Private Lease Afkopen | Maximale Opzegvergoeding

Hoe wordt de hoogte van de opzeggingsvergoeding bepaald bij Private Lease?

Private Lease Afkopen

Private Lease Afkopen is aan de orde als de leaseovereenkomst zonder geldige reden wordt gestopt voor het einde van de looptijd. Vanuit het Keurmerk private Lease is er een Maximale Opzegvergoeding vastgesteld om consumenten te beschermen.

Private Lease Afkopen | Maximale Opzegvergoeding

In de meeste gevallen wordt de opzegvergoeding bepaald als vast percentage van het bedrag van de gezamenlijke termijnbedragen die u zonder de opzegging nog zou moeten betalen. De maximale opzegvergoeding bij Private Lease nooit méér dan wat u zou hebben betaald als u bij het aangaan van het contract had gekozen voor het aantal maanden dat u er nu af wilt.

Vanuit het Keurmerk Private Lease is vastgesteld dat de maximale opzegvergoeding ten hoogste het verschil is tussen de gezamenlijke termijnbedragen die u hebt betaald en nog moet betalen tot het moment van opzegging en de gezamenlijke – hogere – termijnbedragen die u tot dat moment had moeten betalen als u direct de leaseovereenkomst voor de kortere duur was aangegaan.

Toelichting op de opzegvergoeding in de Aanvullende Voorwaarden

In de Aanvullende Voorwaarden van de Private Leaseovereenkomst staat hoe bij uw Leasemaatschappij de opzeggingsvergoeding wordt berekend.

Rekenvoorbeeld van de opzegvergoeding in het geval deze via een vast percentage wordt berekend:
Het vaste percentage is bepaald op 50%. Het termijnbedrag is € 200,-. De overeengekomen leaseperiode is 24 maanden.
Aan het einde van het 1e jaar (na 12 maanden) zegt u op.

Zonder de opzegging zou u aan termijnbedragen nog 12 maanden x € 200,- = € 2.400,- moeten betalen.
De opzeggingsvergoeding bedraagt dus 50% van € 2.400,- = € 1.200,-.

Vragen over Private Lease afkopen en de maximale Opzegvergoeding

Kan ik Private Lease Afkopen?

Na het eerste jaar is het mogelijk om de private lease overeenkomst af te kopen. Hoe de afkoop vergoeding wordt berekend staat met een voorbeeld in de aanvullende voorwaarden.

Hoeveel bedraagt de Maximale Afkoop Vergoeding bij Private Lease?

U betaalt maximaal wat betaald zou zijn als vanaf de start was gekozen de kortere looptijd bij het Afkopen van Private Lease overeenkomst.

Private Lease Opzegvergoeding per Leasemaatschappij

Wilt u weten hoe het zit met de private lease opzegvergoeding van een specifieke leasemaatschappij? Kijk dan bij de uitgelichte kleine lettertjes van deze leasemaatschappij.

Hiltermann Lease

Meer over het Private Lease Contract

Private Lease op Leaseauto.nl

Bent u op zoek naar een Private Lease Auto? Op Leaseauto.nl vindt u op één plek de meeste Private Lease Aanbiedingen. Als onafhankelijke Private Lease Specialist kunnen wij helpen bij het vinden van de Leaseauto die het beste bij u past.

Top 20 Private Lease

Mobiele versie afsluiten