Private Lease Bijtelling | Betalen bij een Leaseovereenkomst

Geen Bijtelling bij Private Lease

private lease bijtelling

Bij Private Lease is geen sprake van Bijtelling. Een private leaseauto is een auto in eigen beheer. Daarom ziet de belastingdienst een private leaseauto niet als (verkapt) inkomen. U hoeft daarom geen Bijtelling bij Private Lease te betalen.

Private Lease

Bijtelling is alleen van toepassing wanneer een werkgever een auto beschikbaar stelt voor een werknemer. Wat in dit geval dus niet zo is. Omdat een Private Lease overeenkomst privé wordt afgesloten is geen brengt dit geen kosten met zich mee. Voor wie geen zakelijke leaseauto krijgt of geen bijtelling wil betalen is private lease interessant.

Bijtelling bij Zakelijk Leasen

Als u een leaseauto van de zaak rijdt betaalt u wel bijtelling. Tenminste als er meer dan 500 kilometer per jaar privé in wordt gereden. In dat geval wordt er een percentage van de autoprijs voor privégebruik aangemerkt. Daarover betaalt u inkomstenbelasting.

Bijtelling Zakelijk Gebruikte Private Lease Auto

Als u voor zakelijk gebruik veel kilometers rijdt, dan kan het interessant zijn om een auto privé te leasen. Uw kilometervergoeding voor zakelijk gereden kilometers is veelal hoger dan de kilometer kosten van uw private leaseauto. Ook in dit geval is er geen bijtelling bij private leaseauto’s.

Vragen over dit Onderwerp

Wat is bijtelling?

Bijtelling is een percentage van de prijs van een zakelijke auto die voor privédoeleinden wordt gebruikt. Wie meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt in een zakelijke auto, betaalt bijtelling aan de Belastingdienst.

Betaalt een ZZP’er bijtelling bij Private Lease?

Ook ZZP’ers betalen geen bijtelling bij Private Lease.

Mag ik mijn Private Lease Auto zakelijk gebruiken?

De Private Lease auto mag ook voor zakelijke ritten gebruikt worden. Ook dan is er geen spraken van bijtelling.

Andere Financieel en Fiscale Private Lease Aspecten

Nieuw in Private Lease

Mobiele versie afsluiten