Autokosten Berekenen | Hoeveel kost mijn auto

autokosten berekenen

Autokosten Bereken is lastig. En de werkelijke autokosten vallen vaak tegen. Zelfs een kleine tweedehands auto waarin weinig wordt gereden kost al een paar honderd euro per maand. Veel mensen onderschatten bij het autokosten bereken de kosten van de afschrijving en onderhoud.

Vaste autokosten bereken

Als u een auto bezit, dan zijn er vaste kosten. Vaste kosten zijn elke maand hetzelfde en niet afhankelijk van het gebruik van de auto. Onder vaste kosten vallen:

Zodra de auto op uw naam staat, is het verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Hiervoor wordt premie betaald. Ook wegenbelasting is verplicht. De kosten van de autoverzekering en de wegenbelasting hangen af van de auto en de schadehistorie. Daarnaast zijn er kosten voor onderhoudsbeurten, zoals de apk-keuring. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de auto. Tot slot de afschrijving van de auto. Elke maand dat de auto ouder wordt, is de auto minder geld waard. Dit zijn afschrijvingskosten.

Variabele autokosten

Naast vaste kosten, zijn er variabele kosten:

Hoe meer er wordt gereden, hoe hoger de brandstofkosten. Ook zijn er onderhoudskosten gerelateerd aan het gebruik. Bijvoorbeeld voor nieuwe banden, remschijven of nieuwe ruitenwissers. Ook dit zijn variabele kosten.

Makkelijk Autokosten Berekenen

Met de autokosten calculator van leaseauto.nl is het makkelijk om de autokosten te berekenen. Voor het kenteken en zie meteen hoeveel uw auto per maand kost. Dit maakt het makkelijk om de kosten van uw eigen auto te vergelijken met de kosten van private lease.

Wat zijn Autokosten?

Autoverzekering, wegenbelasting, APK-keuringen, afschrijving, onderhoud, brandstof en afschrijving zijn allemaal autokosten.

Meer informatie over de Kosten van Private Lease

Private Lease Tips

Mobiele versie afsluiten