private lease vergelijker leaseauto.nl

Leasemaatschappijen

leasemaatschappijen

Er zijn meer dan 100 leasemaatschappijen die private lease aanbieden. Ze lopen uiteen van regionale autobedrijven met enkele tientallen auto’s tot multinationals met tienduizenden auto’s. En dan zijn er nog de autofabrikanten en importeurs met hun eigen financieringsmaatschappijen die ook privé lease aanbieden.

De betere leasemaatschappijen zijn allemaal aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. Dit keurmerk geeft u de zekerheid van eerlijke voorwaarden. Of het nu om een kleine of een hele grote leasemaatschappij gaat, ze maken allemaal gebruik van dezelfde Algemene Voorwaarden. Deze eerlijke voorwaarden zijn opgesteld samen met de Consumentenbond.

Leasemaatschappij vergelijking

Aanbod

Een groot verschil tussen leasemaatschappijen is natuurlijk het aanbod. Zo kan een aan een automerk verbonden leasemaatschappij minder verschillende auto’s aanbieden dan een universele leasemaatschappij.

Prijzen

Bij de prijzen is het altijd opletten. Is er bijvoorbeeld een meerprijs afhankelijk van het schadeverleden. En hoe snel gaan de prijzen omhoog bij kortere looptijden, meer kilometers, luxere uitvoeringen en afwijkende kleuren.

Verschil in voorwaarden

Toch zijn er ook verschillen tussen leasemaatschappijen die verder gaan dan het autoaanbod en de leaseprijs. Bijvoorbeeld rondom de hoogte van het eigen risico bij schade, extra inzittenden verzekeringen, hoe snel u vervangend vervoer krijgt bij onderhoud of pech, de compensatie als er minder is gereden dan overeengekomen of de maximale opzegvergoeding bij voortijdige beëindiging van de overeenkomst.

Kleine lettertjes uitgelicht

De afwijkende private lease voorwaarden hebben wij voor de belangrijkste leasemaatschappijen op een rijtje gezet en beoordeeld zodat u een geïnformeerde keuze kunt maken. Komt u er niet helemaal uit? U mag altijd contact opnemen voor onafhankelijk en kosteloos advies.

Voorwaarden per Leasemaatschappij

ald automotive
alfa romeo lease
almn auto lease midden nederland
alphabet-private-lease-leasemaatschappij
anwb private lease leasemaatschappij
arval private lease leasemaatschappij
athlon lease
audi-private-lease
autofirst lease
autoplanning lease
bmw private lease
bochane private lease
broekhuis lease
citroen private lease
dacia lease leasemaatschappij
directlease leasemaatschappij
Driessen Autolease private lease
DS private lease
fiat private lease
ford private lease
forward lease
friesland lease
goprivatelease leasemaatschappij
Huiskes-Kokkeler Autolease HK private lease
hyundai private lease
ikrij private lease
justlease private lease
kia citroen private lease auto
leasem private lease
leaseplan private lease
lekkerleasen private lease
lexus private lease
mazda
mini
mistergreen private lease
mitsubishi private lease
nissan private lease
opel private lease
peugeot private lease
privatelease.com
renault citroen private lease auto
seat
skoda private lease
sternlease private lease
suzuki private lease
toyota private lease
van mossel prive lease
volkswagen private lease
volvo
xleasy private lease logo
Contact met Leaseauto.nl

Leasemaatschappij beoordeling

Slechte leasemaatschappijen die zijn aangesloten bij het Keurmerk Private Lease zijn er niet. En omdat de keurmerk leasemaatschappijen gebruik maken van dezelfde Algemene Voorwaarden zijn de verschillen in voorwaarden beperkt. Toch zijn er verschillen.

Bij de beoordeling met 1 tot 5 sterren is ingezoomd op de verschillen. Om een goed beeld te geven waarin het verschil in beoordeling hebben wij de criteria op een rijtje gezet.

Eigen Risico

Het standaard eigen risico bij casco schade loopt uiteen van € 150,- tot € 500,- per schadegeval. Afhankelijk van de hoogte zijn sterren gegeven. Daarnaast was er een extra ster te verdienen als het eigen risico verlaagd kan worden. Er is een ster afgetrokken als het eigen risico significant wordt verhoogd nadat er 2 schades zijn geclaimd in 1 jaar.

Opzegvergoeding

Bijna alle leasemaatschappijen werken met opzegvergoeding die op twee manieren wordt berekend. De laagste van de twee vergoedingen wordt gebruikt.

De eerste methode is op basis van een vast percentage van de resterende leasetermijnen. De tweede op basis van het verschil tussen de gezamenlijke leasetarieven die zijn betaald tot het moment van opzegging en hogere leasetarieven die betaald zouden zijn als de leaseovereenkomst direct voor de kortere duur was aangegaan.

Het vaste percentage dat leasemaatschappijen gebruiken varieert tussen de 25% en 50%. Afhankelijk van het percentage zijn sterren gegeven. Extra sterren zijn te verdienen door extra flexibiliteit te bieden in situaties van inkomensverlies. Of door de betaalde optie te bieden om na een jaar zonder opgaaf van reden te kunnen opzeggen.

Verzekering

Een private lease overeenkomst is altijd inclusief een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering en casco dekking. Een slecht verzekerde private leaseauto is dan ook niet te krijgen. Voor de verzekering worden altijd daarom minimaal 3 sterren gegeven. Extra sterren zijn te verdienen via de inzittendenverzekering. Die is bij een deel van de aanbieders inclusief, of is toe te voegen voor een een beperkte meerprijs.

Minder kilometer compensatie

Vooraf is het lastig om in te schatten hoeveel de private lease auto precies gebruikt gaat worden. De auto wordt eigenlijk altijd meer of minder gebruikt dan overeengekomen. Meerkilometers worden altijd in rekening gebracht. Minderkilometers worden niet altijd gecompenseerd. Of worden gecompenseerd voor een verwaarloosbaar bedrag. Wij hebben voorbeelden gezien van een minderkilometerprijs van 1 cent.

Standaard krijgen alle leasemaatschappijen 2 sterren. Extra sterren zijn te verdienen als minderkilometers gecompenseerd worden, als de minderkilometerprijs in de buurt ligt van de meerkilometer prijs en als tijdens de looptijd van de overeenkomst de jaarkilometers zijn aan te passen.

Leasemaatschappijen overzicht