Private Lease Elektrische Auto

Pivate Lease elektrisch

Een private lease elektrische auto is ideaal voor iedereen die elektrisch wil rijden, maar niet het geld heeft om een elektrische auto te kopen. Met een Private Lease elektrische auto rijd jij elektrisch zonder dat je hoeft na te denken over zaken als de hoge aanschafprijs. Voor een vast maandelijks leasetarief wordt alles geregeld.

Elektrische auto private lease

Voor steeds meer mensen is elektrisch rijden een gekoesterde wens. Het is duurzaam en een stuk minder belastend voor het milieu dan een benzine auto. De hoge aanschafprijs van een nieuwe elektrische auto is dan nog de enige barrière. Het privé leasen van een elektrische auto is hiervoor een goede oplossing. In dit geval koopt de leasemaatschappij de auto.

Populaire Elektrische Prive Lease Auto’s

Het aanbod elektrische prive lease auto’s groeit snel. Modellen die momenteel veel besteld worden zijn de Kia Niro, Peugeot 208, Peugeot 2008, Skoda Enyaq iV, KIA EV6, Volkswagen ID.3, Volkswagen ID.4, Hyundai Ioniq 5 en Opel Corsa-e.

Geen risico op een tegenvallende inruilwaarde

Een ander belangrijk voordeel van Elektrische auto private lease is dat het risico van een tegenvallende inruilwaarde bij de leasemaatschappij ligt. Ook bij de elektrisch private leasen wordt de auto aan het einde van de leasetermijn gewoon weer in ingeleverd.

Wat particulier elektrisch leasen extra aantrekkelijk maakt is dat de overheid elk jaar een subsidiepot heeft om EV private lease te stimuleren om de milieudoelstellingen te behalen. De subsidie elektrische auto private lease is alleen niet ongelimiteerd. Wie het eerst komt het eerst maalt.

Elektrische auto private lease

Private Lease Elektrische Auto Vergelijken hebben wij Leaseauto.nl extra makkelijk gemaakt. Het gaat bij een elektrische private lease auto vergelijking niet alleen om de traditionele autokenmerken, leasevoorwaarden en leaseprijs. Voor de praktische ruikbaarheid is de range belangrijk. Deze wordt weer beïnvloed door de capaciteit van de accu en of een auto beschikt over een range-extender.

Tweedehands elektrische auto private lease bieden wij ook aan. Hierbij moet aangetekend worden dat de private lease van een tweedehands elektrische auto met name interessant is voor zakelijke rijders. De oudere elektrische auto’s kunnen nog gereden worden met een lagere belasting bijtelling.

ANWB Private Lease Elektrische Auto

Private Lease Elektrisch

Net als bij een benzineauto zijn bij Private Lease Elektrisch alle kosten inbegrepen in het maandelijkse leasebedrag. Private Lease Elektrisch is een vorm van full operational lease, maar dan alleen voor particulieren.

Het grootste verschil is dat er bij een benzineauto zelf betaald moet worden voor de benzine en bij een elektrische auto voor het opladen van de accu’s. Kosten die inclusief zijn bij een Private lease elektrische auto zijn de verzekering, wegenbelasting, onderhoud, pechhulp en natuurlijk de aanschaf van de auto.

Van deze kosten is de aanschaf en afschrijving van de elektrische auto verantwoordelijk voor het grootste deel van het leasebedrag. Doordat de innovatie op het gebied van elektrische auto’s heel snel gaat is de restwaarde relatief onzeker. Een voordeel van elektrische private lease is dat dit risico bij iemand anders ligt.

Goedkoopste private lease elektrische auto

Iedereen wil natuurlijk zo voordelig mogelijk een Elektrische auto leasen. Wie op zoek is naar Goedkoopste prive lease elektrische auto moet op een aantal zaken letten die het leasetarief van de Elektrisch private lease auto beïnvloeden.

Voordelig elektrisch leasen

Op de eerste plaats de duur van de overeenkomst. Hoe langer de overeenkomst loopt voor de privé elektrische leaseauto, des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de afschrijving in het eerste jaar het hoogste is. Als de leasetermijn bijvoorbeeld 60 maanden is, dan kan de hoge afschrijving van het eerste jaar verdeeld worden over 5 jaar.  

Elektrisch leasen

Op de tweede plaats is het aantal kilometers dat per jaar gereden wordt in de elektrische private lease auto van belang. Hoe meer kilometers er gereden worden in de elektrische private lease auto, hoe hoger het maandbedrag. De capaciteit van de accu van een elektrische wordt elke kilometer een klein beetje slechter. Dit heeft weer invloed op de restwaarde en de gerelateerde afschrijving die betaald moet worden uit het leasebedrag van de elektrische leaseauto. Ook heeft de leasemaatschappij hogere kosten doordat er bijvoorbeeld meer banden slijtage is.

Elektrische private lease

Hoewel het maandbedrag van de Private lease elektrische auto hoger ligt bij meer kilometers gaat het gemiddelde bedrag per kilometer wel omlaag. Als de kilometers vergoed worden door de werkgever, dan is het juist voordeliger om meer te rijden. Zeker ook omdat de kosten voor het opladen van de elektrische private lease auto bijna altijd lager zijn dan de brandstofkosten bij een benzine auto.

ANWB Private Lease Elektrische Auto

Via Leaseplan biedt ANWB Private Lease Elektrische Auto aan. ANWB heeft zelf geen eigen leasemaatschappij. De ANWB elektrische auto is eigendom van Leaseplan.

ANWB Lease Elektrisch

Een standaard voorwaarde in elke overeenkomst van aanbieders die zijn aangesloten bij het Keurmerk Private Lease is pechhulp in Nederland. Dit is dus niet uniek voor de ANWB Prive Lease Elektrische Auto. Pechhulp in het buitenland is bij de meeste leasemaatschappijen ook inclusief, maar niet altijd. Let hierop bij het vergelijken van elektrische private lease aanbiedingen.

ANWB Elektrische Auto

De keuze voor een ANWB elektrische auto is dus een keuze voor Leaseplan. De ANWB verzorgt bij ANWB lease elektrisch de rol van de adviseur. Leaseauto.nl heeft ervoor gekozen om deze rol voor elke leasemaatschappij te vervullen waardoor er het grootste aanbod auto’s kan worden aangeboden en voorwaarden en prijzen van meerdere partijen vergeleken kunnen worden.

Private Lease Elektrische Auto Vergelijken

De vergelijking van de Elektrische Private Lease Auto start bij de auto. Hierbij zijn de praktische bruikbaarheid en het uiterlijk van de elektrische lease auto over het algemeen de belangrijkste factoren.

Elektrische Auto Lease

Over het uiterlijk valt niet te twisten. Dat is heel persoonlijk. Waar de eerste elektrische auto’s een sterk afwijkend uiterlijk hadden en bijna een statement waren, is dat nu meer het geval. Fabrikanten als Opel en Peugeot hebben er zelfs voor gekozen om de elektrische en brandstof aangedreven er precies hetzelfde uit te laten zien. Hiermee is het ook mogelijk om geheel onopvallende in een elektrische lease auto te rijden.

Elektrisch Private Lease

Qua praktische bruikbaarheid speelt bij een elektrische private lease auto niet alleen de zitruimte en bagageruimte een rol, maar ook de actieradius. Voor een elektrische private lease auto die alleen in de stad wordt gebruikt voor korte ritjes is de actieradius minder belangrijk. Voor mensen die regelmatig lange ritten moeten maken is dit wel een aandachtspunt. Via een snellader kan de elektrische auto onderweg wel worden opgeladen, maar dit duurt toch langer dan even benzine tanken.

EV Private Lease

Veel fabrikanten hebben er voor gekozen om de elektrische auto’s te leveren in een uitvoering met een kleiner en voordeliger accupack en een uitvoering met een groter en duurder accupack. De meerprijs van het grotere en duurdere accupack waar verder mee gereden kan worden, wordt hierbij wel verdisconteert in het leasetarief van de elektrische private lease auto.  

De leaseprijs van de elektrische leaseauto wordt verder vooral bepaald door het aantal kilometers dat er per jaar in gereden wordt en de looptijd van de overeenkomst.

Tweedehands elektrische auto private lease

De eerste grote groeispurt van elektrisch rijden kwam voort uit zakelijke elektrische lease auto’s. Deze waren met name populair vanwege de belastingvoordelen van zakelijk elektrisch leasen. In tegenstelling tot de vervuilende benzine en dieselauto’s hadden was er bij de zakelijk elektrisch leasen sprake van een lage of helemaal geen bijtelling.

Deze relatief dure zakelijke elektrische leaseauto’s worden nu na het aflopen van het initiële leasecontract ook aangeboden als tweedehands elektrische private lease auto. Het voordeel van een elektrische private lease occasion is dat ze snel leverbaar zijn en er ook overeenkomsten kunnen worden afgesloten met een kortere looptijd tegen een relatief aantrekkelijke prijs.

Elektrische Private Lease Occasion

Dit wil niet zeggen dat tweedehands elektrische private lease auto’s altijd goedkoper zijn. Door de groeiende populariteit en dalende prijzen van elektrische auto’s is het veelal voordeliger om te kiezen voor een nieuwe elektrische leaseauto.

De tweedehands elektrische auto’s zijn met name interessant voor zakelijk elektrisch occasion leasen nu de bijtelling voor nieuwe elektrische leaseauto’s snel omhooggaat. De oorspronkelijke lage bijtelling is voor een beperkte periode nog van toepassing op een tweedehands elektrische private lease auto.

Private lease elektrische auto subsidie

Sinds 1 juli 2020 is er een aanschafsubsidie voor elektrische auto’s beschikbaar voor particulieren die een nieuwe elektrische auto als particulier gaan leasen. De zogenoemde SEPP subsidie (Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren).

In 2022 is het subsidiebedrag voor een nieuwe elektrische auto €3.350,-. Bij het private leasen van een tweedehands elektrische auto krijg je €2.000,- subsidie. De subsidie is van toepassing op het private leasen van een elektrische auto met een actieradius van minimaal 120 kilometer, een cataloguswaarde van minimaal €12.000,- en maximaal €45.000,- en een looptijd van het leasecontract van minimaal 4 jaar.

Subsidie Elektrische Auto Private Lease

Je komt in aanmerking voor de subsidie wanneer de leaseovereenkomst is opgesteld en het leasecontract getekend op of na 1 januari 2022, eerder aanvragen kan natuurlijk wel. De auto mag dan ook niet eerder dan 1 januari op jouw naam staan.

In de getoonde leasebedragen op leaseauto.nl is geen rekening gehouden met de aanschafsubsidie. Het geld wordt bij de private lease van een elektrische auto verdeeld over de eerste 48 maanden van het leasecontract (à €70,- per maand) overgemaakt vanuit de Overheid.

Kosten opladen elektrische private lease auto

De enige kosten die niet inclusief zijn bij private lease zijn de kosten voor benzine of het opladen van de elektrische auto. Deze kosten zitten niet in het maandelijkse leasetarief.

Om de kosten van een elektrische en benzine aangedreven private lease eerlijk te vergelijken moeten ook deze kosten worden meegenomen in de vergelijking. Hier komt een groot voordeel van een elektrische auto ten opzichte van een benzineauto naar voren. Zeker als er op het werk een mogelijk is voor gratis opladen, of thuis tegen een relatief lage elektriciteitsprijs. Als het alleen mogelijk is om via openbare laadpalen op te laden, dan valt het financiële voordeel lager uit.

Private Lease aanbiedingen elektrisch

Er zijn meer dan 100 leasemaatschappijen bij het Keurmerk Private Lease aangesloten die allemaal hun eigen Elektrische Private Lease aanbiedingen hebben. Private Lease aanbiedingen voor elektrische auto’s kunnen flik in prijs verschillen. Het is daarom verstandig om aanbiedingen van meerdere leasemaatschappijen te vergelijken.

Op Leaseauto.nl is een groot deel van alle Elektrische Private Lease Aanbiedingen bij elkaar gebracht. Niet alleen de prijzen en uitvoeringen kunnen hier makkelijk vergeleken worden. Ook de accucapaciteit en range zijn eerlijk te vergelijken.

Elektrische Auto Leasen Particulier

Bij het vergelijken van de prijzen van elektrische lease auto’s is het belangrijk om dat te doen voor de juiste looptijd en het benodigde aantal kilometers per jaar. De grootste prijsverschillen ontstaan bij een hoger aantal kilometers en een kortere looptijd.

Voordelen Elektrische Privé Lease Auto

Elektrisch rijden beter is voor het milieu. Een volledig elektrische auto stoot namelijk geen CO2 uit. Maar dit is niet het enige voordeel van een privé leasen van een elektrische auto.

Laden is vrijwel altijd goedkoper dan brandstof tanken.

Een elektrisch auto heeft gemiddeld een accu van 35 kwh. Als de accu van de auto is opgeladen, kan deze ongeveer 225 kilometer afleggen. De kosten per kilometer komt daarmee gemiddeld op € 0,04. Dit is meer dan de helft goedkoper dan bij een brandstof auto. Zelfs bij het opladen via een snellader is het goedkoper dan benzine of diesel.

Krachtig en snel acceleren

Dankzij de elektromotor kan een elektrisch auto vanuit stilstand vlot en gelijkmatig optrekken. In alle elektrische auto’s is het niet nodig om te schakelen. Dat maakt het rijden in een elektrische auto rijden comfortabel en sportief.

Private Lease Electrisch

Meer rijcomfort

Alle elektrische auto’s hebben ze een super stille motor en bieden veelal rijhulpsystemen aan die autonoom rijden gedeeltelijk mogelijk maken. Bijvoorbeeld adaptieve cruise control of rijstrookassistentie.

Minder onderhoud

Elektrische auto’s hebben minder bewegende delen, hierdoor is er minder slijtage. Dit betekent dat je minder vaak bij de garage een afspraak hoeft te maken voor onderhoud.

Veel gestelde vragen over Elektrische Auto Privé Leasen

Wat is een Elektrische Private Lease Auto?

Een Elektrische Private Lease Auto kan voor een vast bedrag per maand gereden worden. Hiervoor wordt een overeenkomst afgesloten voor een bepaalde tijd en een bepaald aantal kilometers per jaar.

Is een elektrische Private Lease Auto Goedkoop?

Een paar jaar geleden was elektrisch leasen duur, maar tegenwoordig zijn de prijzen voor een elektrische leaseauto drastisch gedaald. Dit komt doordat elektrisch rijden steeds populairder wordt, waardoor er steeds meer elektrische auto’s geproduceerd worden. Dit heeft een positief effect op de prijzen. Naast de grote elektrische auto’s, zijn er nu ook veel meer kleinere en goedkopere modellen beschikbaar. 


Wat is anders bij een elektrische auto private leasen?

Elektrische auto’s worden opgeladen bij een laadpaal. Dat kan bij een (semi)publieke laadpaal op straat en bij veel tankstations. Het is natuurlijk ook mogelijk om gebruik te maken van een eigen privé laadpaal. In beide gevallen is een laadkabel nodig om je auto aan te sluiten aan de paal en een laadpas om de paal te activeren.
 
Laadkabel
De kabel die nodig is om de accu in om de elektrische auto aan te sluiten op een laadpaal of stopcontact. Deze kabel wordt meegeleverd bij jouw auto.
 
Laadpas
Met de laadpas wordt de laadpaal aangezet nadat de auto aan de laadpaal is aangesloten. Zo weet de paal precies welke auto geladen wordt en waar de rekening voor de stroom heen moet. Er is een veelheid aan passen leverbaar van verschillende levernciers. Bij de meeste leasemaatschappijen zit deze pas er niet standaard bij. Het is handig om de laadpas al aan te vragen voordat de auto geleverd wordt.
 
Thuis laden
Als de elektrische auto bij de woning geparkeerd kan worden, dan is het mogelijk om thuis te laden. Dit kan via een stopcontact. Maar een eigen laadpaal of wallbox is een stuk praktischer: ze kunnen veel sneller laden. De kosten voor de aanleg van een eigen laadpaal zijn niet inclusief bij het privé leasen van een elektrische auto. Een aantal leasemaatschappijen heeft wel een samenwerking met een partner voor de aanleg van een laadpaal thuis. Leaseauto.nl kan hierbij ook helpen met advies. 

Welke kosten zijn inclusief bij Elektrische Auto Private Lease?

Bij alle Elektrische Private Lease Aanbiedingen zijn ten minste deze kosten inclusief: aanschaf en afschrijving van de auto, motorrijtuigenbelasting, reparatie, onderhoud, WA en Casco verzekering, pechhulp en vervangend vervoer in Nederland tijdens reparatie of onderhoud na 72 uur.

Laadkosten, bekeuringen en wasbeurten zijn niet inclusief.

Hoe werkt het privé leasen van een elektrische auto?

Elektrische Privé lease is vergelijkbaar met het huren van een auto. Er wordt een overeenkomst afgesloten voor een vooraf bepaalde periode en een verwacht aantal te rijden kilometers. Aan het einde van de overeenkomst kan de auto gewoon weer worden ingeleverd.

Het risico van onderhoudskosten en de restwaarde is voor de Leasemaatschappij. Zo zijn er nooit onverwachte kosten. 

Waarom kiezen voor een Elektrische Private Lease Auto?

Een elektrische auto kopen? Nog even niet, zeggen veel mensen. Te duur en een onzekere restwaarde. Deze argumenten vallen weg bij de private lease van een elektrische Jeep. De leasemaatschappij koopt namelijk de elektrische auto en draagt het risico voor de restwaarde.

Hiermee is de Private Lease van een Elektrische auto aantrekkelijk voor iedereen die de voordelen van de elektrische auto kent, maar moeite heeft met de hoge aanschafprijs en onzekere restwaarde van een elektrische

Wat bepaalt de hoogte van het leasetarief van een elektrische auto?

Vooral de looptijd en het aantal kilometers per jaar bepaalt de hoogte van het leasetarief van een elektrische auto. Daarnaast zijn er de lease voorwaarden die ook moeten meegenomen in een eerlijke private lease vergelijking.

Hoeveel bedragen de elektriciteit kosten voor het opladen van een elektrische auto?

Als de elektrische auto vooral thuis, op het werk of bij een laadpaal in de buurt wordt opgeladen, dan zijn de elektriciteit kosten bij middenklasse auto gemiddeld 5,4 cent per kilometer, tegenover zo’n 10 cent per kilometer aan brandstofkosten voor een vergelijkbare brandstofauto.

De elektriciteit kosten hangen af van het elektriciteitsverbruik van de auto en waar hij wordt opgeladen. Een grote zware auto gebruikt meer elektriciteit dan een kleine. En het opladen thuis is of bij een laadpaal op straat is goedkoper dan bij een snellaadstation langs de snelweg.

Wat kost elektrisch rijden per km?

De elektriciteit kosten bedragen gemiddeld 5 cent per kilometer. De private lease kosten per kilometer hangen af van het leasetarief en hoeveel er mee gereden wordt. Bij een leasetarief van 400 euro en 20.000 kilometers per jaar zijn de private lease kosten 24 cent per kilometer.

Heb ik bijtelling bij een elektrische auto?

Bij private lease is er nooit sprake van bijtelling. Dus ook niet bij een elektrische auto.