Looptijd of Contractduur bij Private Lease

Kort, flexibel of voordelig.

Looptijd of Contractduur Private Lease

De looptijd bij private lease is de periode waarvoor de leaseovereenkomst wordt aangegaan. Deze periode wordt bij Private Lease veelal uitgedrukt in maanden. De looptijd varieert van 12 tot 60 maanden. Contractduur en looptijd worden door elkaar gebruikt. Ze betekenen hetzelfde.

Maximale en Minimale looptijd Private Lease

De meeste nieuwe auto’s zijn via private lease te leasen voor periodes van 24, 36, 48 of 60 maanden. Bij occasion lease zelfs al vanaf 12 maanden.

Langere looptijd is goedkoper bij private lease

Hoe langer de looptijd van de leaseovereenkomst, hoe lager het leasetarief. Wij hebben de toename van het leasetarief van de Ford Focus weer geanalyseerd in onze private lease vergelijker. Gemiddeld neemt het maandelijkse leasetarief met 25% toe als u in plaats van 60 maanden een overeenkomst voor 24 maanden afsluit. Bij 10.000 km per jaar betaalt u bij 60 maanden gemiddeld 360 euro en bij 24 maanden 460 euro. In overeenkomsten van 24 maanden hebben leasemaatschappijen duidelijk minder belangstelling. De kosten tussen 36 maanden en 24 maanden nemen dan gemiddeld toe met 12,5%.

Grootste prijsverschillen verschillen bij korte looptijden

De kostentoename tussen 60 en 48 maanden en tussen 48 en 36 maanden zijn bijna hetzelfde bij alle leasemaatschappijen. Daar valt niet veel te besparen. Dat geldt niet voor de periode van 24 maanden. Het verschil tussen de leasemaatschappijen is daarbij groot. Over een periode van 24 maanden kan dit verschil bij een Ford Focus meer dan 1500 euro bedragen. Met name als u interesse heeft in een korte looptijd is het raadzaam om het leasetarief te vergelijken op basis van de door u gewenste looptijd. Wilt u zo voordelig mogelijk leasen dan is het afsluiten van een private leaseovereenkomst voor 48 of zelfs 60 maanden een goede keuze.

Private Lease Korte Looptijd

Private lease met een korte looptijd is ook mogelijk. Bij veel nieuwe auto’s al vanaf 24 maanden. Enkele jaren oude occasions zijn vaak al vanaf 12 maanden voordelig te leasen. Deze staan niet op Leaseauto.nl. Wij kunnen hier wel bij helpen. Laat weten wat u zoekt en wij gaan aan de slag.

Private Lease Flexibele Looptijd

Vanuit het Keurmerk Private Lease is afgesproken dat private leasecontracten na 12 maanden voortijd kunnen worden opgezegd. Standaard is dan bij de meeste leasemaatschappijen wel sprake van een opzegvergoeding. Hierbij wordt veelal een percentage van de resterende leasetermijnen in rekening gebracht. Dit bedrag kan flink oplopen.

Er worden zijn ook leasemaatschappijen die private lease met meer flexibiliteit aanbieden. Bijvoorbeeld via een betaalde optie. Hierbij kan bijvoorbeeld na een jaar zonder reden worden opgezegd. Of in bepaalde situaties zoals het verlies van een baan of echtscheiding. Deze opties zijn erg verschillend. Leaseauto.nl helpt u graag persoonlijk als u hier interesse in heeft.

Private Lease Top 20

Vragen over de Looptijd bij Private Lease

Wat is de looptijd bij private lease?

De looptijd bij private lease is de periode waarvoor de leaseovereenkomst wordt aangegaan.

Uit welke looptijden kan ik kiezen bij private lease?

Looptijden van 24, 36,48 en 60 maanden zijn het meest gangbaar. Bij occasion lease is een looptijd van 12 maanden ook vaak mogelijk.

Kan ik beter voor een korte of een lange looptijd kiezen bij private lease?

Wat voor u de best passende looptijd van de private leasecontract is hangt af van uw persoonlijke situatie. Is voordelig rijden het belangrijkste? Door een langere looptijd te kiezen verlaagt u het maandelijks leasebedrag. Hoe langer u zich committeert, hoe goedkoper u rijdt. U kiest dan voor een looptijd van 4 of 5 jaar.

Het nadeel van een langere looptijd is dat u minder flexibel bent. Denkt u bijvoorbeeld aan gezinsuitbreiding of vindt u het belangrijk om altijd in het nieuwste model rond te rijden dan past een kortere looptijd beter bij u. Ook als uw inkomsten onzeker zijn past een kortere looptijd beter bij u. Als flexibiliteit voor u belangrijk is dan past een looptijd van 2 of 3 jaar het beste bij u.

Is private lease met een flexibele looptijd mogelijk?

Ja, private lease met een flexibele looptijd is mogelijk. De flexibiliteit en eventuele meerkosten voor de flexibiliteit verschillen per leasemaatschappij. Leaseauto.nl helpt graag en kosteloos bij het vinden van de juiste optie.

Is prive lease met een korte looptijd mogelijk?

Private lease met een korte looptijd is zeker mogelijk. De meeste nieuwe auto’s zijn te leasen vanaf 24 maanden. Er zijn ook opties waarbij na een jaar zonder reden het leasecontract beëindigd kan worden.

Occasions van enkele jaren oud zijn al voordelig te leasen met een looptijd vanaf 12 maanden. Leaseauto.nl helpt graag bij het vinden van een passende auto met een korte looptijd.

Prive Lease met een looptijd van 12 maanden, kan dat?

Private Lease met 12 maanden looptijd is mogelijk, maar niet standaard. Wij helpen u graag bij het vinden van een private lease auto met een looptijd van 12 maanden.

Meer weten over een Private Lease?

Private Lease op Leaseauto.nl

Bent u op zoek naar een Private Lease Auto? Op Leaseauto.nl vindt u op één plek de meeste Private Lease Aanbiedingen. Als onafhankelijke Private Lease Specialist kunnen wij helpen bij het vinden van de Leaseauto die het beste bij u past.

Mobiele versie afsluiten