Kan ik een Private Lease Contract Opzeggen?

Opzeggen Private Lease

Kan ik een private leasecontract opzeggen?

Kan ik een private leasecontract opzeggen is een veelgestelde vraag aan Leaseauto.nl. Het korte antwoord is dat u na een jaar altijd de mogelijkheid om uw leasecontract te beëindigen.

Het Leasecontract Eerder Opzeggen is dus mogelijk. Er is wel een grote maar. Als u zonder goede reden eerder opzegt, dan betaalt wel een vergoeding over de resterende looptijd. In speciale situaties of als u er afspraken over heeft gemaakt, dan kan het kosteloos zijn.

Van speciale situaties is bijvoorbeeld sprake bij overlijden, scheiding, gedwongen ontslag, arbeidsongeschiktheid en het ontbinden van een geregistreerd partnerschap. Bij de ene leasemaatschappij kan in zo’n geval altijd kosteloos worden opgezegd. Anderen bieden een betaalde optie aan waardoor u in al deze gevallen kosteloos kunt opzeggen. Opzeggen bij overlijden is altijd kosteloos.

Kosteloos Opzeggen Private Lease

De Aanvullende Voorwaarden van de leasemaatschappijen verschillen als het gaat om kosteloos de beëindigen van de private lease overeenkomst. Bij een deel van de leasemaatschappijen kan er standaard kosteloos worden opgezegd bij verlies van inkomen door gedwongen ontslag, arbeidsongeschiktheid of echtscheiding. Bij anderen is dit een betaalde optie. En weer anderen bieden geen mogelijkheid om zonder opzegvergoeding de overeenkomst op te zeggen.

Opzeggen zonder opzegvergoeding voorwaarden

Wilt u precies weten hoe het zit bij een specifieke leasemaatschappij? Kijk dan bij de uitgelichte aanvullende voorwaarden van deze specifieke leasemaatschappij.

Hiltermann Lease

Algemene Voorwaarden Keurmerk Private Lease over opzeggen

U kunt de leaseovereenkomst dus opzeggen. Volgens de Algemene voorwaarden op zijn vroegst na 12 maanden. Dus dus aan het begin van het tweede contractjaar. Bij die opzegging hanteert u een opzegtermijn van ten minste één maand. U betaalt dan wel een vergoeding aan de leasemaatschappij. De leasemaatschappij moet u – voordat u het leasecontract afsluit – laten weten hoe hoog deze opzegvergoeding is. De regeling daarvoor staat in de Aanvullende voorwaarden. Er staat ook een rekenvoorbeeld in de Aanvullende voorwaarden die u heeft gekregen bij het afsluiten van de Leaseovereenkomst. Als u opzegt, kunt u de leasemaatschappij vragen om een berekening van de opzegvergoeding te maken.

Leasemaatschappijen kunnen flexibeler omgaan met voortijdig beëindigen. Dit is dan veelal vastgelegd in de aanvullende voorwaarden. Ook bieden zij betaalde zekerheidspakketten aan die u de mogelijk bieden om bijvoorbeeld bij scheiding of het verlies van uw baan op te kunnen zeggen zonder vergoeding.

De leasemaatschappij moet voordat u het leasecontract afsluit laten weten hoe hoog de vergoeding is als u uw contract eerder beëindigt.

Tip: De situaties waarbij u kosteloos vroegtijdig kunt opzeggen verschillen per leasemaatschappij. Het is belangrijk om hier bij uw keuze rekening mee te houden

Private Lease Top 20

Vragen over Private Lease Opzeggen

Kan ik Private Lease kosteloos opzeggen?

In bepaalde situaties kan private lease kosteloos opgezegd worden. Bijvoorbeeld bij overlijden. Of als er afspraken zijn vastgelegd over het eerder kunnen opzeggen bij ontslag of echtscheiding. Dit is niet standaard. Wilt u zonder reden tussentijds opzeggen, dan moet er een vergoeding betaald worden.

Kan ik Private Lease tussentijds opzeggen?

Na 1 jaar kan Private Lease opgezegd worden. Als er geen geldige reden is dan moet er wel een vergoeding betaald worden voor de resterende looptijd.

Kan ik Private Lease na 1 jaar opzeggen?

Na 1 jaar kan Private Lease opgezegd worden. Als er geen geldige reden is dan moet er wel een vergoeding betaald worden voor de resterende looptijd. Tenzij er is gekozen voor een optie die extra flexibiliteit biedt bij eerder opzeggen. Er zijn leasemaatschappijen waarbij altijd na 1 jaar kosteloos opgezegd kan worden.

Kan ik Private Lease eerder stoppen?

Na 1 jaar kan Private Lease gestopt worden. Er kan dan wel spraken zijn van een opzegvergoeding.

Mobiele versie afsluiten