Private Lease Elektrische Auto

private lease elektrische auto

Een elektrische auto kopen? Nog even niet, zeggen veel mensen. Te duur en een onzekere restwaarde. Deze argumenten vallen weg bij de private lease van een elektrische auto.

De Private Lease van een Elektrische auto is aantrekkelijk voor iedereen die de voordelen van de elektrische auto kent, maar moeite heeft met de hoge aanschafprijs en onzekere restwaarde van een elektrische auto.

Elektrische auto private lease: de leasemaatschappij koopt de auto en draagt het risico voor de restwaarde.

Private lease is hiermee een mooie manier om meer mensen te laten profiteren van de voordelen van een elektrische auto. In het maandelijkse leasetarief zijn alle kosten inbegrepen. Alleen de kosten voor het opladen van de auto komen er nog bij.

Plus- en minpunten Private Lease Elektrisch

Geen dure auto kopen


Geen zorgen over restwaarde


Lagere brandstofkosten


Goed voor het milieu


Rijdt heerlijk

Actieradius

Populaire Elektrische Private Lease Auto’s

Steeds meer leasemaatschappijen bieden elektrische private leaseauto’s aan. De goedkoopste en populairste elektrische leaseauto’s zijn altijd te vinden op Leaseauto.nl.

Het private leasen van een elektrische auto wordt snel populairder. Twee grote trends in de automarkt verstreken elkaar hierbij. Ten eerste de groei van elektrisch rijden. En ten tweede de groei van private lease.

Iedereen die al wel eens in een elektrische auto heeft gereden weet hoe lekker ze rijden. Nu het aanbod elektrisch auto’s snel groeit, de aanschafprijs daalt en de actieradius toeneemt neemt de populariteit snel toe.

Tegelijkertijd groeit private lease onstuimig. Steeds meer mensen ervaren de voordelen van private lease. Voor een laag vast bedrag per maand zorgeloos in een nieuwe auto rijden spreekt steeds meer mensen aan.

Onzekere restwaarde

De ontwikkeling op het gebied van elektrische auto’s gaan zo snel dat de zorgen over de restwaarde terecht zijn. Er worden momenteel miljarden geïnvesteerd in innovatie en er komen continue betere elektrische auto’s.

Een nieuwe elektrisch auto is nu relatief duur om aan te schaffen. En het is maar de vraag wat deze auto over een paar jaar oplevert als er nieuwe en betere auto’s op de markt zijn.

Met de private lease van een elektrische auto is die onzekerheid er niet. Al houdt de leasemaatschappij er met de prijsstelling van het maandelijkse tarief uiteraard wel rekening mee.

 

Lagere brandstofkosten bij elektrische private leaseauto

Brandstofkosten zijn niet inclusief bij private lease. Bij de vergelijking van de totale autokosten per maand ligt hier nog een voordeel voor de private lease elektrische auto. Want de elektriciteitskosten zijn +/- 25% lager dan de benzine kosten. Het precieze percentage is afhankelijk van de actuele benzineprijs en waar de auto wordt opgeladen. Thuis opladen is goedkoper dan aan een publieke oplaadpaal.

Private lease elektrisch voor een beter milieu

Autorijden is nooit goed voor het klimaat. Een elektrische auto is echter veruit de duurzaamste keuze. Een elektrische private leaseauto stoot gedurende de hele levensduur gemiddeld 40% minder CO2 uit dan een auto met een benzinemotor. Dit verschil neemt de komende jaren alleen maar toe doordat wij steeds duurzamer stroom opwekken.

Actieradius elektrische auto

Een Nederlander rijdt gemiddeld minder dan 100 kilometer per dag. Met het aanbod van de huidige elektrische auto’s, hoeft actieradius dus geen probleem meer te zijn.

Bovendien zijn de nieuwe elektrische auto’s uitgerust met slimme ‘snellaad-technologie’. Dat betekent dat een actieradius van 350 kilometer in een half uur bijgeladen kan worden. Met de grootste dichtheid van laadpalen ter wereld in Nederland is een laadpaal nooit ver weg.

Ook neemt de actieradius van de nieuwste elektrische auto’s snel toe. De Hyundai Kona Electric en de Kia e-Niro beschikken al over een actieradius van meer dan 400 kilometer.

Laadpaal voor de elektrische private leaseauto

De kosten voor een laadpaal aan huis zijn niet inbegrepen in het leasetarief voor de elektrische private leaseauto. Er zijn verschillende leveranciers van laadpalen die wij kunnen aanbevelen voor een alles-in-één installatie (aanschaf en installatie door één aanbieder). Wij helpen graag bij het uitzoeken van een geschikte leverancier om het rechtstreeks mee te regelen.

Veelgestelde vragen over het Privé Leasen van een elektrische auto

Wat is private lease van een elektrische auto?

Privé lease, of private lease is een leasevorm speciaal in het leven geroepen voor particulieren. Bij de private lease van een elektrische auto rijdt een particulier voor een vast bedrag per maand in een gloednieuwe elektrische auto. Alle kosten zijn hierbij ingegrepen. Het enige wat nog zelf betaald moet worden zijn de kosten voor het opladen van je elektrische auto.

Waarom kiezen voor het leasen van een elektrische auto?

Een groot voordeel van private lease, zeker met een elektrische auto, is zekerheid en gemak. Voor een vast maandbedrag een gloednieuwe elektrische auto rijden. Naast het vaste maandelijkse private lease bedrag komen alleen de kosten voor het opladen er nog bij.

Is een elektrische private leaseauto goedkoop?

De kosten voor het rijden (elektriciteit), onderhoud, verzekeringen en belastingen zijn voor een elektrische auto een stuk lager zijn. Alleen de aanschafprijs en de daarmee verbonden afschrijvingskosten zijn hoger. Nu de prijzen van elektrische auto’s dalen wordt de private van een lease elektrische steeds goedkoper.

Elektrische of hybride auto private leasen?

Onder de noemer ‘elektrische auto’ worden in de volksmond zowel volledig elektrische auto’s als plug-in hybrides (PHEV) gerekend. Waar een volledig elektrische auto enkel en alleen wordt aangedreven door een elektromotor gebruikt een plug-in hybride voornamelijk een verbrandingsmotor met een elektromotor ter ondersteuning.

Een volledig elektrische auto heeft uiteraard minder impact op het milieu, omdat deze 100% op elektriciteit rijdt. De nadelen aan het gebruik van slechts een elektromotor is dat de actieradius van deze auto’s vaak beperkt is. Een hybride auto heeft naast een elektrische motor een ondersteunende benzinemotor. Hij rijdt hierdoor iets minder milieuvriendelijk, maar rijdt wel sportiever en breidt de actieradius uit.