private lease vergelijker leaseauto.nl

Private Lease Vergelijker

Private Lease Vergelijker

Private lease aanbiedingen vergelijken is nog niet zo makkelijk. Om eerlijk te kunnen vergelijken moet u rekening houden met een meerdere factoren die het leasetarief bepalen. En dan zijn er nog de verschillen in voorwaarden. Bij Leaseauto.nl hebben wij een private lease vergelijker ontwikkeld die met alle factoren rekening houdt.

Private Lease Vergelijker van Leaseauto.nl

Met de Private Lease Vergelijker van Leaseauto.nl kunt u makkelijk en snel leaseauto’s en private lease voorwaarden met elkaar vergelijken. Hierbij is het belangrijk dat u inzicht krijgt waar de verschillen zitten. Na het lezen van dit artikel weet u precies waarop u moet letten als u private lease aanbiedingen gaat vergelijken. U kunt daarna meteen aan de slag gaan om de beste Private Lease Aanbieding te vinden.

Vergelijk op basis van uw wensen

Voordat wij ingaan op de leaseprijs bepalende factoren en voorwaarden staan wij kort stil bij de Private Lease Vergelijker van Leaseauto.nl. De Private Lease Vergelijker van Leaseauto.nl onderscheidt zich doordat leasetarieven vergeleken kunnen worden in elke combinatie van looptijd en kilometers per jaar. En dus niet alleen op basis van de geadverteerde vanaf prijzen. In advertenties en andere vergelijkers wordt vaak uitgegaan van de meeste gunstige voorwaarden (weinig kilometers per jaar en een lange looptijd van de overeenkomst). Leaseauto.nl vergelijkt op basis van uw voorkeuren de prijs die u werkelijk gaat betalen.


Meer dan looptijd en kilometers per jaar vergelijken

De looptijd en het aantal kilometers zijn de twee factoren met de grootse invloed op het leasetarief. Andere factoren die u moet meenemen in de vergelijking zijn: schadevrije jaren, verzekeringen, eigen risico, meer kilometers, minder kilometers, de flexibiliteit en kosten als u voortijdig wilt opzeggen. De kenmerken waarop u auto’s kunt vergelijken bespreken wij apart.

Tot slot zijn er nog leaseprijs verhogende factoren waar u niet direct aan denkt. Bijvoorbeeld het aantal schadevrije jaren, wat gebeurt er met de kosten bij schade en zijn de aangeboden auto’s qua uitvoering en opties wel hetzelfde. De uitvoering van de auto heeft ook een grote invloed op het leasetarief.

Wat zijn uw voorkeuren?

De invloed van uw persoonlijke situatie en wensen spelen uiteindelijk een grote rol bij de bepaling wat de beste private lease aanbieding voor u is. Hoeveel kilometers gaat u rijden? Voor hoelang wilt u zich verbinden aan een overeenkomst? Heeft u al schadevrije jaren? Hoeveel risico wilt u lopen? Moeten er bepaalde opties als navigatie, airconditioning of veiligheidssystemen op uw auto zitten?


Leasemaatschappijen verschillen

Er zijn verschillen tussen leasemaatschappijen. Verschillen die uw leaseprijs beïnvloeden. Afhankelijk van uw situatie en wensen kan het prijsverschil tussen leasemaatschappijen oplopen tot duizenden euro’s over de gehele looptijd van de overeenkomst. Eerlijk vergelijken is dus de moeite waard voordat u een leaseovereenkomst afsluit.

Leaseauto.nl vergelijkt appels met appels

Leaseauto.nl is een private lease vergelijker en adviseur die u graag helpt om een goede keus te maken. Dit is mogelijk doordat wij gestructureerde autodata van alle aangeboden auto’s in Nederland koppelen aan actuele lease aanbiedingen. Wij vergelijken appels met appels. En als u er niet uitkomt, dan helpen wij u graag met kosteloos persoonlijk advies. Om u te helpen bij een goede keuze hebben wij alvast de belangrijkste onderwerpen toegelicht waar u bij een eerlijke vergelijking rekening mee moet houden.

Looptijd in de Private Lease Vergelijker

De looptijden van Private Leaseovereenkomsten lopen uiteen van 24 maanden tot 60 maanden. De meest gekozen periode is 48 maanden. Niet alle leasemaatschappijen willen korte of juist lange overeenkomsten. De 24 en 60 maanden optie wordt daarom niet bij alle leasemaatschappijen aangeboden.

Looptijd of contractduur Private Lease

Grootste verschillen bij korte looptijden


De kostentoename tussen 60 en 48 maanden en tussen 48 en 36 maanden zijn bijna hetzelfde bij alle leasemaatschappijen. Daar valt niet veel te besparen. Dat geldt niet voor de periode van 24 maanden. Het verschil tussen de leasemaatschappijen is daarbij groot. Over een periode van 24 maanden kan dit verschil bij een Ford Focus meer dan 1500 euro bedragen. Met name als u interesse heeft in een korte looptijd is het raadzaam om het leasetarief te vergelijken op basis van de door u gewenste looptijd. Wilt u zo voordelig mogelijk leasen dan is het afsluiten van een private leaseovereenkomst voor 48 of zelfs 60 maanden een goede keuze.

Lange looptijd verlaagt leasetarief

Hoe langer de looptijd van de leaseovereenkomst, hoe lager het leasetarief. Wij hebben de toename van het leasetarief van de Ford Focus weer geanalyseerd in onze private lease vergelijker. Gemiddeld neemt het maandelijkse leasetarief met 25% toe als u in plaats van 60 maanden een overeenkomst voor 24 maanden afsluit. Bij 10.000 km per jaar betaalt u bij 60 maanden gemiddeld 360 euro en bij 24 maanden 460 euro. In overeenkomsten van 24 maanden hebben leasemaatschappijen duidelijk minder belangstelling. De kosten tussen 36 maanden en 24 maanden nemen gemiddeld toe met 12,5%.

Kilometer per jaar Private Lease Vergelijker

Kilometers in de Private Lease Vergelijker

Private Lease aanbiedingen beginnen vanaf 5.000 kilometer per jaar. Dat is net geen 100 kilometer per week gemiddeld. Dit zal voor sommige mensen voldoende zijn. Voor de meeste mensen niet. Gemiddeld rijdt een Nederlander 13.000 kilometer per jaar. Zeker als u uw auto ook voor woon-werk verkeer en vakanties gaat gebruiken rijdt u al snel meer dan 5.000 kilometer per jaar. Regelmatig krijgen wij de vraag “hoeveel rijd ik per jaar?”. Om deze vraag te beantwoorden geven wij graag tips hoe u kunt berekenen hoeveel kilometer u ongeveer per jaar rijdt.

Vragen?
Neem gratis contact op met een Private Lease Adviseur
088-010 2600

Leaseauto.nl Private LeaseVergelijker

Per 5.000 KM neemt leasetarief toe met 7,5%

Hoe meer u rijdt, hoe duurder de private leaseauto. Ter illustratie hebben vanuit onze private lease vergelijker gekeken naar de stijging van de leasekosten van de populaire Ford Focus bij 10 grote leasemaatschappijen. Als startpunt hebben wij 10.000 km per jaar genomen. Gemiddeld neemt het maandbedrag met 7,5% toe voor elke 5.000 extra kilometers bij een vierjarige overeenkomst. Rijdt u 30.000 kilometer per jaar in plaats van 10.000, dan betaalt u gemiddeld 30% meer. De Ford Focus kost dan 500 euro per maand in plaats van 380 euro.


Prijsverschillen op basis van werkelijk gereden KM’s zijn aanzienlijk

De verschillen tussen leasemaatschappijen zijn significant. Bij een contractduur van 4 jaar en 20.000 kilometer per jaar betaalt u bij de leasemaatschappij met de hoogste meerprijs voor extra kilometers over de gehele leaseperiode 650 euro meer dan bij de goedkoopste. Bij 30.000 km per jaar neemt dit verschil toe tot 1.950 euro. Het is dus de moeite waard om private lease aanbiedingen te vergelijken op basis van het daadwerkelijke aantal kilometers dat u verwacht te rijden. In plaats van te vergelijken op basis van het vanaf tarief.


Schadevrije jaren

Schadevrije jaren zijn de jaren dat u geen schade claimt bij uw verzekeraar. Per jaar dat u geen schade claimt, verdient u één schadevrij jaar. Maar bent u een beginnende bestuurder of heeft u nog nooit een eigen auto gehad, dan heeft u geen schadevrije jaren. En ook als u recentelijk schade heeft gereden dan zal u geen of slechts enkele schadevrije jaren hebben.


Niet altijd opslag vanwege schadevrije jaren

Deze schadevrije jaren zijn belangrijk in een private lease vergelijker omdat er leasemaatschappijen zijn die de maandelijkse leasetermijn verhogen als u geen of slechts enkele schadevrije jaren hebt. Terwijl er ook leasemaatschappijen zijn waarbij het leasebedrag niet wordt verhoogd als u geen schadevrije jaren hebt.


Tot 25 euro opslag zonder schadevrije jaren

Bij de leasemaatschappijen die het leasebedrag verhogen is het bedrag afhankelijk van het aantal schadevrije jaren dat u hebt. Hoe minder schadevrije jaren, hoe hoger de opslag. Bij geen enkel schadevrij jaar loopt dat op tot wel 25 euro per maand. Over een leasetermijn van 4 jaar is dat dan 1200 euro. Dit bedrag moet u optellen bovenop het geadverteerde aantrekkelijke leasebedrag tellen bij een eerlijke vergelijking. Er zijn leasemaatschappijen die tot 8 schadevrije jaren het leasebedrag verhogen.


Meer informatie over schadevrije jaren en private lease

Heeft u nog vragen over schadevrije jaren en private lease? Bijvoorbeeld hoe u kunt achterhalen hoeveel schadevrije jaren u heeft? Hoe het zit met opbouw van schadevrije jaren tijden tijdens private lease? En of u opgebouwde schadevrije jaren behoudt bij private lease. Lees dan de aparte artikelen over schadevrije jaren.

Leaseauto.nl

Private Lease Specialist
100% Onafhankelijk
Gratis Persoonlijk Advies
Beste Aanbiedingen
Makkelijk Vergelijken
Prive Lease Vergelijker

Verzekering in Private Lease Vergelijker

De standaard autoverzekeringen zijn bij private lease altijd inclusief de verplichte WA-verzekering. Ook schade aan de auto is verzekerd. Veelal via een uitgebreide cascoverzekering. Ook wel allrisk genoemd. Hiermee is schade aan de eigen auto afgedekt. Dat is een zekerheid die u heeft bij alle leasemaatschappijen die zijn aangesloten bij het Keurmerk Private Lease.


In de private lease vergelijker zit het verschil qua verzekeringen bij de inzittenden verzekeringen. Slechts bij een enkele leasemaatschappij is een inzittenden verzekering inclusief. Dit is begrijpelijk omdat veel mensen bij een eigen auto ook niet kiezen voor een inzittenden verzekering.

Als u kiest voor een inzittenden verzekering, dan adviseren wij de uitgebreidere Schadeverzekering Inzittenden en niet de Ongevallen Inzittenden Verzekering. De kosten van de optionele Schadeverzekering Inzittenden variëren tussen de 4 en 7 euro per maand. Het maximale prijsverschil tussen de leasemaatschappijen is 3 euro voor de optionele Schadeverzekering Inzittenden. De autoverzekering zal de keuze tussen leasemaatschappijen dan ook niet bepalen.


Meer en minder kilometers

Meerkilometers zijn de kilometers die in een bepaalde periode worden gereden in de leaseauto boven het voor die periode overeengekomen aantal kilometers. Voor deze kilometers betaalt u een aanvullend bedrag. Dit wordt berekend met de meerkilometerprijs. In de Algemene voorwaarden staat precies uitgelegd hoe dit werkt.

Stel u heeft een leasecontract van 10.000 km per jaar. Na twaalf maanden blijkt u meer dan de afgesproken 10.000 km te hebben gereden. De teller staat namelijk op 12.000 km. U heeft 2.000 meerkilometers gereden. De afgesproken meerprijs is EUR 0,10 per kilometer.

2.000 x 0,10 = EUR 200,00. U moet dus EUR 200,00 bijbetalen voor de extra kilometers.

Het bedrag dat u moet bijbetalen voor meerkilometers is gemaximeerd vanuit het Keurmerk Private Lease. De verschillen zijn niet groot. Voor de Ford Focus die wij eerder ook hebben gebruikt in onzer private lease vergelijker varieert de meerkilometerprijs tussen de 8,5 en 10 cent. Bij 2.000 meerkilometers scheelt dit 30 euro per jaar. En deze kosten betaalt u alleen als u meer rijdt dan afgesproken.

Minder kilometers worden niet altijd gecompenseerd. Als ze niet worden gecompenseerd dan kunt u veelal beter een kilometerbundel kiezen die iets te laag is. Inplaats van jarenlang betalen voor kilometers die u niet rijdt.


Eigen Risico bij schade

Eigen risico of eigen bijdrage is bij Private Lease het maximale bedrag dat u zelf moet bijdragen per niet verhaalbaar schadegeval. Hoeveel u uiteindelijk kwijt bent aan eigen risico hangt er vooral vanaf hoeveel niet verhaalbare schades u veroorzaakt. Rijdt u regelmatig schade, dan is het eigen risico een belangrijk punt in de private lease vergelijker.


Eigen risico bij schade varieert tussen de 225 en 500 euro

Het eigen risico per schadegeval varieert significant in de vergelijking van 10 aanbieders van de Ford Focus. Het loopt van 225 tot 500 euro. Bij de meeste leasemaatschappijen is het eigen risico 300 euro. Een extra aandachtspunt is dat het eigen risico in enkele gevallen verhoogd wordt na de eerste schade.

Auto’s vergelijken

Het vergelijken van verschillende auto’s, uitvoeringen en opties is natuurlijk ook een belangrijk aspect. In een apart artikel staan wij stil bij het onderling vergelijken van auto’s.


Het is mogelijk het eigen risico te verlagen

Veel leasemaatschappijen bieden de mogelijkheid om de eigen bijdrage te verlagen. Hiervoor betaalt u tussen 5 tot 10 euro.  Het bedrag dat u betaalt en de verlaging van het eigen risico varieert per leasemaatschappij. Bij een leasetermijn van 4 jaar lopen deze kosten op. Deze optie is over het algemeen pas rendabel bij meer dan 2 niet verhaalbare schades gedurende de leasetermijn. Hoeveel schades u rijdt is vooraf natuurlijk niet bekend. Het is daarom vooral een persoonlijke afweging tussen hoeveel risico u financieel wil lopen en hoe vaak u een schadegeval verwacht.


Meeste Leasevoorwaarden hetzelfde in algemene voorwaarden

De meeste Private Lease Voorwaarden zijn uniform doordat ze zijn bepaald vanuit het Keurmerk Private Lease. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zaken als de bedenktijd, de standaard inbegrepen kosten en vervangend vervoer. Al deze voorwaarden zijn vastgelegd in de Algemene Voorwaarden. Alle bij het Keurmerk Private Lease aangesloten leasemaatschappijen maken gebruik van dezelfde Algemene voorwaarden.


Voortijdig opzeggen van de overeenkomst in de private lease vergelijker

Van de punten waarin leasemaatschappijen qua voorwaarden verschillen hebben wij al stilgestaan bij de verrekening van meer en minder kilometers, de verzekeringen, het eigen risico en de schadevrije jaren. De laatste voorwaarde waarin leasemaatschappijen verschillen is in de berekening van de opzegvergoeding bij het voortijdig opzeggen.

Berekening van de opzegvergoeding

Met de berekening van de opzegvergoeding krijgt u alleen te maken als u voortijdig de private leaseovereenkomst wilt beëindigen. Vanuit de Algemene Voorwaarden is bepaald dat u de leaseovereenkomst op zijn vroegst op de eerste dag van het tweede jaar van de leaseperiode kunt opzeggen. Voor de resterende looptijd betaalt u een opzegvergoeding. De maximale opzegvergoeding is ook bepaald vanuit het Keurmerk Private Lease. De vergoeding wordt berekend door de resterende maanden te vermenigvuldigen met een vast percentage.

Ter illustratie een rekenvoorbeeld


Het vaste percentage is bepaald op 50%. Het termijnbedrag is € 200,-. De overeengekomen leaseperiode is 24 maanden. Aan het einde van het 1e jaar (na 12 maanden) zegt u op.


Zonder de opzegging zou u aan termijnbedragen nog 12 maanden x € 200,- = € 2.400,- moeten betalen. De opzeggingsvergoeding bedraagt dus 50% van € 2.400,- = € 1.200,-.


Het vaste percentage verschilt per leasemaatschappij. In het voorbeeld van onze Ford Focus varieert het tussen de 35% en 50%.

Private Lease Vergelijker Vragen

Wat is een Private Lease Vergelijker?

In een Private Lease Vergelijker wordt het aanbod van meerdere Leasemaatschappijen bij elkaar gebracht.

Waarom zou ik een Private Lease Vergelijker moeten gebruiken?

Het vergelijken van Private Lease aanbiedingen is tijdrovend en complex. Private Lease vergelijkers maken het snel en transparant. 

Waar moet ik op letten in een Private Lease Vergelijker?

De grootste prijsverschillen tussen leasemaatschappijen ontstaan bij het verkorten van de looptijd en het verhogen van het aantal kilometers. Ook de prijs voor de gewenste loopt sterk uiteen. En tot slot het eigen risico bij schade verschilt aanzienlijk.

Wat maakt de Leaseauto.nl Private Lease Vergelijker zo goed?

In de Lease Vergelijker van Leaseauto.nl is het eenvoudig om prijzen te vergelijken op basis van elke combinatie van looptijd en kilometers. Ook zijn de belangrijkste kleine lettertjes uit de voorwaarden uitgelicht.

Waar hoef ik niet op te letten in een Private Lease Vergelijker?

Alle bij het Keurmerk Private Lease aangesloten Leasemaatschappijen maken gebruik van dezelfde Algemene Voorwaarden. Hierin is vastgelegd wat altijd inclusief is:

  • Reparatie en onderhoud
  • Autoverzekering 
  • Motorrijtuigbelasting (wegenbelasting) 
  • Onderhoud, bandenvervanging, schadeherstel en glasreparatie 
  • Afschrijvingskosten 
  • Pechhulp in Nederland

Is het advies van een Private Lease Vergelijker onafhankelijk?

Er zijn ontzettend veel private lease aanbieders op de lease markt. Al die aanbieders proberen jou als consument te pushen om een lease deal bij hun af te sluiten. Echter zijn de private lease aanbieders niet altijd direct en objectief. Leaseauto.nl is dat wel. Wij hebben er geen baat bij welke partij jij uiteindelijk de voorkeur geeft, maar zijn alleen gericht op het vinden van de beste aanbieding voor jou.

Private Lease per Merk

Bekijk het populairste private lease aanbod per leverancier bij elkaar.