Apple Carplay en Android Auto

Apple carplay Android auto uitgelicht
Apple carplay android auto

Private Leaseauto’s met Apple Carplay en Android Auto

Veel auto’s bieden de mogelijkheid om een smartphone via bluetooth te koppelen met de auto. Zo kun je handsfree bellen. Apple Carplay of Android Auto gaan verder. Met behulp van Apple Carplay en Android Auto wordt de bedieningen van de mobiele telefoon geïntegreerd in het infotainmentsysteem van de auto.

De belangrijkste iconen van de telefoon worden ook getoond op het scherm van de auto. Bijvoorbeeld bellen, maps, muziek en sms-berichten. Vanaf dat scherm kies kan een telefoongesprek, afspeellijst of bestemming gekozen worden. Veel veiliger dan via het schermpje van de telefoon.

Apple Carplay werkt met iPhones en Android Auto met bijna elk ander type smartphone.

Door Apple CarPlay of Android Auto te gebruiken wordt gebruik gemaakt van de kennis van Apple en de Android ontwikkellaars op het gebied van multimedia. Deze ligt voor op wat de automerken ontwikkelen en wordt continue verbeterd.

Navigatie altijd up to date

De dure navigatiesystemen die door autofabrikanten geleverd worden zijn veelal al verouderd bij de introductie van de auto. Dat komt doordat er jaren overheen gaan tussen het moment dat een auto wordt ontwikkeld, geproduceerd en hij voor je deur staat.

Doordat Apple CarPlay en Android Auto een second screen voor je smartphone is, wordt altijd een up to date versie van het navigatiesysteem gebruikt. Ook aangepaste verkeerssituaties en verkeersdrukte worden direct meegenomen in de navigatie-apps. Voor de systemen van de automerken zelf vergt dit een verbinding met de buitenwereld die er automatisch niet is.

Altijd eigen muziek in de auto

Muziek luisteren via Apple Muziek of Spotify. Geen probleem. Via het scherm van de apps is het makkelijk om muziek af te spelen.

Goede stembesturing

De stembesturing van een multimediasysteem van een auto werkt veel minder goed dan dat van een smartphone. De zinnen waarop het systeem reageert zijn vaak heel specifiek en de helft van de tijd word je niet verstaan.

Niet alle auto’s ondersteunen Apple Carplay of Android Auto

Er schuilt één adder onder het gras: je auto moet af-fabriek geschikt gemaakt zijn voor gebruik van Apple Carplay of Android Auto. Veel moderne auto’s bieden die mogelijkheid – maar je moet het dan wel aangevinkt hebben op de optielijst toen je de auto kocht. Koop je een gebruikte auto, check dan of een van deze twee systemen aanwezig is.

Android Auto in Nederland

Android Auto nooit officieel in Nederland aangekondigd. De app is hier dus ook niet in de Play Store te vinden. Desondanks zijn er op het internet instructies te vinden over hoe Android Auto in Nederland gebruikt kan worden.

Deze auto’s populaire private leaseauto’s ondersteunen Apple Carplay

CitroënC1, C3
Fiat500
Ford Fiesta, Focus
KiaPicanto, Niro
MazdaMazda3, Mazda CX5
Mercede-BenzA-Klasse
MiniMini
NissanMicra, Qashqai
OpelCorsa, Astra, Crossland X, Grandland X
Pegeot108, 208
RenaultTwingo, Clio, Mégane
SeatIbiza, Leon
SkodaOctavia, Fabia
SusukiSwift
Toyota Aygo, Yaris, C-HR, RAV4
Volkswagenup!, Polo, Golf, Tiguan, Touran, T-Roc

De lijst met auto’s die Apple Carplay ondersteunen is continue in ontwikkeling. Op deze site van Apple staat een complete lijst.

Deze auto’s ondersteunen Android Auto.

Private Lease Tips

Mobiele versie afsluiten