Mitsubishi Financial Services | Voorwaarden Vergelijking

Mitsubishi Financial Services Private Lease
Mitsubishi Financial Services Private Lease

Een private lease overeenkomst direct bij Mitsubishi afsluiten. Dat kan via Mitsubishi Motors Financial Services. Lekker makkelijk. Maar hoe zit het met de private lease voorwaarden?

De belangrijkste private lease voorwaarden van Mitsubishi Motors Financial Services hebben wij op een rijtje gezet. Hiermee kunt u makkelijk een eerlijke vergelijking maken met andere Mitsubishi privé lease aanbieders.

Leaseauto.nl maakt het vergelijken van private lease aanbiedingen makkelijk en transparant.

Mitsubishi Motors Financial Services | Private Lease Vergelijking

Hoog eigen risico
Een eigen risico van 450 euro is relatief hoog. Het kan zelfs verder verhoogd worden bij meer dan 2 schades in 1 jaar. Daar staat tegenover dat er een betaalde optie is om het eigen risico te verlagen.

Opzegvergoeding gemiddeld, maar geen flexibiliteit
De maximale opzegvergoeding van 40% van de resterende leasetermijnen is gemiddeld. Het is jammer dat er niet gekozen kan worden voor extra flexibiliteit bij verlies van inkomen.

Marktconform
Een inzittendenverzekering is standaard niet inclusief, maar wel optioneel toe te voegen. Minderkilometers worden gecompenseerd. De minderkilometerprijs is wel veel lager dan de meerkilometerprijs.

Een vervangende auto na 24 uur bij onderhoud en reparaties is wel weer beter dan gemiddeld.

Mitsubishi Motors Financial Services | Private Lease Voorwaarden

De meeste private lease voorwaarden zijn hetzelfde bij alle aanbieders die zijn aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. Deze gedeelde voorwaarden zijn vastgelegd in de Algemene Voorwaarden.

Mitsubishi Motors Financial Services is ook aangesloten bij het Keurmerk Private Lease.

Aanvullende voorwaarden

Toch zijn er ook verschillen in de voorwaarden van leasemaatschappijen. Deze zijn vastgelegd in de Aanvullende Voorwaarden, een document van meerdere pagina’s dat veel mensen niet lezen voor het afsluiten van een privé lease overeenkomst.

Omdat deze Aanvullende Voorwaarden wel degelijk belangrijk bij het maken van een goede vergelijking hebben wij de belangrijkste kleine lettertjes uitgelicht.

Eigen Risico

Eigen risico van € 450,- op CASCO schades en €0,- op WA schades. Het eigen risico is optioneel te verlagen.

Casco schades zijn niet per definitie schades waar u zelf schuld aan hebt. Hier valt bijvoorbeeld ook diefstal, joyriding, inbraak en storm- en hagelschade onder. Voor een WA schade geldt geen eigen bijdrage.

Indien zich binnen een aaneengesloten periode van 12 maanden meer dan 2 schadegevallen voordoen, dan zal RCI Financial Services de eigen bijdrage voor cascoschade voor de resterende duur van de leaseperiode met € 500,- verhogen.

Standaard Verzekering

WA en All-Risk verzekering. Een inzittendenverzekering is standaard niet inclusief, maar wel optioneel tegen betaling toe te voegen.

Meer of minder kilometers

Rijdt u meer kilometers dan afgesproken, dan worden deze extra kilometers tussentijds aan u doorberekend. Rijdt u minder, dan worden deze kilometers gecompenseerd. 

U ontvangt een bedrag per minder gereden kilometer met een maximum aan minder gereden kilometers van 10% van het contractueel overeengekomen kilometrage.

Pechhulp

De hulpdienst is binnen Nederland 7 dagen in de week en 24 uur per dag beschikbaar.

De pechhulpverlening bestaat uit de volgende diensten:
• Intake van uw melding van de pech of het ongeval door de meldkamer en telefonische
assistentie.
• Assistentie ter plekke.
• Indien het voertuig niet ter plekke kan worden gerepareerd of indien verder rijden met het
voertuig onmogelijk of onverantwoord is:
a. Transport van het voertuig naar een garage,
b. Vervangend vervoer voor inzittenden.

In het buitenland geldt de volgende hulpdienstregeling ingeval van pech of een ongeval met het voertuig. De hulpdienst is 7 dagen in de week en 24 uur per dag beschikbaar.

De pechhulpverlening bestaat uit de volgende diensten:
• Intake van uw melding van de pech of het ongeval door de meldkamer en telefonische assistentie.
• Assistentie ter plekke.
• Indien het voertuig niet ter plekke kan worden gerepareerd of indien verder rijden met het voertuig onmogelijk of onverantwoord is:
a. Transport van het voertuig naar een garage.
b. Vervangend vervoer voor inzittenden.
c. Repatriëring van het voertuig naar Nederland

Vervangend vervoer

Indien de reparatie van jouw auto langer dan 24 uur in beslag neemt en je jouw auto dus al langer niet kunt gebruiken, biedt Mitsubishi Motors Financial Services je vanaf dat moment vervangend vervoer aan zonder bijkomende kosten.

Kosteloos opzeggen

Bij overlijden van de contractant wordt het contract kosteloos beëindigd. 

Mitsubishi Motors Financial Services biedt geen optie om de overeenkomst kosteloos te beëindigen in geval van verlies van inkomen door ontslag, echtscheiding of arbeidsongeschiktheid.

Opzegvergoeding

Het is mogelijk de overeenkomst tussentijds te beëindigen. Dit kan op na het eerste jaar en hier zijn kosten aan verbonden. De opzeggingsvergoeding wordt op twee verschillende manieren berekend.

De laagste van deze twee opzeggingsvergoedingen is de opzeggingsvergoeding die u dient te betalen.

Manier 1
De opzeggingsvergoedingen is het vaste percentage van 40% van de gezamenlijke leasetarieven die u zonder de opzegging nog zou moeten betalen.

Manier 2
De opzeggingsvergoeding is het verschil tussen de gezamenlijke leasetarieven die u hebt betaald en nog moet betalen tot het moment van opzegging en de gezamenlijke – hogere – leasetarieven die u tot dat moment had moeten betalen als u direct de leaseovereenkomst voor de kortere duur was aangegaan.

Rekenvoorbeeld
Het leasetarief is € 200,-. De overeengekomen leaseperiode is 36 maanden. U zegt op tegen het begin van de 25e maand.

Manier 1
Zonder de opzegging zou u aan leasetarieven nog 12 maanden vermenigvuldigd met € 200,- is € 2.400,- moeten betalen. De opzeggingsvergoeding bedraagt dus 40% van € 2.400,- is € 960,-.

Manier 2
Het leasetarief gebaseerd op een looptijd van 24 maanden was, ten tijde van het aangaan van uw leaseovereenkomst, € 250,- per maand. Het verschil in leasetarief dat u heeft betaald op basis van 36 maanden ten opzichte van het leasetarief gebaseerd op 24 maanden, is € 50,- per maand. De opzeggingsvergoeding bedraagt dus € 50,- vermenigvuldigd met de reeds verstreken looptijd van 24 maanden is € 1.200,-.

In dit geval is de opzeggingsvergoeding zoals berekend op manier 1 het laagst. Dit is de opzeggingsvergoeding die u dient te betalen.

Schadevrije jaren

Indien u geen verwijtbare schades rijdt gedurende uw overeenkomst zal Mitsubishi Motors Financial Services uw opgebouwde schadevrije jaren bijhouden.

Mitsubishi Motors Financial Services biedt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aan. Mitsubishi Motors Financial Services is een handelsnaam van RCI Financial Services B.V. 

Mitsubishi Lease Aanbod

Het Mitsubishi lease aanbod is gevarieerd. De compacte Mitsubishi Space Star is een populaire stadsauto. Mitsubishi richt zich steeds meer op de populaire hoge modellen. De Mitsubishi ASX is een aantrekkelijke crossover. De Mitsubishi Eclipse is een ruime SUV. De Outlander is de grootste Mitsubishi die aangeboden wordt via private lease.

Meer over Private Lease in het Kenniscentrum

Bij private lease vergelijken gaat het om meer dan de laagste prijs. Het vergelijken van de voorwaarden van leasemaatschappijen is ook van belang. Dat kan onverwachte kosten en vervelende situaties in de toekomst voorkomen.

Wij hebben hier alleen bij de Aanvullende Voorwaarden stilgestaan. Bij de Algemene Voorwaarden die gebruikt worden door alle leasemaatschappijen hebben wij niet stilgestaan. Ze zijn wel belangrijk, maar niet verschillend per aanbieder. Ze zijn opgesteld door het Keurmerk Private Lease is samenwerking met de Consumentenbond. In het Private Lease Kenniscentrum worden deze in detail toegelicht.

Gratis persoonlijk Private Lease Advies

Mocht u hulp nodig hebben bij het vergelijken van de voorwaarden van private lease aanbiedingen dan mag u altijd kosteloos contact opnemen met een onafhankelijke private lease adviseur van Leaseauto.nl. Wij helpen u graag.

Private Lease Top 20

Mobiele versie afsluiten