Fiat Lease via Leasys | Voorwaarden Vergelijking

Leasys Fiat Private Lease

Een private lease overeenkomst direct bij Fiat afsluiten. Dat kan bij Fiat via Leasys. Lekker makkelijk. Maar hoe zit het met de private lease voorwaarden?

De belangrijkste private lease voorwaarden van Leasys hebben wij op een rijtje gezet. Hiermee kunt u makkelijk een eerlijke vergelijking maken met andere Fiat privé lease aanbieders.

Leaseauto.nl maakt het vergelijken van private lease aanbiedingen makkelijk en transparant. Het Fiat lease aanbod van privé Leasys is ook te vinden op Leaseauto.nl.

Private Lease Tips

Fiat Lease via Leasys | Voorwaarden Vergelijking

De standaard voorwaarden van Fiat Lease via Leasys zijn relatief basic. Leasys heeft er voor gekozen het niveau van de voorwaarden onder te brengen in 3 pakketten (Budget, Smart en Top).

Voorwaarden afhankelijk van gekozen optiepakket
De keus over het niveau van de voorwaarden ligt hiermee bij de klant. Hoe beter de voorwaarden hoe hoger de leaseprijs. De getoonde waardes en scores zijn op basis van het goedkoopste Budget pakket.

De hoogte het eigen risico, opzegvergoeding, meerkilometerijs, verrekening van minder kilometers, inzittendenverzekering, opzeg flexibiliteit en het vervangend vervoer zijn allemaal afhankelijk van het gekozen pakket.

Fiat Lease via Leasys | Voorwaarden

De meeste private lease voorwaarden zijn hetzelfde bij alle aanbieders die zijn aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. Deze gedeelde voorwaarden zijn vastgelegd in de Algemene Voorwaarden.

Fiat Financial Services is ook aangesloten bij het Keurmerk Private Lease.

Aanvullende voorwaarden

Toch zijn er ook verschillen in de voorwaarden van leasemaatschappijen. Deze zijn vastgelegd in de Aanvullende Voorwaarden, een document van meerdere pagina’s dat veel mensen niet lezen voor het afsluiten van een privé lease overeenkomst.

Omdat deze Aanvullende Voorwaarden wel degelijk belangrijk bij het maken van een goede vergelijking hebben wij de belangrijkste kleine lettertjes uitgelicht.

Eigen Risico

Standaard bedraagt het eigen risico van € 400,- op Casco schade en € 200,- op WA schade. Leasys biedt de optie om tegen een meerprijs het eigen risico te verlagen. Indien u binnen 12 maanden meer dan twee schades veroorzaakt, dan zal de eigen bijdrage verhoogd worden met € 400,-.

Standaard Verzekering

Allrisk verzekering: WA, casco en glasreparatie is inclusief. Optioneel kan een Personen Inzittende Verzekering (POI) worden afgesloten via een pakket.

Meer of minder kilometers

Rijdt u echter meer kilometers dan afgesproken, dan worden deze extra kilometers tussentijds aan u doorberekend. Rijdt u minder, dan worden deze kilometers niet gecompenseerd. Tenzij u voor een duurder voorwaarden pakket kiest waarbij het wel vergoed wordt.

Het is niet mogelijk om tussentijds het kilometrage aan te passen. De meerkilometerprijs is afhankelijk van het pakket dat u kiest.

Pechhulp

Bij pech in Nederland en in het buitenland staat de Fiat Service Centrale dag en nacht voor u klaar. De basis pechhulp binnen Europa bestaat uit de volgende dienstverlening:

  • Intake en coördinatie van uw melding van pech of ongeval door onze alarmcentrale
  • assistentie ter plekke
  • indien het voertuig niet ter plekke kan of mag worden gerepareerd wordt het getransporteerd naar de
    dichtstbijzijnde garage / merk dealer
  • in overleg met onze alarmcentrale alternatief vervoer inzetten als reparatie langer duurt dan 4 werkdagen
  • repatriëring van het voertuig terug naar Nederland

Vervangend vervoer

U heeft standaard recht op vervangend vervoer als het onderhoud of de reparatie van uw Fiat langer dan 72 uur in beslag neemt. U krijgt vanaf dat moment vervangend vervoer zonder bijkomende kosten. Via een optie pakket met een meerprijs is vervangend vervoer binnen 24 uur mogelijk.

Kosteloos opzeggen

Via een pakket met een meerprijs is het mogelijk om kosteloos op te zeggen bij verlies aan inkomsten. Afhankelijk van het gekozen pakket zijn er in de volgende gevallen geen opzegkosten verschuldigd:

  • Overlijden
  • Gedwongen ontslag wat niet de eigen schuld is
  • 80% of meer arbeidsongeschiktheid
  • Echtscheiding
  • Ontbinding van geregistreerd partnerschap
  • Emigratie

Opzegvergoeding

Het is mogelijk de overeenkomst tussentijds te beëindigen. Dit kan op na het eerste jaar en hier zijn kosten aan verbonden. De opzeggingsvergoeding wordt op twee manieren berekend, hierbij geldt dat de meest voordelige optie voor u altijd leidend is.

De standaard opzeggingsvergoeding is 50%. Via een optioneel pakket kan dit verlaagd worden.

Naast bovengenoemde opzegvergoedingen berekent Leasys ook het maximum aan opzegvergoeding welke u eigenlijk had moeten betalen wanneer u direct voor, de in dit rekenvoorbeeld, kortere looptijd van 24 maanden had gekozen.

Voorbeeld
Stel u heeft een contract afgesloten van 200 euro per maand met een looptijd van 36 maanden. Na 24 maanden besluit u op te zeggen, er zijn dus nog 12 maanden te voldoen.

De opzegvergoeding bedraagt in dat geval 12 x € 200,- = € 2.400,- * 40% = € 960,-.

Naast deze berekening berekent Leasys ook altijd het bedrag welke van toepassing zou zijn geweest wanneer u bij de start had gekozen voor
24 maanden. In dat geval was de leaseprijs € 235 geweest. Het maximum is daarom € 235 – € 200 = € 35 x 24 maanden = € 840,-.

Omdat dit laatste bedrag lager ligt, hanteert Leasys dit bedrag als opzegvergoeding.

Schadevrije jaren

Het is mogelijk om een verklaring schadevrij rijden op te vragen.

Fiat Lease via Leasys | Aanbod

Leasys heeft 300,000 voertuigen en meer dan 70,000 klanten in 8 Europese landen. Leasys is onderdeel van de FCA Bank Group, een internationale banking group gespecialiseerd in automotive financiering en verzekeringen.

Fiat richt zich vandaag de dag vooral op haar kleine auto’s met een grote geschiedenis. Met name de Fiat 500 is een succesnummer. Er is geen stadsauto die er zo modieus en hip uitziet als de Fiat 500. Speciaal voor de zonaanbidders is er de Fiat 500C met zijn open dak. Om in te spelen op trend van hogere auto’s heeft Fiat ook nog de Fiat 500X uitgebracht.

Naast de Fiat 500 is ook de Fiat Panda een aantrekkelijk geprijsde private lease stadsauto. In Italië is de Fiat Panda nog steeds mateloos populair. In Nederland liggen de verkoopcijfers van de Fiat Panda lager. Maar met een private lease prijs van vanaf +/- 230 euro per maand kan dit best gaan veranderen. Voor gezinnen biedt Fiat nog de Tipo en Tipo Stationwagon aan.

Meer over Private Lease in het Kenniscentrum

Bij private lease vergelijken gaat het om meer dan de laagste prijs. Het vergelijken van de voorwaarden van leasemaatschappijen is ook van belang. Dat kan onverwachte kosten en vervelende situaties in de toekomst voorkomen.

Wij hebben hier alleen bij de Aanvullende Voorwaarden stilgestaan. Bij de Algemene Voorwaarden die gebruikt worden door alle leasemaatschappijen hebben wij niet stilgestaan. Ze zijn wel belangrijk, maar niet verschillend per aanbieder. Ze zijn opgesteld door het Keurmerk Private Lease is samenwerking met de Consumentenbond. In het Private Lease Kenniscentrum worden deze in detail toegelicht.

Gratis persoonlijk Private Lease Advies

Mocht u hulp nodig hebben bij het vergelijken van de voorwaarden van private lease aanbiedingen dan mag u altijd kosteloos contact opnemen met een onafhankelijke private lease adviseur van Leaseauto.nl. Wij helpen u graag.

Mobiele versie afsluiten