Private Lease met Aanbetaling of Vooruitbetaling

Private Lease met Aanbetaling

De aanbetaling of vooruitbetaling is bij private lease een betaling bij aanvang van de leaseovereenkomst aan de leasemaatschappij. Hiermee wordt het maandelijkse leasebedrag verlaagd. Een aanbetaling verlaagd de geregistreerde financiële verplichting bij het BKR. Dit verkleint de invloed van private lease op het afsluiten van een hypotheek.

Private Lease met Aanbetaling of Vooruitbetaling

Een aanbetaling vinden veel leasemaatschappijen prettig. Het biedt hun zekerheid. Indien er twijfel is over de draagkracht, dan verhoogt een aanbetaling de kans op een acceptatie van uw leaseaanvraag.

Voorbeeld

Er wordt een bedrag van €3.600 vooruitbetaald voor een contract van 48 maanden. De maandelijkse leasetermijnen zijn daardoor met €75 (€3.600 / 48) verlaagd.

Vragen over Private Lease Aanbetaling of Vooruitbetaling

Wat is een Private Lease Aanbetaling?

Een aanbetaling of vooruitbetaling bij private lease is een eenmalige betaling bij aanvang van de leaseovereenkomst aan de leasemaatschappij. Hiermee wordt het maandelijkse leasebedrag verlaagd.

Is het mogelijk een aanbetaling te doen bij private lease?

Bij de meerdere leasemaatschappijen is het mogelijk om een aanbetaling te doen. Maar niet bij allemaal. De aanbetaling is doorgaans maximaal 50% van de som van de te betalen leasetermijnen.

Waarom een aanbetaling doen bij Private Lease?

Een vooruitbetaling of aanbetaling verlaagt de maandelijkse leasetermijn. Hierdoor verlaagt ook de geregistreerde financiële verplichting bij het BKR. Dit kan van belang zijn bij het afsluiten van een een hypotheek.

Een aanbetaling verhoogd ook de kans op acceptatie door de Leasemaatschappij. Bijvoorbeeld bij ZZP’ers kan dit de onzekerheid wegnemen bij de leasemaatschappij.

Wat is het verschil tussen een aanbetaling en borg?

Het verschil tussen een aanbetaling en borg is dat een aanbetaling gezien kan worden als een voorschot op de leasebetalingen. Dit bedrag wordt maandelijks in mindering gebracht op het leasetarief. Borg is meer een zekerstelling. Brengt u de auto in goede staat terug en conform de afspraken in het leasecontract, dan ontvangt u uw borg weer terug. Zowel de borg als de aanbetaling betaalt u voordat de leaseauto krijgt.

Is het verstandig om een aanbetaling te doen?

Het is afhankelijk van de persoonlijke situatie of het verstandig om een aanbetaling te doen. Kunt u het geld nu missen? Wat zijn de plannen voor de toekomst? Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met Leaseauto.nl. Wij helpen graag met vrijblijvend en gratis advies bij private lease advies.

Meer weten over de aanvraag en acceptatie

Private Lease Top 20

Private Lease op Leaseauto.nl

Bent u op zoek naar een Private Lease Auto? Op Leaseauto.nl vindt u op één plek de meeste Private Lease Aanbiedingen. Als onafhankelijke Private Lease Specialist kunnen wij helpen bij het vinden van de Leaseauto die het beste bij u past.

Mobiele versie afsluiten