Private Lease Meer Kilometers

private lease meer kilometers

Rijdt u Meer Kilometers bij Private Lease dan afgesproken, dan moet u de extra kilometers afrekenen. Dit bedrag is de meerprijs voor de extra kilometers. De kosten voor de Meer Kilometers bij Private Lease wordt berekend door de extra kilometers te vermenigvuldigen met de meer kilometerprijs. De meerkilometer prijs staat in het leasecontract.

Private Lease Meer Kilometers

Het is natuurlijk mogelijk dat u met uw private lease auto meer kilometers rijdt dan in het leasecontract is afgesproken. Dat is geen probleem. Voor deze kilometers betaalt u een aanvullend bedrag. Dit wordt berekend met de meerkilometerprijs. In de Algemene voorwaarden staat precies uitgelegd hoe dit werkt via de meerkilometerprijs: Dat bedrag wordt berekend door vermenigvuldiging van het aantal meerkilometers met de meerkilometerprijs, of – als de meerkilometerprijs afhankelijk is van het aantal meerkilometers – met de toepasselijke meerkilometerprijzen. Volgens de Algemene voorwaarden van het Keurmerk Private Lease zijn meerkilometers: “Kilometers die in een bepaalde periode worden gereden boven het voor die periode overeengekomen aantal kilometers.”

Rekenvoorbeeld Private Lease Extra Kilometers

U heeft een leasecontract van 10.000 km per jaar. Na twaalf maanden blijkt u meer dan de afgesproken 10.000 km te hebben gereden. De teller staat namelijk op 12.000 km. U heeft 2.000 meerkilometers gereden. De afgesproken meerprijs is EUR 0,10 per kilometer.

2.000 x 0,10 = EUR 200,00. U moet dus EUR 200,00 bijbetalen voor de extra kilometers.

Vragen over Private Lease Meer Kilometers

Wat zijn Extra Kilometers bij Private Lease??

Extra Kilometers of Meerkilometers zijn de kilometers die meer zijn gereden in de Private Lease Auto dan overeengekomen in de overeenkomst.

Hoe worden Private Lease Meer Kilometers verrekend

De meeste leasemaatschappijen verreken eens per jaar de Private Lease Meer Kilometers. En aan het einde van de contractperiede bij het inleveren van de auto.

Hoeveel kosten Private Lease Meer Kilometers?

De prijs van de Private Lease Meer Kilometers is vooral afhankelijk van de auto en het bijbehorende leasetarief. Bij de meeste auto’s ligt de prijs per meer gereden kilometer tussen de 6 en 15 cent.

Wat moet ik doen als ik structureel meer rijd dan overeengekomen?

Als er elk jaar meer wordt gereden dan overeengekomen, dan is het voordeliger om tussentijds de jaarkilometers aan te passen. Dat is voordeliger dan elk jaar bij te betalen voor de Meer Kilometers bij Private Lease.

Meer informatie over de Kosten van Private Lease

Nieuw in Private Lease

Mobiele versie afsluiten