private lease vergelijker leaseauto.nl

Private Lease Elektrische Auto

Private Lease Elektrische Auto 2

Het grootste aanbod Private Lease Elektrische auto’s vind je op Leaseauto.nl. Wij hebben het Elektrische Auto Private Lease Aanbod van meer dan 20 leasemaatschappijen bij elkaar gebracht.

De Private Lease Elektrische auto’s zijn makkelijk te vergelijken op basis van de relevante EV specificaties als actieradius, laadtijd, accu capaciteit, verbruik en de mogelijkheid om een trekhaak te monteren. 

Private Lease Elektrische Auto vergelijken op Leaseauto.nl

De elektrische auto’s zijn ook te vergelijken op basis van meer dan 100 verschillende auto uitvoeringsopties. Van comfort opties als climate control, multimedia opties als Apple Carplay, rijhulpsystemen als een adaptive cruise control, tot veiligheidsopties als een vermoeidheidssensor.

Naast de specifieke Elektrische Auto Private Lease specificaties kun je natuurlijk ook de leaseprijs vergelijken op basis van de looptijd, het aantal kilometers en de kleur van de auto. Op Leaseauto.nl hebben wij alle informatie en de beste Elektrische Lease auto aanbiedingen bij elkaar gebracht om het vinden van de beste deal zo makkelijk mogelijk te maken.

Alle Elektrische Auto Private Lease Aanbiedingen

Elektrische Auto Private Lease

Leaseauto.nl heeft Private Lease Elektrische Auto Aanbiedingen van alle automerken. Van de meeste bestelde Kia, Peugeot, Toyota en Volkswagen modellen tot de exclusieve Tesla, Audi, Volvo en Mercedes modellen. Doordat wij het aanbod, de prijzen en de voorwaarden vergelijken van zoveel leasemaatschappijen is Leaseauto.nl de makkelijkste plek om snel jouw Elektrische Private Lease Auto te vinden.

Voordelige Private Lease Elektrische Auto’s

Mede door de maximale catalogusprijs die is bepaalt om in aanmerking te komen voor de subsidie op Private Lease Elektrische auto’s zijn de Voordelige Private Lease Elektrische Auto’s snel populairder geworden. Zeker nu de Private Lease prijzen omlaag gaan van populaire modellen als de Peugeot 208, Opel Corsa en de Fiat 500.

Premium Elektrische Auto’s Private Lease

De eerste elektrische leaseauto’s die in grotere aantallen besteld werden waren de premium Tesla modellen als de Model S en de Model3. Die voorsprong wordt wordt snel ingelopen door de veel gekozen Crossover/ SUV modellen. Modellen als de Peugeot 2008, Hyundai Kona, Kia Niro en Volvo XC40.

In het exclusieve Elektrische Lease Auto Segment zijn de ruime gezinsauto’s met de nieuwste technologische innovaties op het gebied van autonoom rijden, actieve veiligheid en multimedia in opkomst. Bijvoorbeeld de KIA EV6, Volkswagen ID.4 en Hyundai Ioniq 5.

Private Lease Elektrische Auto

De Private Lease van een Elektrische Auto betekent dat je als particulier voor een vast bedrag in een elektrische auto van de leasemaatschappij rijdt.

Je betaalt elke maand een all-in bedrag voor de auto, verzekeringen, belastingen, onderhoud, reparaties en pechhulp. Hier bovenop betaal je zelf alleen nog voor het opladen van de Elektrische Private Lease Auto.

MINI leasen
Private lease elektrische auto

Elektrische Auto’s Vergelijken

Bij het vergelijken van Elektrische Private Lease Auto’s zijn specifieke punten om op te letten.

Allereerst de actieradius die aangeeft hoe ver je kunt rijden. Deze hangt nauw samen met de accucapaciteit (kWh). Verschillende modellen worden geleverd met een standaard en een duurder long range accupakket.

Als je langere afstanden rijdt en onderweg moet opladen, let dan ook op hoe lang snelladen duurt. Dan weet je hoe snel je weer verder kunt.

In de Private Lease Vergelijker van Leaseauto.nl worden deze punten uitgelicht.

Opladen Elektrische Prive Lease Auto

Bijna alles wordt geregeld bij privélease door de leasemaatschappij, maar niet het opladen van de elektrische auto. De laadkosten zijn ook niet inclusief in het maandelijkse leasebedrag.

Hoe je gaat opladen is sterk afhankelijk van hoe en waar je woont. Niet iedereen heeft een eigen oprit waar een laadpaal geplaatst kan worden. En je kunt thuis op verschillende manieren laden. Ook voor het laden onderweg zijn er meerdere opties. Interessant en duurzaam is om de auto op te laden via zonnepanelen.

Een laadpas met of zonder abonnement wordt niet standaard meegeleverd bij een elektrische private lease auto. Vergelijk de verschillende laadpassen voordat je auto wordt geleverd en bestel een pas om te voorkomen dat je niet kan rijden in je nieuwe auto.

Elektrische auto private lease
ANWB Private Lease Elektrische Auto

Kosten Private Lease Elektrische Auto

Het grootste deel van de kosten zitten bij elektrisch leasen in het vaste maandelijkse leasebedrag. Hoe groot dit deel precies is hangt er vanaf hoeveel je rijdt en kwijt bent aan opladen.

De vaste kosten kunnen lager uitvallen door speciale Financiële Voordelen die benzineauto’s niet hebben. De belangrijkste is de Subsidieregeling Elektrische Personenautos Particulieren. Het voordeel van de lagere onderhoudskosten gaat naar de leasemaatschappij.

Een vraag die veel gesteld wordt is of meer kwijt bent aan laadkosten dan aan benzine. Deze vraag is niet met een simpele ja of nee te beantwoorden omdat dit afhangt van energieprijzen en waar je laadt.

Naast de laadkosten moet je rekening houden met extra kosten voor het wassen, bekeuringen, parkeren en een eigen risico bij onverhaalbare schades.

Voordelen Elektrische Privé Lease Auto

Zorgeloos voor een vast bedrag per maand in een nieuwe auto rijden is het grote voordeel van private lease.

Wat een elektrische auto leasen Auto extra aantrekkelijk maakt is dat je duurzaam kunt rijden zonder zelf de grote investering te doen in de nu nog relatief dure elektrische auto. En dan zijn er ook nog de speciale Financiële Voordelen.

Er zijn ook nog nadelen van elektrisch rijden. Denk bijvoorbeeld aan de nu nog kleinere actieradius en beperkte mogelijkheden om een caravan te trekken.

Private Lease Elektrische Auto Vergelijken
Tweedehands elektrische auto private lease

Accu en bereik elektrische auto

De actieradius is naast alle andere autokenmerken en leasevoorwaarden het belangrijkste aspect om de elektrische private lease auto te vergelijken.

Nu wordt de door de fabrikant opgegeven waarde niet altijd gehaald. Hierop heb jezelf ook invloed. Met de tips kun je de actieradius vergroten.

De actieradius is vooral ook van belang als je ook op vakantie gaat met de elektrische private lease auto. Het is hierbij ook goed om te realiseren dat niet elke elektrische auto geleverd kan worden met een trekhaak. En dat de actieradius snel afneemt door de luchtweerstand van een caravan.

ANWB Private Lease Elektrische Auto

Via Leaseplan biedt ANWB Private Lease Elektrische Auto aan. ANWB heeft zelf geen eigen leasemaatschappij. De ANWB elektrische lease auto is eigendom van Leaseplan.

De keuze om een elektrische auto te leasen via ANWB is dus een keuze voor Leaseplan. De ANWB verzorgt bij ANWB lease elektrisch de rol van de adviseur. Leaseauto.nl heeft ervoor gekozen om deze rol voor elke leasemaatschappij te vervullen waardoor er het grootste aanbod auto’s kan worden aangeboden en voorwaarden en prijzen van meerdere partijen vergeleken kunnen worden.

Goedkoopste private lease elektrische auto
Private Lease Elektrisch

Private lease elektrische auto subsidie

Sinds 1 juli 2020 is er een aanschafsubsidie voor elektrische auto’s beschikbaar voor particulieren die een nieuwe elektrische auto als particulier gaan leasen. De zogenoemde SEPP subsidie (Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren).

In 2022 is het subsidiebedrag voor een nieuwe elektrische auto €3.350,-. Bij het private leasen van een tweedehands elektrische auto krijg je €2.000,- subsidie.

De subsidie is van toepassing op het private leasen van een elektrische auto met een actieradius van minimaal 120 kilometer, een cataloguswaarde van minimaal €12.000,- en maximaal €45.000,- en een looptijd van het leasecontract van minimaal 4 jaar.

Elektrische Private Lease Occasion

Dit wil niet zeggen dat tweedehands elektrische private lease auto’s altijd goedkoper zijn in elektrisch private lease. Door de groeiende populariteit en dalende prijzen van elektrische auto’s is het veelal voordeliger om te kiezen voor een nieuwe elektrische leaseauto.

De tweedehands elektrische auto’s zijn met name interessant voor zakelijk elektrisch occasion leasen nu de bijtelling voor nieuwe elektrische leaseauto’s snel omhoog gaat. De oorspronkelijke lage bijtelling is voor een beperkte periode nog van toepassing op een tweedehands elektrische private lease auto.

Elektrisch private lease

Tweedehands elektrische auto private lease

De eerste grote groeispurt van elektrisch rijden kwam voort uit zakelijke elektrische lease auto’s. Deze waren met name populair vanwege de belastingvoordelen van zakelijk elektrisch leasen. In tegenstelling tot de vervuilende benzine en dieselauto’s hadden was er bij de zakelijk elektrisch leasen sprake van een lage of helemaal geen bijtelling.

Deze relatief dure zakelijke elektrische leaseauto’s worden nu na het aflopen van het initiële leasecontract ook aangeboden als tweedehands elektrische private lease auto. Het voordeel van een elektrische private lease occasion is dat ze snel leverbaar zijn en er ook overeenkomsten kunnen worden afgesloten met een kortere looptijd tegen een relatief aantrekkelijke prijs.

Elektrische auto leasen

Vragen over elektrische private lease auto’s gaan steeds meer over praktische zaken. De toekomst van de elektrische auto ziet er dan ook rooskleurig uit.

De Europese Unie heeft programma’s aangekondigd die ervoor moeten zorgen dat er in 2030 alleen nog maar elektrische auto’s worden verkocht.

Hiervoor moet er ook nog wel veel geïnvesteerd worden in ons elektriciteitsnet om al die auto’s op te kunnen laden.

Elektrische auto leasen
elektrische auto leasen prive

Private Lease aanbiedingen

Er zijn meer dan 100 leasemaatschappijen bij het Keurmerk Private Lease aangesloten die allemaal hun eigen Private Lease Aanbiedingen hebben voor elektrische auto leasen prive.

Wat wij zien is dat de prijzen nog sterk verschillen. Het is daarom verstandig om altijd de aanbiedingen van meerdere leasemaatschappijen te vergelijken.

Op Leaseauto.nl is een groot deel van alle Elektrische Private Lease Aanbiedingen bij elkaar gebracht. Niet alleen de prijzen en uitvoeringen kunnen hier makkelijk vergeleken worden. Ook de accucapaciteit en range zijn eerlijk te vergelijken.

Vragen over Private Lease Elektrische Auto

Wat is een Elektrische Private Lease Auto?

Een Elektrische Private Lease Auto kan voor een vast bedrag per maand gereden worden. Hiervoor wordt een overeenkomst afgesloten voor een bepaalde tijd en een bepaald aantal kilometers per jaar.

Is een elektrische Private Lease Auto Goedkoop?

Een paar jaar geleden was een elektrische auto leasen duur, maar tegenwoordig zijn de kosten voor een elektrische leaseauto drastisch gedaald. Dit komt doordat elektrisch rijden steeds populairder wordt, waardoor er steeds meer elektrische auto’s geproduceerd worden. Dit heeft een positief effect op de prijzen. Naast de grote elektrische auto’s, zijn er nu ook veel meer kleinere en goedkopere modellen beschikbaar. 

Het leasen elektrische auto is tevens aantrekkelijk vanwege de subsidies en andere financiële voordelen.


Wat is anders bij een elektrische auto private leasen?

Het grootste verschil bij elektrische auto private leasen is dat het gaat om een elektrische auto met zijn specifieke kenmerken.

Elektrische auto’s worden opgeladen bij een laadpaal. Dat kan bij een (semi)publieke laadpaal op straat en bij veel tankstations. Het is natuurlijk ook mogelijk om gebruik te maken van een eigen privé laadpaal. In beide gevallen is een laadkabel nodig om je auto aan te sluiten aan de paal en een laadpas om de paal te activeren.
 
Laadkabel
De kabel die nodig is om de accu in om de elektrische auto aan te sluiten op een laadpaal of stopcontact. Deze kabel wordt meegeleverd bij jouw auto.
 
Laadpas
Met de laadpas wordt de laadpaal aangezet nadat de auto aan de laadpaal is aangesloten. Zo weet de paal precies welke auto geladen wordt en waar de rekening voor de stroom heen moet. Er is een veelheid aan passen leverbaar van verschillende levernciers. Bij de meeste leasemaatschappijen zit deze pas er niet standaard bij. Het is handig om de laadpas al aan te vragen voordat de auto geleverd wordt.
 
Thuis laden
Als de elektrische auto bij de woning geparkeerd kan worden, dan is het mogelijk om thuis te laden. Dit kan via een stopcontact. Maar een eigen laadpaal of wallbox is een stuk praktischer: ze kunnen veel sneller laden. De kosten voor de aanleg van een eigen laadpaal zijn niet inclusief bij het privé leasen van een elektrische auto. Een aantal leasemaatschappijen heeft wel een samenwerking met een partner voor de aanleg van een laadpaal thuis. Leaseauto.nl kan hierbij ook helpen met advies. 

Welke kosten zijn inclusief bij Elektrische Auto Private Lease?

Bij alle Elektrische Private Lease Aanbiedingen zijn ten minste deze kosten inclusief: aanschaf en afschrijving van de auto, motorrijtuigenbelasting, reparatie, onderhoud, WA en Casco verzekering, pechhulp en vervangend vervoer in Nederland tijdens reparatie of onderhoud na 72 uur.

Laadkosten, bekeuringen en wasbeurten zijn niet inclusief bij elektrisch private lease.

Hoe werkt het privé leasen van een elektrische auto?

Elektrische Privé lease is vergelijkbaar met het huren van een auto. Er wordt een overeenkomst afgesloten voor een vooraf bepaalde periode en een verwacht aantal te rijden kilometers. Aan het einde van de overeenkomst kan de auto gewoon weer worden ingeleverd.

Het risico van onderhoudskosten en de restwaarde is voor de Leasemaatschappij. Zo zijn er nooit onverwachte kosten. 

Waarom moet ik kiezen voor leasen elektrische auto?

Een elektrische auto kopen? Nog even niet, zeggen veel mensen. Te duur en een onzekere restwaarde. Deze argumenten vallen weg bij de private lease van een elektrische auto. De leasemaatschappij koopt namelijk de elektrische auto en draagt het risico voor de restwaarde.

Hiermee is de Private Lease van een Elektrische auto aantrekkelijk voor iedereen die de voordelen van de elektrische auto kent, maar moeite heeft met de hoge aanschafprijs en onzekere restwaarde van een elektrische auto. Het leasen elektrische auto is inmiddels voor steeds meer mensen interessant.

Wat bepaalt de hoogte van het leasetarief van een elektrische auto?

Vooral de looptijd en het aantal kilometers per jaar bepaalt de hoogte van het leasetarief van een elektrische lease auto. Daarnaast zijn er de lease voorwaarden die ook moeten meegenomen in een eerlijke private lease vergelijking.

Hoeveel bedragen de elektriciteit kosten voor het opladen van een elektrische auto?

Als de elektrische auto vooral thuis, op het werk of bij een laadpaal in de buurt wordt opgeladen, dan zijn de elektriciteitkosten bij middenklasse auto gemiddeld 5,4 cent per kilometer, tegenover zo’n 10 cent per kilometer aan brandstofkosten voor een vergelijkbare brandstofauto. Deze kosten zijn wel sterk wisselend door de wijzigende energieprijzen.

De elektriciteit kosten hangen ook af van het elektriciteitsverbruik van de auto en waar hij wordt opgeladen. En een grote zware auto gebruikt meer elektriciteit dan een kleine. En het opladen thuis is of bij een laadpaal op straat is goedkoper dan bij een snellaadstation langs de snelweg.

Wat kost elektrisch rijden per km?

De elektriciteit kosten bedragen gemiddeld 5 cent per kilometer. De private lease kosten per kilometer hangen af van het leasetarief en hoeveel er mee gereden wordt. Bij een leasetarief van 400 euro en 20.000 kilometers per jaar zijn de private lease kosten 24 cent per kilometer.

Heb ik bijtelling bij een elektrische auto?

Bij private lease is er nooit sprake van bijtelling. Dus ook niet bij elektrisch private lease. 

Elektrische auto leasen prive

Private Lease is de manier voor elektrische auto leasen prive. Hierbij heb je de bescherming van het consumentenrecht en aanvullende zekerheden vanuit het Keurmerk Private Lease. Elektrisch auto private lease is de manier om duurzaam te rijden en te kiezen voor een goedkope elektrische auto private lease.