Peugeot e-2008 Review

Peugeot e-2008 private lease

De Peugeot e-2008 Private Lease is de beste Peugeot 2008 om privé te leasen. Qua design is de elektrische Peugeot e-2008 identiek aan de brandstof aangedreven uitvoeringen. En dat is een pluspunt. Het ontwerp van de 2008 is stoer en toch ook elegant. Het interieur kwalitatief hoogwaardig en innovatief.

Plus- en minpunten

De beste 2008

Actieradius en laadtijd

Stijlvol stoer design

Hoogwaardig modern interieur

Complete veiligheidsuitrusting

Voordelen van elektrisch rijden

Geen verschuifbare achterbank

Peugeot e-2008 Private Lease

De Peugeot e-2008 is door zijn elektrische aandrijving superieur en dat maakt hem als private lease auto nog aantrekkelijker. De Peugeot e-2008 is stiller en accelereert sneller. De rust samen met het direct beschikbare sprintvermogen geven het gevoel dat diesel- en benzinemotoren al bij de introductie achterhaald zijn qua rijbeleving.

Elektrische Peugeot e-2008 Private Lease met € 4.000 subsidie

Vanaf 1 juli 2020 stimuleert de overheid de aanschaf en private lease van elektrische auto’s. Bij private lease wordt deze 4.000 euro verdeeld over 4 jaar maandelijks uitgekeerd. De Elektrische e-2008 valt binnen de voorwaarden van de subsidieregeling Elektrische Auto’s Particulieren. Leaseauto.nl kan helpen bij alle vragen over deze subsidie.

Elektrische Peugeot 2008 actieradius en laden

De Peugeot e-2008 is voorzien van een 50 kWh sterke batterij waarop hij 310 km kan rijden (WLTP-norm). In de praktijk is dit veelal +/- 10% minder. Zeker in de winter. De Peugeot e-2008 kan worden geladen aan het stopcontact thuis (16 uur), aan een publiek laadpunt (7.4 kW of 11 kW in 8 uur of 5 uur) of bij een snellader (bij 100 kW in 30 minuten tot 80%). Zo kan er na het nuttigen van een kopje koffie al snel weer een paar honderd kilometer gereden worden.

Gedeeld technisch platform

Het delen van onderstellen, motoren en andere technische componenten neemt met de transitie naar elektrisch rijden alleen maar meer toe. De Peugeot e-2008 gebruikt dezelfde aandrijflijn als de Peugeot e-208, Opel Corsa-e en de DS 3 Crossback E-Tense. Het is een 136 pk en 260 Nm sterke elektromotor met een lithium-ion accupakket met een capaciteit van 50 kWh.

De actieradius van de Peugeot e-2008 is met 310 km 30 kilometer minder dan die van de Peugeot e-208. Dit komt door de minder efficiënte stroomlijn van een SUV-model. Uitgaande van het gemiddelde rijgedrag van de Nederlander is de 310 km meer dan voldoende voor dagelijks gebruik.

Peugeot e-2008 Private Lease met € 4.000 subsidie

Vanaf 1 juli 2020 stimuleert de overheid de aanschaf en private lease van elektrische auto’s. Bij private lease wordt deze 4.000 euro verdeeld over 4 jaar maandelijks uitgekeerd. Leaseauto.nl kan helpen bij alle vragen over de subsidie op elektrische auto’s voor particulieren.

Peugeot e-2008 heeft drie rijmodi

De e-2008 heeft drie rijmodi waarmee de bestuurder het rijgedrag van de auto aan de rijomstandigheden kan aanpassen. Er is keuze uit Sport, Normal en Eco. Normal zal het meest gebruikt worden. Bij Eco gaat alles in de spaarstand voor een maximale actieradius. Bij Sport is alles gericht op prestaties. De e-2008 in 8,5 seconden naar 100 km/u.

Peugeot e-2008 heeft twee remmodi

Door activering van de Brake-modus (afremmen op de motor) hoeft het rempedaal minder vaak ingetrapt te worden. De auto remt dan op de elektromotor en wint tegelijkertijd energie terug. Hierbij kan gekozen worden uit remmodi ‘gemiddeld’ en ‘sterk’. Normaal voelt hetzelfde als een benzine auto. Bij sterk remt de auto bij het loslaten van het gaspedaal sneller af. De rempedaal is dan bijna niet meert nodig.

Design Peugeot e-2008

Afgezien van het e-badge oogt de e-2008 gewoon als de nieuwe 2008. Modern, en heel volwassen.  De 2008 is een hoger en stoerder model, in vergelijking met de 208. Het is de hoekige designtaal van Peugeot waardoor de 2008 een indrukwekkende auto is geworden. Harde lijnen gecombineerd met scherpe hoeken. Deze neus laat hem veel groter lijken dan hij in werkelijkheid is.

Tot enkele jaren geleden bouwde Peugeot onopvallende modellen die prima reden, maar zich niet goed wisten te onderscheiden. In een tijd waar steeds meer auto’s op elkaar zijn gaan lijken heeft Peugeot zichzelf opnieuw uitgevonden. Peugeot schittert met nieuwe modellen als de Peugeot 108, Peugeot 208 en de Peugeot 3008 met elegante vormgeving. Peugeot laat met de 2008 zien dat dat ook kan met een compacte SUV.

Hoogwaardig interieur

Het interieur van de Peugeot lijkt sprekend op het bekroonde interieur van de 208. Hetzelfde dashboard, dat zich breed uitstrekt. De kwaliteit van de binnenin gebruikte mooie materialen valt op. Net als het centraal op het dashboard geplaatste forse 10-inch HD-touchscreen. 

Ruime zitplaatsen

Er passen zonder problemen vier volwassenen in de Peugeot 2008.  En zijn niet veel concurrenten die het beter doen met de ruimte voorin. Lange volwassenen kunnen er comfortabel zitten. Ook op de achterbank biedt hij flink wat beenruimte.

Voldoende bagageruimte

De Peugeot 2008 heeft een 405 liter grote kofferbak. Gemiddeld voor de klasse. De kofferbak heeft een verstelbare vlakke vloer wat handig is bij grote en zware bagage.

Moderne Multimedia

Het infotainment systeem is bij de tijd. Het grote centrale touchscreen heeft een diameter van 10 inch. Het kan overweg met MirrorLink, Apple CarPlay en Android Auto. 

Complete standaard veiligheidsuitrusting

De veiligheidsuitrusting is dik in orde. De lijst aan veiligheidssystemen en moderne technische voorzieningen is lang en indrukwekkend. In de standaarduitrusting is het veiligheidspakket al bijna compleet.

Meer informatie over Elektrisch rijden en Private Lease

Peugeot e-2008 Private Lease Uitvoeringen

De Private Lease Peugeot e-2008 wordt aangeboden in 3 uitrustingsniveaus: Active, Allure en de GT Line.

Peugeot e-2008 Active Private Lease

Meer dan een standaarduitvoering

Peugeot e-2008 ALLURE Private Lease

De luxe keuze. Extra’s bovenop de Active

Peugeot e-2008 GT Line Private Lease

De sportieve keuze. Extra’s bovenop de Allure

Alle Peugeot Private Lease Aanbiedingen

Mobiele versie afsluiten