Top 5 Tips bij Private Lease Vergelijken

tips-bij-private-lease-vergelijken
Tips bij Private Lease Vergelijken

De Top 5 Tips bij Private Lease Vergelijken helpen om de juiste auto ook tegen de juiste prijs en voorwaarden te kunnen leasen.

Het vergelijken van private lease aanbiedingen houdt bij velen op bij het vergelijken van de prijs bij een bepaalde looptijd en aantal kilometers per jaar. Maar er zijn meer elementen die meegenomen moeten worden in een eerlijke vergelijking om de beste private lease aanbieding te kunnen kiezen.

Top 5 Tips bij Private Lease Vergelijken

Vergelijk met de juiste looptijd en kilometers

De looptijd en het aantal kilometers per jaar zijn ook de twee de belangrijkste elementen die leasetarief bepalen. Hiervoor geldt dat eerst bepaald moet worden hoeveel kilometers er paar jaar gereden gaat worden en wat de passende looptijd is. Hierna kunnen de leasetarieven vergeleken worden op de best bij u passende looptijd en aantal kilometers per jaar.

Vergelijk altijd op basis van de juiste kilometers en looptijd. De geadverteerde vanaf prijs is extra laag. De toename van het leasetarief verschilt tussen leasemaatschappijen bij meer kilometers en een kortere looptijd.

Schadevrije jaren

Schadevrije jaren zijn de jaren dat u geen schade claimt bij uw verzekeraar. Per jaar dat u geen schade claimt, verdient u één schadevrij jaar. Maar bent u een beginnende bestuurder of heeft u nog nooit een eigen auto gehad, dan heeft u geen schadevrije jaren. En ook als u recentelijk schade heeft gereden dan zal u geen of slechts enkele schadevrije jaren hebben.

Deze schadevrije jaren zijn belangrijk in een private lease vergelijker omdat er leasemaatschappijen zijn die de maandelijkse leasetermijn verhogen als u geen of slechts enkele schadevrije jaren hebt. Terwijl er ook leasemaatschappijen zijn waarbij het leasebedrag niet wordt verhoogd als u geen schadevrije jaren hebt. De toeslag is soms wel 50 euro per maand.

Eigen Risico bij schade

Eigen risico of eigen bijdrage is het maximale bedrag betaalt moet worden per niet verhaalbaar schadegeval. Hoeveel u uiteindelijk kwijt bent aan eigen risico hangt er vooral vanaf hoeveel niet verhaalbare schades u veroorzaakt.

Rijdt u regelmatig schade, dan is het eigen risico een belangrijk punt in de private lease vergelijker. Het eigen risico bij schade varieert tussen de 225 en 500 euro

Meer en minder kilometers

Meerkilometers zijn de kilometers die in een bepaalde periode worden gereden in de leaseauto boven het voor die periode overeengekomen aantal kilometers. Voor deze kilometers betaalt u een aanvullend bedrag. Dit wordt berekend met de meerkilometerprijs.

Stel u heeft een leasecontract van 10.000 km per jaar. Na twaalf maanden blijkt u meer dan de afgesproken 10.000 km te hebben gereden. De teller staat namelijk op 12.000 km. U heeft 2.000 meerkilometers gereden. De afgesproken meerprijs is EUR 0,10 per kilometer.

2.000 x 0,10 = EUR 200,00. U moet dus EUR 200,00 bijbetalen voor de extra kilometers.

Het meer kilometer tarief varieert. Als u denkt mogelijk veel meer te rijden da is overeengekomen dan is dit iets om rekening mee te houden.

Berekening van de opzegvergoeding

Met de berekening van de opzegvergoeding krijgt u alleen te maken als u voortijdig de private leaseovereenkomst wilt beëindigen. Voor de resterende looptijd betaalt u een opzegvergoeding. Dit percentage varieert tussen de 35% en 50%.

Er is wel een maximale opzegvergoeding bepaald vanuit het Keurmerk Private Lease. Hiermee wordt u beschermt. Mocht u de kans groot achten dat de overeenkomst eerder wordt opgezegd, dan is het percentage dat betaalt moet worden over de resteren maanden een factor om op te letten.

Eerlijke vergelijker

Private lease aanbiedingen vergelijken is dus niet zo makkelijk. Bij Leaseauto.nl hebben wij een private lease vergelijker ontwikkeld die met alle factoren rekening houdt.

Private Lease Tips

Mobiele versie afsluiten