Autolease | Financial lease vs Operational lease

Leaseauto

leaseauto

Bij Autolease is een auto die eigendom is van de leasemaatschappij en die voor een vast bedrag per maand ter beschikking wordt gesteld aan een klant. Bij operational Autolease is het maandbedrag een all-in prijs, exclusief brandstof en eventuele boetes. Financial Autolease lijkt meer op een lening met de auto als onderpand.

Financial lease vs Operational lease 

Een belangrijk verschil tussen een operational Autolease en financial Autolease, is dat de financial leaseauto na afloop van het leasecontract uw eigendom is. Net als bij een hypotheek. In plaats een huis wordt een leaseauto gekocht. Deze wordt stap voor stap afbetaald. Bij een operational leaseauto blijft de leasemaatschappij eigenaar. Aan het einde van de leaseperiode wordt de leaseauto gewoon weer ingeleverd.

Een ander belangrijk verschil met financial Autolease is dat een operational Autolease een all-in maandbedrag is, inclusief wegenbelasting, onderhoud, verzekering en reparatiekosten. Bij een financial leaseauto moet u dat zelf regelen en betalen.

Inbegrepen kosten bij een Operational Autolease

Met Operational Autolease rijdt u een nieuwe auto tegen een vast maandbedrag zonder dat deze van u is. Behalve de brandstof zijn alle autokosten inbegrepen. Het maandbedrag is inclusief de kosten voor:

Naast de brandstofkosten zijn verkeersboetes ook voor eigen rekening, net als parkeerkosten.

Private Lease Tips

Hoe werkt operational autolease?

De leaseperiode bepaalt u zelf. U kunt vaak kiezen uit een looptijd van 12, 24, 36, 48 of 60 maanden. Net als het aantal kilometers per jaar. Hierbij kunt u vaak kiezen uit: 5.000, 10.000, 15.000. 20.000, 25.000, 30.000 kilometers per jaar of meer.

Zakelijke Autolease vs Privé Autolease

Er bestaan verschillende vormen van leasen. Zakelijk leasen, via de werkgever, of via een eigen bedrijf als ZZP’er, maar ook privé in de vorm van Private lease. Een groot verschil is de bijtelling voor de Autolease. Bij zakelijke lease is er sprake van belasting bijtelling als de auto meer dan 500 kilometer per jaar privé wordt gebruikt. Bij privé lease is er geen sprake van belasting bijtelling. 

Vragen over Autolease

Wat is Autolease?

Bij Autolease rijd je in een auto voor een vast bedrag per maand. De leasemaatschappij is eigenaar van de auto.

Wat is het voordeel van Autolease?

Autolease kan vele voordelen hebben ten opzichte van het kopen. Allereerst rijdt u in een gloednieuwe auto, zonder dat je daarvoor een eenmalige investering moet doen. U bent dus niet duizenden euro’s kwijt. Een lease contract loopt doorgaans drie tot vijf jaar. Hierna is de lease periode afgelopen en is het mogelijk om een nieuwe auto te leasen. Zo blijft u altijd in een moderne auto rijden.

Verder is het prettig om een vast maandbedrag te betalen. Een groot nadeel van een eigen auto is dat er vaak onverwachte kosten zijn. Denk hierbij aan reparaties en onderhoud. Het vervangen van een distributieriem kan al snel honderden euro’s kosten. Maar ook het aanschaffen van nieuwe banden met goed profiel kost al snel een paar honderd euro. Al dit soort kosten zijn in je maandelijkse leasebedrag inbegrepen. Hierdoor weet u dus van tevoren precies wat u voor de auto gaat betalen.

Een ander voordeel is dat de service vaak erg goed is. Wanneer de auto iets mankeert hoeft u vaak maar te bellen en alles wordt geregeld. De auto wordt netjes opgehaald en er zal vervangend vervoer geregeld worden. Dit scheelt natuurlijk een hoop zorgen.

Wie is de eigenaar bij Autolease?

De leasemaatschappij is de eigenaar van de auto. Er is daarom geen geld nodig voor aanschaf van de auto. En geen onzekerheid over de restwaarde. Aan het eind van de leaseperiode wordt de auto gewoon weer ingeleverd.

Private Lease op Leaseauto.nl

Bent u op zoek naar een Private Lease Auto? Op Leaseauto.nl vindt u op één plek de meeste Private Lease Aanbiedingen. Als onafhankelijke Private Lease Specialist kunnen wij helpen bij het vinden van de Leaseauto die het beste bij u past.

Mobiele versie afsluiten