Opel Mokka-e: Een Tweede Kans van Ons Team

Opel Mokka Private Lease

Eerder kregen wij de kans al om de nieuwe Opel Mokka-e te testen. In ons eerdere verslag schreven we over het verbruik bij een temperatuur van 15 graden en bewolkt weer, wat zich vertaalde naar een actieradius van ongeveer 280 kilometer bij normaal gebruik. Dit was tijdens een bijzonder milde winterdag. Op koudere dagen tijdens onze testperiode lag het verbruik iets hoger, rond de 22 kW per 100 kilometer. Nu waren we nieuwsgierig naar het verbruik van de Mokka-e onder zomerse omstandigheden. Dit is ons verslag.

Opel Mokka-e: Zonnige omstandigheden

We besloten de proef op de som te nemen op een dag waarop de temperatuur net boven de twintig graden lag. We moesten even nadenken, want de dag ervoor was het bijna 25 graden. Toch kozen we voor een iets koelere dag, aangezien de airconditioning op warme dagen meer energie verbruikt, wat resulteert in een hoger energieverbruik van de auto. De wind was zwak en kwam uit het westen. We besloten een gevarieerde route te nemen, zowel binnenstedelijke wegen als snelwegen, om een zo realistisch mogelijk verbruik te meten.

Opel Mokka-e: Interieur en Uitrusting

Voordat we de resultaten van onze verbruikstest bespreken, willen we graag het interieur van de Mokka-e onder de aandacht brengen. We reden met de meest luxe versie, die een prijskaartje van maar liefst 38.000 euro heeft. Hierin zijn vrijwel alle gewenste functies inbegrepen, zoals adaptieve cruise control met rijstrookassistentie, dual-zone airconditioning en een uitgebreid digitaal display in het instrumentenpaneel en voor het navigatiesysteem. De stoelverwarming kan in drie verschillende standen worden ingesteld. Apple CarPlay werkt via een kabel, wat handig is, tenzij je dagelijks meer dan een uur in de auto doorbrengt, want dan kan het herhaaldelijk opladen de batterijduur van je telefoon verminderen.

Elektrische Auto

Private lease van een elektrische auto is nog populairder dan het privé leasen van een benzineauto. Bij Elektrische Auto Private Lease rijd je voor een vast bedrag per maand in een nieuwe elektrische auto. Bijna alle kosten zijn inclusief. Alleen de kosten voor het opladen van de auto betaal jezelf.

Wat Private Lease Elektrische Auto extra aantrekkelijk maakt is dat de aanschafprijs van de elektrische auto hoger ligt dan van een benzine auto. Dit maakt de drempel om zelf een elektrische auto te kopen hoog. Bij de privé lease van een elektrische auto wordt de auto gekocht door de leasemaatschappij. Zij betalen het hoge aanschaf bedrag en nemen het risico van de hogere afschrijving.

Doordat elektrische auto’s pas recentelijk in populariteit toenemen worden er nog niet veel elektrische private lease occasion’s aangeboden. Het vinden van een voordelige tweedehands is daardoor lastig.

Bij het kiezen van een elektrische auto moet je wel op een aantal specifieke dingen letten. In de Private Lease Vergelijker van Leaseauto.nl is hier rekening mee gehouden. Zo is wordt bij alle elektrische auto’s de actieradius, accucapaciteit en laadtijd weergegeven.

De accu die voor het grootste deel de actieradius bepaalt is verantwoordelijk voor een groot deel van de meerprijs van de elektrische auto en daardoor ook voor de leaseprijs. Sommige modellen zoals de Tesla Model 3 worden aangeboden in uitvoering met een kleinere en een uitvoering met een grotere accu.Let hierop bij het vergelijken van de auto’s.

Opel Mokka-e: Testresultaten

Wat betreft de accucapaciteit van de auto, beschikken we over 50 kW, maar netto is dit ongeveer 44 kW. Met een gemiddeld verbruik van 22 kW, zoals we in onze eerdere test tijdens koude winteromstandigheden met de Mokka-e hadden berekend, kun je dus ongeveer 200 kilometer rijden voordat de accu leeg is. Gelukkig waren de omstandigheden gunstiger tijdens deze zomertest, zoals we eerder hebben beschreven. Tijdens deze test behaalden we een gemiddeld verbruik van 16 kW per honderd kilometer. Dit betekent dat je ongeveer 300 kilometer kunt afleggen op een volle accu. Wat we hebben geleerd tijdens deze test: pas je snelheid aan de geldende normen aan, maak gebruik van regeneratief remmen, zowel in het verkeer als door de automatische transmissie in stand B te zetten, en maak optimaal gebruik van stoelverwarming in de wintermaanden zonder de kachel volledig op te stoken. Op deze manier haal je het maximale uit je Mokka-e!

Opel Private Lease

Opel is al decennialang een van de populairste automerken in Nederland. Ook in de private lease is Opel populair. Hoewel de Duitse automaker begin van dit decennium een dipje kende, vinden de modellen de laatste jaren weer gretig aftrek onder Nederlandse autorijders.

De vertrouwde Opel Corsa, Opel Astra en Opel Astra Sports Grand Tourer kunnen rekenen op een vaste klantenkring. Maar ook de hoge SUV-modellen als de Mokka, Crossland  en Grandland  zijn populaire private leaseauto’s.

Met de Opel Corsa-e en de Mokka-e heeft Opel ook een sterke troef voor iedereen die op zoek is naar een gewoon goede Elektrische Private Lease Auto.

Mobiele versie afsluiten