn uit het maandelijkse huishoudbudget. Ter bescherming tegen te hoge lasten voert de leasemaatschappij altijd een draagkrachtoetsing uit voordat het leasecontract wordt gesloten. Los van de uitkomst van de draagkrachttoesing is het goed om te overwegen hoe de leasekosten passing in de persoonlijke prioriteiten.

Bereken hoeveel er in de auto gereden gaat worden.

Als er meer kilometers worden gereden dan afgesproken, dan moet er bijbetaald worden. Bedenk dus vooraf hoeveel kilometers er per jaar nodig zijn in het leasecontract. Lees meer over meerkilometers.

Kies voor zekerheid bij het bestellen

Het afsluiten van een leasecontract is iets wat wij niet vaak doen. Misschien is het wel de eerste keer. Toch zijn er een aantal kleine lettertjes in een groot verschil kunnen maken. Er zijn private lease adviseurs als Leaseauto.nl die kunnen helpen met uitleg en persoonlijk advies. Het advies is kosteloos en vrijblijvend. Zij helpen met inzicht te krijgen zodat u de beste keuze voor u kan maken.

Kies een leasemaatschappij met het Keurmerk Private Lease. 

Zo weet je zeker dat de voorwaarden in orde zijn. Deze zijn tot stand gekomen in samenwerking met de Consumentenbond. Deze leasemaatschappijen zijn herkenbaar aan het keurmerklogo. Een overzicht van de deelnemers vind je hier.

Mobiele versie afsluiten