Wie betaalt de schade bij Private Lease ?

Wie betaalt bij schade Private Lease

Wie betaalt de schade bij Private Lease?

Wie betaalt de schade bij Private Lease is een veelgestelde vraag aan Leaseauto.nl. De verzekering betaalt bij schade aan de Leaseauto. Het kan wel zo zijn dat er bij zelf veroorzaakte of onverhaalbare schade een vast eigen risico bedrag in rekening wordt gebracht als bijdrage aan de schadelast.

Wanneer betaal ik een eigen bijdrage aan de schade?

Schade kan iedereen overkomen. Gelukkig zijn private leaseauto’s goed verzekerd. Maar wanneer moet je nu een eigen bijdrage betalen. Dat hangt er vanaf wie er schuld had.

Er zijn drie soorten schadegevallen:

Tegen schade die overduidelijk is ontstaan door derden, bent u verzekerd via uw leasemaatschappij. U hoeft de reparatiekosten dan niet te betalen. Ook heeft het geen invloed op uw schadevrije jaren.

Veroorzaakt u zelf schade, aan je eigen auto en/of aan die van een ander, dan zijn de reparatiekosten ook gedekt. Wel betaalt u in dat geval een eigen bijdrage. De hoogte van uw eigen risico is vastgelegd in u Leasecontract.

Is het niet aantoonbaar wie de schade heeft veroorzaakt overleg dan zo snel mogelijk met uw leasemaatschappij. Zij vertellen u wat u eventueel nog kunt doen en wat hun beleid is in dit geval.

Heeft u schade, informeer dan uw leasemaatschappij zo snel mogelijk. Leasemaatschappijen hebben allemaal eigen richtlijnen om schadegevallen te behandelen.

Vragen over Private Lease Schade

Wie betaalt schade aan de auto bij Private Lease?

De verzekering betaalt bij autoschade aan de Leaseauto. Het kan wel zo zijn dat er bij zelf veroorzaakte of onverhaalbare schade een vast eigen risico bedrag in rekening wordt gebracht als bijdrage aan de schadelast.

Wat moet ik doen bij schade aan de Private Lease Auto?

Meld schade altijd direct bij de leasemaatschappij. Bij schade door een aanrijding is het belangrijk om een Europees Schadeformulier in te vullen. Dit kan ook via de schadeapp. Is de schade veroorzaakt door een onbekend voertuig beschadigd of door iemand zonder verzekering, dan moet er aangifte worden gedaan bij de politie.

Private Lease Top 20

Meer informatie over Schade en Verzekering bij Private Lease

Mobiele versie afsluiten