BKR Registratie bij Private Lease

BKR (Bureau Krediet Registratie) betekenis

Private Lease bkr

Alle bij het Keurmerk Private Lease aangesloten leasemaatschappijen registeren een Private Lease Overeenkomst altijd bij het BKR. En bij het afsluiten van Private Lease is een BKR check altijd onderdeel van de de financiële toetsing.

BKR registratie bij Private Lease

Zo’n 11 miljoen mensen staan bij Stichting BKR geregistreerd. Een BKR registratie is dan ook heel normaal. Zo worden alle hypotheken bij het BKR geregistreerd. Maar ook als er een mobiel telefoonabonnement met toestel wordt afgesloten volgt een BKR registratie. Zo is vanuit het Keurmerk Private Lease afgesproken dat ook alle Private Lease Overeenkomsten geregistreerd worden bij het BKR door de aangesloten leasemaatschappijen.

BKR toets bij Private Lease Aanvraag

Onderdeel van de Private Lease aanvraag is de Financiële Acceptatie. Bij de Financiële Acceptatie wordt er naast de draagkrachttoets ook altijd een BKR check uitgevoerd. Hierbij wordt gekeken welke andere financiële verplichten er lopen en of er sprake is van betalingsachterstanden. Dat er andere financiële verplichtingen geregistreerd hoeft geen probleem te betekenen. Als een negatieve BKR registratie is vanwege betalingsachterstanden, dan is dat wel een probleem. Private Lease is dan meestal niet mogelijk.

Registratie Private Lease betalingsachterstanden bij het BKR

Als er betalingsachterstanden zijn bij Private Lease dan worden die doorgegeven aan het BKR. Dit kan leiden tot een negatieve aantekening bij het BKR. Dit kan dan weer invloed hebben op de aanvraag van leningen en andere producten waarbij een BKR toetsing plaatsvindt.

Hoogte van de BKR registratie vanuit Private Lease

Niet het volledige Private Lease termijnbedrag wordt geregistreerd. Van het termijnbedrag wordt 100 % van het totale termijnbedrag geregistreerd in het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) van het (BKR) als financiële verplichting. Het CKI heeft als doelstelling te voorkomen dat consumenten verplichtingen aangaan die zij financieel niet kunnen dragen.

Verlagen van de Private Lease BKR registratie

Omdat een BKR registratie invloed heeft op de aanvraag van andere financiële producten als een hypotheek kan het van belang zijn de geregistreerde verplichtingen zo laag mogelijk te houden. Bij Private Lease kan dit door bij aanvang van de Private Lease overeenkomst een aanbetaling te doen. Hierdoor wordt het maandelijkse termijnbedrag lager en daarmee ook de geregistreerde financiële verplichting bij het BKR.

Invloed Private Lease op Hypotheek

Bij de aanvraag van een Hypotheek vindt er net als bij Private Lease een draagkrachttoets plaats. Door de geregistreerde Private Lease verplichting wordt het vrij besteedbare inkomen lager. Dit heeft invloed op het maximale hypotheekbedrag. Dit hoeft geen probleem, maar is wel iets om rekening mee te houden als het al lastig is om een hypotheek af te sluiten.

Private Lease zonder BKR registratie

Alle grote leasemaatschappijen met de beste Private Lease aanbiedingen zijn aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. Zij registreren de Private Lease overeenkomst altijd. En zij checken het BKR altijd bij het afsluiten van de overeenkomst. Er zijn enkele niet bij het Keurmerk aangesloten leasemaatschappijen die Private Lease overeenkomst niet registeren bij het BKR. Bij hen is er geen garantie op de zekerheden die vanuit het keurmerk geboden worden. Pas hierbij dus goed op. Meer algemeen geldt dan het beter is om niet te gaan leasen als het financieel niet kan.

BKR registratie en het Keurmerk Private Lease

In de Private Lease Algemene Voorwaarden die zijn opgestelde door het Keurmerk Private Lease staat over BKR:

Worden de leaseovereenkomst en eventuele betalingsachterstanden geregistreerd bij het BKR? Ja, de leasemaatschappij meldt de leaseovereenkomst, de daarbij behorende financiële verplichting en eventuele betalingsachterstanden bij de Stichting Bureau Krediet Registratie (“het BKR”) te Tiel.

BKR verwerkt deze gegevens in het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) ten behoeve van het voorkomen en beperken van krediet- en betaalrisico’s. En het voorkomen en beperken van overkreditering van betrokken consumenten. Alsmede ten behoeve van het leveren van een bijdrage aan het voorkomen van problematische schuldsituaties. Deze gegevens worden door BKR ter beschikking gesteld aan de aangesloten instellingen. 

Vragen over Private Lease en BKR

Is Private Lease zonder BKR registratie mogelijk?

Alle bij het Keurmerk Private Lease Leasemaatschappijen registeren een Private Lease overeenkomst. Private Lease zonder BKR registratie is alleen mogelijk bij enkele niet bij het keurmerk aangesloten aanbieders. Pas hierbij goed op de voorwaarden.

Kan Private Lease met negatieve BKR registratie?

Een BKR registratie op zich is geen probleem. Een negatieve BKR registratie voortkomend uit betalingsachterstanden is wel een probleem. De meeste leasemaatschappijen zullen een aanvraag afwijzen bij een negatieve BKR registratie.

Private Lease zonder BKR toetsing

Alle bij het Keurmerk Private Lease Leasemaatschappijen aangesloten aanbieders checken het BKR bij het afsluiten van een Private Lease overeenkomst.

Leasen verstandig bij negatieve BKR?

Een BKR check en draagkrachttoesing wordt uitgevoerd om problemen te voorkomen. Als de financiële ruimte er niet is voor een langlopende financiële verplichting van enkele honderden euro’s per maand, dan is Private Lease geen verstandige keuze.

Meer weten over de aanvraag en acceptatie

Nieuwe Private Lease Modellen

Private Lease op Leaseauto.nl

Bent u op zoek naar een Private Lease Auto? Op Leaseauto.nl vindt u op één plek de meeste Private Lease Aanbiedingen. Als onafhankelijke Private Lease Specialist kunnen wij helpen bij het vinden van de Leaseauto die het beste bij u past.

Mobiele versie afsluiten