Tesla Model 3 Review

tesla model 3 private lease

Tesla Model 3 Private Lease is een uitkomst voor iedereen die niet het geld op de plank heeft liggen om een zo’n mooie innovatieve Model 3 nieuw te kopen. Tesla Model 3 Private Lease maakt het voor een grotere groep mogelijk om in deze droom auto te rijden en de stap te zetten naar elektrisch rijden.

Plus- en minpunten

Explosieve prestaties

Ruime actieradius

Revolutionair dashboard

Voordelig om te rijden

Afwerking details

Private Lease maakt Tesla Model 3 rijden toegankelijk

Ja, de Tesla Model 3 is “hot”. In korte tijd is de Tesla uitgegroeid tot een symbool voor innovatie en stijl. Een uitmuntende keus voor trendsetters en connaisseurs. Mensen die keuzes maken vanuit goede smaak en emotie. Maar vanuit de ratio is er twijfel om een elektrische auto te kopen. Nog even niet, zeggen veel mensen. Te duur en een onzekere restwaarde.

Deze argumenten vallen weg bij de Tesla Model 3 Private Lease. Bij private lease koopt de leasemaatschappij de auto en draagt het risico voor de restwaarde. Tesla Model 3 Private Lease is daardoor aantrekkelijk voor iedereen die in een Tesla Model 3 wil rijden, maar moeite heeft met de hoge aanschafprijs en onzekere restwaarde van een elektrische auto.

Alle kosten inclusief bij private lease

Bij de Private Lease van een Tesla Model 3 zijn alle autokosten inbegrepen in het maandelijkse vaste leasetarief, inclusief de verzekering, onderhoud en belastingen. Alleen de kosten voor het opladen van de accu’s komen er nog bij. Deze elektriciteitskosten vallen lager uit dan de benzine kosten van een vergelijkbare auto.

Tesla Model 3

De Tesla Model 3 is de goedkoopste elektrische auto van Tesla, maar in veel opzichten de beste. Het is een echte gamechanger in de auto-industrie. Door de aantrekkelijke prijstelling van de Model 3 is het rijden in een Tesla nu toegankelijk voor een groter publiek. Combineer dat met een grote actieradius en een coole uitstraling en er zijn meer dan genoeg ingrediënten voor succes.

Minimalistisch interieur

De Tesla Model 3 herschrijft de regels over het ontwerp van een dashboard. Het is zeer minimalistisch en bijna elke functie wordt bediend via het grote centrale scherm met vlijmscherpe graphics. Alle Tesla Model 3 uitvoeringen worden geleverd met dit gigantische 15-inch breedbeeld touchscreen dat op het dashboard is gemonteerd.

Vanuit het scherm wordt vrijwel alles bestuurd. De enige dingen die niet worden bestuurd door het supergevoelige high-definition scherm zijn de elektrische stoelen, de positie van het stuur en de hoek van de buitenspiegels.

Acceptabele actieradius

Het grootste bezwaar tegen elektrisch rijden is de beperkte actieradius. Tesla heeft hier oplossingen voor bedacht. Zo kunnen de geheel in eigen beheer ontwikkelde accu’s bovengemiddeld veel energie opslaan in een relatief kleine en lichte behuizing. De “Standard Range Plus” kan op een 50 kWh sterke accu 415 km afleggen.

In tegenstelling tot een benzineauto is het bereik van een elektrische auto sterk afhankelijk van het weer en het gebruik van de verwarming. In de winter kan de actieradius hierdoor wat afnemen.

Het comfort van elektrisch rijden

Een elektrische auto biedt meer rust en comfort doordat de motor stiller is dan de meest verfijnde verbrandingsmotor. Omdat een elektromotor ongeacht het toerental volop vermogen levert, komt deze veel makkelijker en graciuezer in beweging. De Model 3 is daarom niet alleen sneller dan veel sportwagens, maar ook comfortabeler dan duurdere luxeauto’s.

Automatisch rijden in de file

File rijden is vervelend. Met een Tesla Model 3 wordt ‘file-pijn’ verzacht. Met de ‘Autopilot’ functie ingeschakeld trekt de Tesla Model 3 automatisch op en remt deze ook automatisch weer af. Voeten kunnen dus van de pedalen. Daarnaast blijft de Tesla Model 3 ook automatisch binnen de rijstroken. De auto stuurt dus zelf!

Sedan model

De Model 3 is een sedan en dat is niet bepaald het type auto waar de Europese automobilist momenteel warm voor loopt. Die heeft liever een hatchback, stationwagon of SUV. De Tesla oogt wel als een hatchback, maar het is toch echt een sedan. Bij het openen van de kofferklep blijft de achterruit op zijn plek. Toch lijkt dit het succes niet in de weg te staan.

Tesla Private Lease

In maart 2016 presenteerde Tesla de compacte Model 3 die compacter die veel concurrerender geprijsd is dan de Model S. Hij zorgt voor een verdere groeiversnelling.

Dankzij alle positieve berichten over Tesla is de beurswaarde inmiddels tot recordhoogte gestegen. Het is nu meer waard dan de waarde die andere Amerikaanse concurrenten ooit haalden.

Populaire Tesla-modellen zijn de Model S, Model X en Model 3. De Model S is een luxe sedan met ruimte voor vijf volwassenen. De Tesla Model X is een grote SUV en heeft ruimte voor zeven volwassenen. Hij heeft opvallende vleugeldeuren.

De Tesla Model 3 is een sedan en het meest voordelige Tesla-model. De Model 3 valt op door het minimalistische interieur waarin alleen een stuur en een groot bedieningsscherm aanwezig zijn. De Tesla Model Y is de SUV-variant op de Model 3. De Model Y is iets groter. 

Bagageruimte

De Model 3 biedt zowel achter- als voorin een kofferbak. Samen zijn beide bagageruimtes goed voor een laadvermogen van 542 liter. Onder de laadvloer van de achterste kofferbak is een diep vak, waarin de laadkabels kunnen.

Private Lease maakt Tesla Model 3 rijden mogelijk voor velen

Hoewel Tesla nauwelijks een decennium bestaat, heeft de elektrische autofabrikant een aantrekkingskracht die vergelijkbaar is met die van luxe merken met een jarenlange historie. Naast een BMW of Mercedes staat ook een Tesla inmiddels bij veel Nederlanders op het verlanglijstje.

Met de Tesla Model 3 Private Lease wordt het voor meer Nederlanders toegankelijk om Tesla te rijden. Dankzij private lease is het mogelijk voordelig in de nieuwe Tesla Model 3 rijden.

Hoe werkt Tesla Model 3 private lease?

Kies de gewenste Tesla Model 3 uitvoering en kleur. Bepaal de gewenste looptijd van de private lease overeenkomst. Langere periodes van vier jaar of 5 jaar zijn het goedkoopste. En tot slot kies het aantal kilometers per jaar.

Welke kosten zijn inclusief bij Tesla Model 3 private lease?

Aanschaf en afschrijving van de auto, motorrijtuigenbelasting, reparaties en regulier onderhoud, verzekering, pechhulp en vervangend vervoer 

Meer informatie over Elektrisch rijden en Private Lease

Model 3 uitvoeringen

De Tesla Model 3 kent drie uitvoeringen, met verschillende snelheid en bereik in aantal kilometers.

Standard Range Plus:

409 km bereik, 225 km/u topsnelheid, van 0 km/u naar 100 km/u in 5.6 seconden en beschikt over achterwielaandrijving

Long Range

560 km bereik, 233 km/u topsnelheid, van 0 km/u naar 100 km/u in 4.6 seconden en is vierwiel aangedreven

Performance

530 km bereik, 261 km/u topsnelheid, van 0 km/u naar 100 km/u in 3.4 seconden is vierwiel aangedreven

Mobiele versie afsluiten