Afkoop Private Lease | Voortijdig Opzeggen

Afkoop Private Lease

Afkoop is bij Private Lease is de afkoopsom die u betaalt bij voortijdige beëindiging van de lease overeenkomst.

Als u de private leaseauto eerder wilt inleveren dan de einddatum van uw contract, dan betaalt u een opzeggingsvergoeding. De hoogte van de opzeggingsvergoeding is afhankelijk van het aantal maanden dat u nog hebt te gaan tot het einde van het contract. Deze periode wordt ook wel de resterende looptijd genoemd. De resterende looptijd is dus het aantal maanden gerekend vanaf het moment van voortijdig inleveren tot de einddatum van het contract.

Algemene Voorwaarden van het Keurmerk Private Lease over tussentijds opzeggen

“U kunt de leaseovereenkomst tussentijds opzeggen. Op zijn vroegst tegen de eerste dag van het tweede jaar van de leaseperiode. In de Aanvullende voorwaarden kan echter bepaald zijn dat u tegen een eerdere dag kunt opzeggen. U moet een opzegtermijn van ten minste 1 maand in acht nemen.”

“Om op te zeggen, moet u een brief sturen naar de leasemaatschappij. Als u de leaseovereenkomst per e-mail of via internet hebt gesloten, kunt u ook met een e-mailbericht opzeggen.”

“Bij opzegging dient u een opzeggingsvergoeding te betalen. In dit geval is er spaken van Afkoop Private Leasecontract. Deze opzeggingsvergoeding staat los van de afrekening van eventuele meerkilometers op het moment waarop de leaseovereenkomst eindigt. Tenzij in de Aanvullende voorwaarden anders is bepaald.”

“Bent u genoodzaakt de leaseovereenkomst op te zeggen omdat betaling van de leasetermijnen buiten uw schuld voor u onmogelijk is geworden? Meld dit dan bij de leasemaatschappij en onderbouw dit met schriftelijke stukken.  De leasemaatschappij zal samen met u tot een redelijke oplossing proberen te komen voor de betaling van de opzegvergoeding. Bijvoorbeeld door een betaalregeling aan te bieden.”

Als in de Aanvullende voorwaarden is bepaald dat u ook kunt opzeggen tegen een eerdere datum dan de eerste dag van het tweede jaar, dan kunnen andere regels gelden. Die staan dan ook in de Aanvullende voorwaarden.

Private Lease Top 20

Vragen over de Afkoop bij Private Lease

 

Wat is Afkoop bij Private Lease?

Afkoop is bij Private Lease de betaling die wordt gedaan als de leaseovereenkomst eerder dan overeengekomen wordt beëindigd. Het is een vergoeding voor resterende leasetermijnen.

Waarom moet een leaseovereenkomst afgekocht worden?

Het leasebedrag is gebaseerd op een bepaalde looptijd. Hoe langer de leasetermijn, hoe lager het maandbedrag. Dit komt doordat de hoge waardevermindering van een net nieuwe auto bij een lange looptijd verdeeld kan worden over meer maanden. Als de private leaseovereenkomst voortijdig wordt opgezegd, dan blijft de leasemaatschappij kosten van de waardevermindering zitten. Deze kosten worden verrekend via de afkoop.

Hoe hoog is de afkoopvergoeding?

De afkoop vergoeding wordt berekend door het totaal bedrag van de resterende maanden te vermenigvuldigen met een percentage. Dit percentage is verschillend per leasemaatschappij en ligt tussen de 30% en 50%. Het totaal bedrag is nooit hoger dan het bedrag dat betaalt zou zijn als er vanaf het begin als was gekozen voor de kortere looptijd.

Moet er altijd een afkoop vergoeding betaald worden bij voortijdig beëindigen van de leaseovereenkomst?

Nee, niet altijd. Bij het overlijden van de enige contractant niet. En ook niet als er bij het afsluiten van de overeenkomst is afgesproken dat er in bepaalde situaties, of na een bepaalde tijd, kosteloos opgezegd kan worden. Bijvoorbeeld bij scheiding of ontslag.

Is de afkoop bij alle leasemaatschappijen hetzelfde?

Nee, de hoogte van de vergoeding verschilt. En ook de opties om tegen een eventuele vergoeding meer flexibiliteit te krijgen. Leaseauto.nl helpt graag met vrijblijvend en gratis persoonlijk advies om de juiste leasemaatschappij te kiezen als de opzegvergoeding een belangrijk punt is voor u.

Meer weten over een Private Lease?

Private Lease op Leaseauto.nl

Bent u op zoek naar een Private Lease Auto? Op Leaseauto.nl vindt u op één plek de meeste Private Lease Aanbiedingen. Als onafhankelijke Private Lease Specialist kunnen wij helpen bij het vinden van de Leaseauto die het beste bij u past.

Mobiele versie afsluiten