Afschrijving Auto

Afschrijving van een auto | Uitleg van Leaseauto.nl

afschrijving auto

Afschrijving van een auto is de waardevermindering van de auto. De (administratieve) afname van de waarde een auto tussen het moment van aankoop en verkoop. Bij private leaseauto’s komen deze afschrijvingskosten ten laste van de leasemaatschappij.

Afschrijving auto

Als autobezitter maakt u verschillende kosten voor het bezitten en rijden van een auto. De meeste kosten zijn u wel bekend. De één heeft zijn of haar maandelijkse kosten beter inzichtelijk dan de ander. Vaak zien wij dat mensen geen rekeningen houden met afschrijvingskosten.

Wat zijn afschrijvingskosten?

Afschrijvingskosten zijn kosten die ontstaan door de waardevermindering van hetgeen u heeft gekocht. Normaal gesproken betaalt u meer voor de aanschaf van uw auto, dan bij de verkoop van uw auto. Het aankoopbedrag minus hetgeen uw auto oplevert bij verkoop, ook wel restwaarde genoemd, zijn kosten die u voor uw rekening neemt. Als u de waardevermindering deelt door het aantal maande dat u uw auto bezit, dan weet u uw maandelijkse afschrijvingskosten.

Bereken uw afschrijvingskosten

Om het makkelijk voor u te maken hebben wij een kostencalculator op Leaseauto.nl geplaatst. Hiermee kunt u na het invoeren van uw kenteken snel uw maandelijkse autokosten inclusief de afschrijving berekenen.

Vragen over de Afschrijving van een Auto

Wat is de afschrijving bij een auto?

Afschrijving van een auto is de waardevermindering van de auto. De (administratieve) afname van de waarde een auto tussen het moment van aankoop en verkoop.

Hoeveel bedraagt de afschrijving van een auto?

Uit een onderzoek naar waardevermindering blijkt dat een auto de eerste 7 jaar gemiddeld 12,5% per jaar in waarde daalt. Het betreft een gemiddeld percentage. In de eerste jaren sneller gaat. Het gaat vooral de eerste 3 jaar sneller. Daarna neemt het percentage af.

Wie betaalt de afschrijving kosten bij Private Lease?

De kosten voortkomend uit de waardevermindering van de private leaseauto worden gedekt door het maandelijkse leasebedrag. U betaalt het dus uiteindelijk zelf. Bij de leasemaatschappij ligt het risico als de afschrijving tegenvalt.

Hoeveel zijn de afschrijving kosten van mijn auto?

Via de kostencalculator van Leaseauto.nl ziet u na het invoeren van uw kenteken al uw maandelijkse autokosten inclusief de afschrijving berekenen.

Private Lease Top 20

Meer weten over een Private Lease?

Private Lease op Leaseauto.nl

Bent u op zoek naar een Private Lease Auto? Op Leaseauto.nl vindt u op één plek de meeste Private Lease Aanbiedingen. Als onafhankelijke Private Lease Specialist kunnen wij helpen bij het vinden van de Leaseauto die het beste bij u past.

Mobiele versie afsluiten