Bijtelling van een Leaseauto

Bijtelling van een leaseauto betekenis

bijtelling auto

Bijtelling is een fiscale regeling voor rijders met een zakelijke auto. De fiscus ziet het prive gebruik van de zakelijke auto als een vorm van inkomen, waarover belasting betaalt moet worden. Een bepaald percentage van de cataloguswaarde van het voertuig wordt bij het belastbare inkomen opgeteld. Hierdoor betaal je meer belasting.

Bijtelling Auto

De hoogte van de bijtelling hangt af van de CO2 uitstoot van de auto. Daarbij gelden in 2020 twee percentages:

Auto’s met een hybride aandrijving (deels elektrisch, deels benzine) tellen niet meer mee voor het lage tarief. Die vallen ook in de 22% bijtelling groep. 

Geen bijtelling Private Lease

Volgens de Belastingdienst is er geen Bijtelling bij een Private Leaseauto. Door de belastingdienst wordt een private leaseauto niet gerekend tot het inkomen. Een private leaseauto is een auto in eigen beheer. Daarom ziet de belastingdienst een privé leaseauto niet als (verkapt) inkomen. U hoeft daarom geen bijtelling te betalen.

Als u voor zakelijk gebruik veel kilometers rijdt, dan kan het interessant zijn om een auto privé te leasen. Uw kilometervergoeding voor zakelijk gereden kilometers is veelal hoger dan de kilometer kosten van uw private leaseauto. Ook in dit geval is er geen bijtelling bij private leaseauto’s

Vragen over bijtelling van een auto

Wat is bijtelling?

De fiscus ziet het prive gebruik van de zakelijke auto als een vorm van inkomen, waarover belasting betaalt moet worden. Een bepaald percentage van de cataloguswaarde van het voertuig wordt bij het belastbare inkomen opgeteld. Dit is de bijtelling.

Hoe veel bedraagt de bijtelling?

De bijtelling is 8% voor volledig elektrische auto’s en waterstofauto’s. Voor alle andere auto’s 22%.

Is er bijtelling bij private lease?

Bij private lease is er geen sprake van bijtelling. Een private leaseauto is een auto in eigen beheer. Daarom ziet de belastingdienst een privé leaseauto niet als (verkapt) inkomen.

Private Lease op Leaseauto.nl

Bent u op zoek naar een Private Lease Auto? Op Leaseauto.nl vindt u op één plek de meeste Private Lease Aanbiedingen. Als onafhankelijke Private Lease Specialist kunnen wij helpen bij het vinden van de Leaseauto die het beste bij u past.

Private Lease Top 20

Mobiele versie afsluiten