Elektrische Auto – Waarom is de Versnellingsbak Automatisch?

Terwijl sommigen de voorkeur geven aan het gemak van een automatische versnellingsbak boven een handgeschakelde, zweren anderen bij het zelf schakelen. Voor autoliefhebbers voegen handgeschakelde auto’s een extra dimensie toe aan de rijervaring, waarbij de juiste combinatie van koppeling en gaspedaal, evenals het perfecte moment om te schakelen, van essentieel belang zijn.

Opkomst van Elektrische Auto’s

Toch lijkt de populariteit van handgeschakelde versnellingsbakken al geruime tijd af te nemen, en de opkomst van elektrische auto’s heeft hieraan bijgedragen. Maar waarom is dat? Waarom hebben elektrische auto’s vrijwel altijd een automatische versnellingsbak?

Het antwoord ligt in de aard van de elektromotor, die in de meeste elektrische voertuigen wordt gebruikt. In tegenstelling tot conventionele verbrandingsmotoren heeft een elektromotor geen behoefte aan verschillende versnellingen. Een elektromotor kan effectief werken bij elke snelheid, waardoor de noodzaak voor traditionele versnellingsbakken overbodig wordt. Daarom zijn bijna alle nieuwe elektrische auto’s standaard uitgerust met een automatische versnellingsbak.

Gebruik van een Automaat

Het gebruik van een automatische versnellingsbak in elektrische auto’s biedt nog een extra voordeel. De automaat schakelt op het meest optimale moment, wat bijdraagt aan een betere efficiëntie en een groter rijbereik voor elektrische voertuigen. Hoewel de meeste bestuurders dit misschien niet bewust zouden opmerken en de rijervaring vergelijkbaar is met die van een benzine- of dieselauto met automaat, kunnen meer oplettende chauffeurs wel enkele subtiele verschillen waarnemen.

Belangrijk Aspect: Het Koppel

Een ander belangrijk aspect is het koppel, het draaimoment dat de wielen aandrijft en de auto in beweging brengt. Elektromotoren hebben direct toegang tot maximaal koppel, wat resulteert in een snelle acceleratie zonder enige vertraging. In tegenstelling hiermee is het koppel bij traditionele brandstofauto’s sterk afhankelijk van het toerental, wat vaak leidt tot extra vertraging bij het optrekken.

Kortom, de keuze voor een automatische versnellingsbak in elektrische auto’s is gebaseerd op de intrinsieke eigenschappen van elektromotoren en draagt bij aan een soepelere en efficiëntere rijervaring voor elektrische voertuigen.

Elektrische Auto

Private lease van een elektrische auto is nog populairder dan het privé leasen van een benzineauto. Bij Elektrische Auto Private Lease rijd je voor een vast bedrag per maand in een nieuwe elektrische auto. Bijna alle kosten zijn inclusief. Alleen de kosten voor het opladen van de auto betaal jezelf.

Wat Private Lease Elektrische Auto extra aantrekkelijk maakt is dat de aanschafprijs van de elektrische auto hoger ligt dan van een benzine auto. Dit maakt de drempel om zelf een elektrische auto te kopen hoog. Bij de privé lease van een elektrische auto wordt de auto gekocht door de leasemaatschappij. Zij betalen het hoge aanschaf bedrag en nemen het risico van de hogere afschrijving.

Doordat elektrische auto’s pas recentelijk in populariteit toenemen worden er nog niet veel elektrische private lease occasion’s aangeboden. Het vinden van een voordelige tweedehands is daardoor lastig.

Bij het kiezen van een elektrische auto moet je wel op een aantal specifieke dingen letten. In de Private Lease Vergelijker van Leaseauto.nl is hier rekening mee gehouden. Zo is wordt bij alle elektrische auto’s de actieradius, accucapaciteit en laadtijd weergegeven.

De accu die voor het grootste deel de actieradius bepaalt is verantwoordelijk voor een groot deel van de meerprijs van de elektrische auto en daardoor ook voor de leaseprijs. Sommige modellen zoals de Tesla Model 3 worden aangeboden in uitvoering met een kleinere en een uitvoering met een grotere accu.Let hierop bij het vergelijken van de auto’s.

Mobiele versie afsluiten