Private Lease en Inkomen | Financiële Acceptatie

financiele acceptatie private lease | minimaal inkomen

De Financiële Acceptatie voor Private Lease is een vast onderdeel van de aanvraag procedure. Hierbij wordt gekeken of het Inkomen voldoende is om de Private Lease te kunnen betalen naast de andere verplichtingen. Alleen op basis van het inkomen is het niet te zeggen of iemand in aanmerking komt voor Private Lease. Er is geen inkomenseis vastgesteld. Er wordt altijd gekeken naar het gehele financiële plaatje: de balans tussen inkomsten en uitgaven. 

Private Lease Inkomenseis

Er is geen vastgesteld minimum inkomen voor Private Lease. Er wordt altijd gekeken naar de verhouding tussen de persoonlijke situatie, het inkomen en andere verplichtingen. Bij de persoonlijke situatie speelt het mee of iemand alleenstaand, samenwonend of getrouwd is. En of er kinderen zijn. Bij de andere verplichtingen zijn het met name de woonlasten en andere uitstaande leningen die meetellen.

Financiële Acceptatie bij Private Lease

Voordat de Private Lease Contracten getekend worden vindt er bij alle bij het Keurmerk Private Lease aangesloten Leasemaatschappijen altijd een Financiële Acceptatie plaats. Een deel van de Leasemaatschappijen heeft de Financiële Acceptatie bij Private Lease uitbesteed aan EDR. Anderen doen het zelf. Een toetsing bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) is onderdeel van de Financiële Acceptatie bij Private Lease.

Private Lease bij een tijdelijk contract of uitzendwerk

Een vast inkomen geeft de Leasemaatschappij de meeste zekerheid. Toch is Private Lease het ook mogelijk bij een tijdelijke arbeidsovereenkomst of bij uitzendwerk. In het geval van een tijdelijke arbeidsovereenkomst wordt veelal 70% van het netto-inkomen meegenomen in de inkomstenlastenberekening. Dit kan per leasemaatschappij verschillen.

Private Lease Top 20

Private Lease voor gepensioneerden met een AOW en Pensioen

Een AOW-uitkering en Pensioen worden gezien als hele stabiele inkomstenbronnen. Private Lease is dan ook  zeker mogelijk voor gepensioneerden met een AOW en Pensioen uitkering. Ook bij een gepensioneerden wordt er gekeken naar de uitgaven. Het gaat altijd om het gehele financiële plaatje: de balans tussen inkomsten en uitgaven. 

Leasen met een WW-, ZW- of bijstandsuitkering uitkering

Private Lease met een WW-, ZW- of bijstandsuitkering is lastig. De meeste leasemaatschappijen weigeren deze aanvragen. Een mogelijke is optie om toch in aanmerking te komen voor Private Lease is via een garantstelling of borgstelling van iemand anders. Ook via een aanbetaling kan het risico voor de Leasemaatschappij verlaagd worden. De uiterste optie is dat iemand anders de auto leaset en ter beschikking stelt. Het is natuurlijk niet voor niets dat Leasemaatschappijen terughoudend zijn. Bedenk altijd zelf of het verstandig is om een financiële verplichting aan te gaan voor minimaal een paar honderd euro per maand.

Financiële Acceptatie Private Lease als ZZP er

Private Lease kan heel interessant zijn voor ZZP’ers. Bij de Financiële Acceptatie zal in plaats gevraagd worden om omzetcijfers in plaats van een loonstrookje. Ook voor startende ZZP’ers zijn er mogelijkheden.

Draagkrachtnorm om hoogte Leasebedrag te bepalen

De draagkrachtnorm is het bedrag dat te allen tijde voor levensonderhoud beschikbaar moet zijn nadat alle vast lasten zijn betaald. De draagkrachtnorm wordt ook wel ‘leennorm’ genoemd. De leasemaatschappij gebruikt de draagkrachtnorm om te bepalen of het verstandig is om een leasecontract aan te gaan.

Draagkracht toetsing bij alle Keurmerk Private Lease Leasemaatschappijen

Een van de zekerheden van het Keurmerk Private Lease is het beschermen van consumenten tegen financiële lasten die zij niet kunnen dragen. Daarom wordt door alle aangesloten leasemaatschappijen altijd een draag krachttoets uitgevoerd.

Vragen over de Financiële Acceptatie bij private Lease

Hoe werkt de financiële acceptatie bij private lease?

Bij de financiële acceptatie bij Private Lease wordt gekeken of de aanvrager voldoende vrij besteedbaar inkomen overhoud om van te kunnen leven. De hoogte van het minimale vrij besteedbare inkomen is afhankelijk van de persoonlijke situatie. De hierbij gebruikte draagkrachtnormen zijn inhoudelijk gelijk aan de leennormen voor Consumptief Krediet.

Om vast te kunnen of er voldoende bestedingsruimte overblijft moeten er gegevens gedeeld worden over het inkomen, de woonlasten en andere financiële verplichtingen. Ook wordt er een toetsing uitgevoerd bij het BKR.

Is Private Lease met Makkelijke Acceptie mogelijk?

In principe is de toetsing voor iedereen altijd hetzelfde. Het gebeurt altijd op basis van de draagkrachtnormen van het Keurmerk Private Lease. Er zijn wel leasemaatschappijen waarbij de acceptatie makkelijker gaat bij een aanbetaling of als iemand anders garant wil staan.

Mijn Private Lease Aanvraag is afgewezen. Wat kan ik doen?

Als de Private Lease Aanvraag is afgewezen dan is een mogelijkheid om te kijken of iemand anders garant wil staan.

Wat zijn de Private Lease Inkomen Voorwaarden?

Er is vastgesteld minimaal inkomen voor Private Lease. Er wordt altijd gekeken naar het hele financiële plaatje van uitgaven en inkomsten.

Kan Private Lease zonder vast inkomen?

Ook zonder vast inkomen is Private Lease Mogelijk.

Financiële Acceptatie Private Lease als ZZP er

Bij de Financiële Acceptatie Private Lease wordt er gevraagd om omzetcijfers of andere zekerheden. De Financiële Acceptatie Private Lease is voor een ZZP’er lastiger, maar zeker niet onmogelijk.

Vanaf welk inkomen Private Lease?

Er is geen minimale inkomenseis voor private lease. Er wordt bij de Financiële Acceptatie Private Lease naar zowel inkomsten, gezinssituatie en uitgaven gekeken.

Private Lease met negatieve BKR Registratie

Wanneer er een lening wordt aangegaan, dan wordt die geregistreerd bij BKR. Bij het afsluiten van Private Lease wordt bij het BKR getoetst of er al meerdere leningen lopen en of die op tijd betaald worden. Als de leningen op tijd betaald worden dan is er geen probleem. Als leningen lange tijd niet afbetaald worden dan volgt een negatieve BKR registratie. Bij een negatieve BKR registratie is Private Lease niet mogelijk.

Waarom een Financiële Acceptatie bij Private Lease

Om de consument te beschermen willen Leasemaatschappijen zekerheid of aan betalingsverplichtingen voldaan kan worden.

Meer weten over de Aanvraag en Acceptatie bij Private Lease?

Mobiele versie afsluiten