Verzekering bij Private Lease | Veelgestelde Vragen

Verzekering bij private lease. Veel gestelde vragen en antwoorden over de verzekering van prive leaseauto's.
Verzekering bij Private lease. Veelgestelde vragen en antwoorden over de verzekering van de prive leaseauto.

Verzekering bij Private Lease

Verzekering is inclusief bij private lease. Maar wat is precies verzekerd en wat niet? Alle vragen beantwoord over de verzekering van de privé leaseauto.

Is private lease inclusief verzekering?

De eigenaar van een auto moet deze verplicht WA verzekeren. Dat is bij private lease de leasemaatschappij. Private lease is daarom altijd inclusief verzekering. 

Welke verzekering is inclusief bij private lease?

Leasemaatschappijen kiezen naast de verplichte WA-dekking in de regel ook voor de uitgebreide cascoverzekering. ook wel bekend als all risk verzekering.

Wat is inbegrepen in de WA verzekering met casco dekking bij private lease?

Alle schade aan de eigen auto. Ook als die door eigen schuld ontstaan is. Bij een WA-verzekering gaat het alleen om botsingen en aanrijdingen. Bij een cascoverzekering ook om eenzijdige aanrijdingen, brand, explosies, blikseminslag, diefstal, sterretjes in de voorruit of ruitbreuk, botsingen met dieren, stormen en alle andere vormen van natuurgeweld.

Wat is niet verzekerd bij Privé lease?

Een inzittenden verzekering is niet verplicht. De meeste private leaseauto’s worden dan ook aangeboden zonder inzittenden verzekering.

Moet ik mijn Privé lease auto zelf verzekeren?

Het is niet nodig zelf de private lease auto te verzekeren. De leasemaatschappij verzekert de private leaseauto altijd. De kosten hiervoor zijn onderdeel van het maandelijkse leasetarief.

Is Privé lease met een eigen verzekering mogelijk?

Het is niet mogelijk om de de private leaseauto zelf te verzekeren. De leasemaatschappij is als eigenaar van de auto verplicht dit te doen.

Bouw ik schade vrije jaren op via de private lease verzekering?

Niet bij alle private lease aanbieders worden schadevrije jaren opgebouwd. Dit is een aandachtspunt op mee te nemen bij de vergelijking van private lease aanbiedingen.

Behoud ik schade vrije jaren bij de Privé lease verzekering

Schadevrije jaren hebben een beperkte geldigheidsduur van 3 jaar. Binnen die periode blijven schadevrije jaren geldig. Als er geen verzekering op uw naam geregistreerd bestaat het risico dat schadevrije jaren verloren gaan.

Bij de meeste leasemaatschappijen is het mogelijk om aan het einde van het leasecontract een bewijs van schadevrij rijden op te vragen. Zo gaan ze niet verloren. 

Welke extra verzekeringen kan ik afsluiten bij private lease?

De meeste leasemaatschappijen bieden de optie aan om tegen een beperkte meerprijs een inzittenden verzekering af te sluiten.

Moet ik een inzittenden verzekering afsluiten bij private lease?

Een inzittenden verzekering is een aanvullende autoverzekering en is dus optioneel en niet noodzakelijk. Een inzittendenverzekering overlapt deels de dekking van o.a. de zorgverzekering. Want als iemand een ongeluk krijgt, vergoedt zijn of haar zorgverzekering de medische kosten. En de WA-verzekering van de tegenpartij dekt materiële schade aan kleding of bagage en smartengeld, indien de tegenpartij aansprakelijk is.

Wat is verzekerd bij een ongevallen inzittenden verzekering?

Deze ongevallen inzittenden verzekering keert een vast bedrag uit als u of een andere inzittende invalide raakt of overlijdt bij een ongeluk. Daarbij maakt het geen verschil wie het ongeluk veroorzaakt of wie achter het stuur zit.

Heb ik een ongevallen inzittenden verzekering nodig?

De keuze wat u allemaal wil verzekeren is een persoonlijk. Mocht een inzittenden verzekering willen afsluiten, dan adviseren wij de uitgebreidere schadeverzekering inzittenden.

Wat is verzekerd bij een schade inzittenden verzekering?

Een schadeverzekering inzittenden vergoedt o.a. de daadwerkelijke materiële en lichamelijke schade van alle inzittenden bij een ongeval. De maximum vergoeding ligt rond de € 1.000.000. 

Kan ik mijn eigen verzekering behouden bij private lease?

Het is niet mogelijk om de eigen verzekering te behouden bij private lease?

Wat is het eigen risico bij de private lease verzekering?

Het eigen risico bij schade verschilt per leasemaatschappij. Het varieert tussen de 200 en 500 euro. Veel leasemaatschappijen bieden een optie aan om het eigen risico te verlagen of zelfs helemaal af te kopen.

Wanneer ben ik niet verzekerd bij Privé lease

Schade is niet gedekt als:
– de bestuurder geen geldig rijbewijs heeft
– de schade door opzet of roekeloos gedrag is ontstaan
– als de auto is gebruikt voor verhuur, wedstrijden of zakelijk personenvervoer
– bij rijden onder invloed van (te veel) alcohol of drugs.

Wie betaalt de schade aan de Privé Leaseauto?

De verzekering betaalt bij schade aan de Leaseauto. Het kan wel zo zijn dat er bij zelf veroorzaakte of onverhaalbare schade een vast eigen risico bedrag in rekening wordt gebracht als bijdrage aan de schadelast.

Private Lease Top 20

Meer informatie over Schade en Verzekering bij Private Lease

Mobiele versie afsluiten