Schade bij Inleveren Auto | Innameschade

Innameschade Private Lease betekenis

schade bij inleveren auto

De Innameschade bij een private leaseauto is de schade die geconstateerd wordt bij het inleveren van de auto. Deze controle vindt plaats aan het einde van de looptijd van het leasecontract. Onder Innameschade wordt alleen schade verstaan die niet eerder is gemeld.

Schade bij inleveren auto

Het spreekt voor zich dat een auto die gebruikt is, deze niet meer in nieuwstaat verkeert. Normale gebruikersschade is doorgaans ook geen probleem. Om u verrassingen te voorkomen hebben leasemaatschappijen een innameprotocol opgesteld. Hierin staan veel voorkomende voorbeelden van acceptabele en onacceptabele schades weergegeven. 

Schade altijd melden

In de leaseovereenkomst is vastgelegd dat wanneer een leaseauto schade oploopt dit gemeld moet worden aan de leasemaatschappij. Afhankelijk van de aansprakelijkheid van de schade vergoedt de verzekeringsmaatschappij of de leaserijder deze schade.

Onder innameschade bij private lease wordt alleen schade verstaan die niet eerder is gemeld. Schade die door de leaserijder niet is gemeld komt vaak voor rekening van de leaserijder. Het is in dat geval namelijk niet meer mogelijk om te constateren wie verantwoordelijk is voor de schade. De kosten zijn per schadegeval niet hoger dan het eigen risico.

Top 20 Private Lease

Vragen over Innameschade

Wat is Innameschade bij Private Lease?

Innameschade bij Private Lease is schade die wordt vastgesteld bij de het inleveren van de auto.

Moet ik altijd betalen voor schade die wordt vastgesteld bij het inleveren van mijn auto?

In het Innameprotocol staat welke schade acceptabel is en welke schade niet. Alleen bij niet acceptable schades moet betaald worden.

Hoeveel moet ik maximaal betalen voor schade die wordt vastgesteld bij het inleveren van de auto?

Per vastgesteld schadegeval betaalt u maximaal uw eigen risico bedrag.

Meer informatie over Schade en Verzekering bij Private Lease

Private Lease op Leaseauto.nl

Bent u op zoek naar een Private Lease Auto? Op Leaseauto.nl vindt u op één plek de meeste Private Lease Aanbiedingen. Als onafhankelijke Private Lease Specialist kunnen wij helpen bij het vinden van de Leaseauto die het beste bij u past.

Mobiele versie afsluiten