Peugeot Lease via Free2move | Voorwaarden Vergelijking

peugeot free2move Private Lease

Een private lease overeenkomst direct bij Peugeot afsluiten. Dat kan bij Peugeot via Free2Move Lease, een merk van de PSA Groupe. Lekker makkelijk. Maar hoe zit het met de private lease voorwaarden?

De belangrijkste private lease voorwaarden van Peugeot Lease van Free2Move Lease hebben wij op een rijtje gezet. Hiermee kunt u makkelijk een eerlijke vergelijking maken met andere Peugeot privé lease aanbieders. Leaseauto.nl maakt het vergelijken van private lease aanbiedingen makkelijk en transparant.

Peugeot Lease van Free2Move Lease | Private Lease Voorwaarden

Eigen Risico bij schade
De private lease voorwaarden van Peugeot Lease via Free2Move Lease hebben voordelen en nadelen. Zo is het standaard eigen risico van 450 Euro hoog. Bij meer dan 2 schades in een jaar kan het verder verhoogd worden. Het eigen risico is wel te verlagen tegen een meerprijs.

Voortijdig opzeggen
De maximaal te betalen vergoeding bij voortijdige beëindiging van 20% is laag vergeleken met andere aanbieders. Kosteloos opzeggen bij verlies van inkomsten kan in bepaalde situaties als er is gekozen voor een betaalde optie die extra flexibiliteit biedt.

Compensatie bij minder rijden
Minder kilometers worden niet gecompenseerd en het is ook niet mogelijk om tussentijds het kilometrage aan te passen. Pas daarom op dat u de overeenkomst niet afsluit met een te hoog aantal kilometers.

Verzekeringen
Een allrisk verzekering is inclusief en een inzittendenverzekering is een betaalde optie.

Peugeot Lease via Free2move | Voorwaarden vergelijking

De meeste private lease voorwaarden zijn hetzelfde bij alle aanbieders die zijn aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. Deze gedeelde voorwaarden zijn vastgelegd in de Algemene Voorwaarden.

Peugeot Lease is ook aangesloten bij het Keurmerk Private Lease.

Aanvullende voorwaarden

Toch zijn er ook verschillen in de voorwaarden van leasemaatschappijen. Deze zijn vastgelegd in de Aanvullende Voorwaarden.

De Aanvullende Voorwaarden staan in een document van meerdere pagina’s. Veel mensen lezen ze niet voor het afsluiten van een privé lease overeenkomst. Omdat deze voorwaarden wel degelijk belangrijk bij het maken van een goede vergelijking hebben wij de belangrijkste zaken uitgelicht.

Eigen Risico

Standaard bedraagt het eigen risico € 450. Free2Move Lease biedt een betaalde optie aan om het eigen risico te verlagen.

Het eigen risico kan verhoogd worden naar maximaal € 500 per niet-verhaalbare schade, als zich binnen een periode van 12 maanden meer dan 2 schadegevallen voordoen en is nooit hoger dan € 1000,- na de verhoging. De verhoging geldt zowel voor het standaard als het verlaagd eigen risico. Die verhoging geldt dan voor de resterende duur van de leaseperiode.

Standaard Verzekering

De Allrisk verzekering is inclusief.

Free2Move Lease biedt een betaalde optie aan om naast de Allrisk-verzekering een Ongevallenverzekering Inzittenden (OVI) en een Schadeverzekering Inzittenden (SVI) af te sluiten.

Meer of minder kilometers

Rijdt u echter meer kilometers dan afgesproken, dan worden deze extra kilometers tussentijds aan u doorberekend. Rijdt u minder, dan worden deze kilometers niet gecompenseerd. Het is ook niet mogelijk om tussentijds het kilometrage aan te passen.

Pechhulp

Internationale Pech-hulpdienst is inclusief. In geval van een stranding kunt u gebruikmaken van de service van internationale pechhulp en direct een vervangende auto krijgen.

Vervangend vervoer

In het Peugeot Lease contract is het recht op vervangend vervoer standaard opgenomen, dit geldt na 72 uur. Wilt u recht hebben op vervangend vervoer na 24 uur, dan is dit een betaalde service die u optioneel kunt afsluiten.

Kosteloos opzeggen

Heeft u voor de betaalde optie Private Lease Flex gekozen dan kunt u de auto kosteloos inleveren in de volgende situaties die hebben geleid tot minder inkomsten:

  • Contractant is overleden
  • Gedwongen ontslag, buiten uw schuld
  • 80% arbeidsongeschikt
  • Gescheiden of een geregistreerd partnerschap ontbonden.
  • Emigratie

Opzegvergoeding

De door u te betalen opzegvergoeding wordt bepaald op basis van een vast percentage van 20% van de som van de nog resterende maandtermijnen. Verbreking in het eerste jaar is niet mogelijk.

De opzegvergoeding op basis van de resterende leasetermijnen is beperkt tot een maximum. De
opzegvergoeding is ten hoogste het bedrag van het verschil tussen de gezamenlijke termijnbedragen die u heeft betaald en nog moet betalen tot het moment van opzegging en de gezamenlijke – hogere – termijnbedragen die u tot dat moment had moeten betalen als u direct de leaseovereenkomst voor de kortere duur was aangegaan.

Rekenvoorbeeld
Stel u heeft een Private Lease-overeenkomst afgesloten van € 330 per maand voor een periode van 48 maanden. Na 40 maanden besluit u op te zeggen. Uw opzegvergoeding wordt dan in eerste instantie berekend aan de hand van het vaste percentage van 20% van de som van de resterende maandtermijnen: 20% x 8 resterende termijnen à € 330 = € 528.

Free2Move Lease maakt vervolgens ook een berekening op basis van de maandtermijn die hoort bij een looptijd van 40 maanden. Als u bij de start had gekozen voor een looptijd van 40 maanden, dan had u een maandtermijn van € 342 betaald. U zou dan gedurende 40 maanden € 12 (342 – 330) meer betalen. De maximum opzegvergoeding is: 40 maanden x € 12 = € 480.

De afrekening is nooit hoger dan het berekende maximum. In dit voorbeeld zou u € 480 opzegvergoeding moeten betalen.

Schadevrije jaren

De Private Lease-termijn is hetzelfde voor iedereen, ongeacht leeftijd of aantal schadevrije jaren.

Het is mogelijk om een verklaring van het schadeverloop te ontvangen.

Peugeot Lease via Free2move Aanbod

De PSA Groupe is de moederorganisatie van ondermeer Opel, Peugeot, Citroën en DS Automobiles. Lease wordt aangeboden vanuit PSA Finance waarvan Free2Move Lease een merknaam is.

Peugeot is al decennialang een van de populairste auto’s in Nederland. Ook Peugeot privé lease is populair. De vertrouwde Peugeot 108 en Peugeot 208 kunnen rekenen op een grote klantenkring. De praktische 308 SW stationwagon biedt veel bagageruimte. Ook hoge modellen als de Peugeot 2008, de Peugeot 3008 en Peugeot 5008 worden populairder. Ook elektrische modellen als de Peugeot e-208 en Peugeot e-2008 zijn als private lease auto leverbaar.

Meer over Private Lease in het Kenniscentrum

Bij private lease vergelijken gaat het om meer dan de laagste prijs. Het vergelijken van de voorwaarden van Leasemaatschappijen is ook van belang. Dat kan onverwachte kosten en vervelende situaties in de toekomst voorkomen.

Wij hebben hier alleen bij de Aanvullende Voorwaarden stilgestaan. Bij de Algemene Voorwaarden die gebruikt worden door alle leasemaatschappijen hebben wij niet stilgestaan. Ze zijn wel belangrijk, maar niet verschillend per aanbieder. Ze zijn opgesteld door het Keurmerk Private Lease is samenwerking met de Consumentenbond. In het Private Lease Kenniscentrum worden deze in detail toegelicht.

Gratis persoonlijk Private Lease Advies

Mocht u hulp nodig hebben bij het vergelijken van de voorwaarden van private lease aanbiedingen dan mag u altijd kosteloos contact opnemen met een onafhankelijke private lease adviseur van Leaseauto.nl. Wij helpen u graag.

Nieuw in Private Lease

Mobiele versie afsluiten