Minder Kilometers Private Lease

Minderkilometers Private Lease betekenis

minder gereden kilometers private lease

Minder kilometers bij Private Lease zijn de kilometers die in een bepaalde periode minder zijn gereden dan voor die periode overeengekomen in het leasecontract. 

Minder gereden kilometers private lease

Voorafgaand aan het afsluiten van de leaseovereenkomst moet het aantal kilometers bepaald worden dat per jaar gereden gaat worden in de private lease auto. Dat is lastig omdat niemand precies weet hoeveel er in de toekomst gereden gaat worden. Uiteindelijk wordt er gekozen voor 5.000 km, 10.000 km, 15.000 km, 20.000 km of misschien wel meer. Als er minder is gereden dan dit overeengekomen aantal kilometers dan is er spake van minder kilometers.

Verrekening bij minder gereden kilometers

Bij meerkilometers is het vanzelfsprekend dat u meer betaalt. Bij minder kilometers is het niet vanzelfsprekend dat u geld terug krijgt. Dit verschilt per leasemaatschappij. Ook verschilt het minder kilometer bedrag per auto en leasemaatschappij. De minder kilometer prijs is wel bijna altijd lager dan de meer kilometer prijs.

Terugbetaling niet geregeld via Keurmerk Private Lease

Het Keurmerk Private Lease heeft geen regels opgesteld over een vergoeding bij minder kilometers. Bij het keurmerk aangesloten leasemaatschappijen zijn daarom vrij om te bepalen of zij wel of niet minder gereden kilometers compenseren. Bij het vergelijken van Privé lease aanbiedingen is het daarom van belang om goed te letten of minder kilometers vergoed worden. En als ze niet vergoed worden niet te hoog te gaan zitten met de kilometers.

Indien een leasemaatschappij geen geld terugbetaalt bij minder kilometers, dan kunt u bij twijfel het beste kiezen voor een lager aantal kilometers. Het is zonde om te betalen voor niet gereden kilometers.

Voorbeeld berekening minder kilometers

Stel u heeft een contract voor 15.000 kilometers en de overeengekomen minder kilometer prijs is €0,05. U rijdt geen 15.000, maar 11.000 kilometer. U krijt dan krijgt u €150,- terug (4.000 km x €0,05)

Private Lease Top 20

Vragen over minder gereden kilometers bij private lease

Wat zijn minder kilometers bij private lease?

Minder kilometers bij Private Lease zijn de kilometers die in een bepaalde periode minder zijn gereden dan voor die periode overeengekomen in het leasecontract. 

Krijg ik geld terug bij minder gereden kilometers?

Niet alle leasemaatschappijen compenseren minder gereden kilometers bij Privé lease. Let hierop bij het afsluiten van de leaseovereenkomst. Leaeauto.nl kan hierbij gratis en vrijblijvend helpen.

Wat als ik structureel minder rijd in mijn leaseauto?

Meerdere leasemaatschappijen bieden de mogelijkheid om de jaarkilometers tussentijds aan te passen. Er volgt daaruit een aangepast maandelijks te betalen leasetarief.

Hoe vaak worden minder kilometers verrekend?

De meeste leasemaatschappijen werken met een jaarlijkse afrekening. En een eind afrekening aan het einde van de contractduur. Hiermee worden grote verrassingen aan het einde van de contract looptijd voorkomen.

Compenseert mijn leasemaatschappij minder kilometers?

Wij hebben de aanvullende voorwaarden van alle private lease aanbieders op een rijtje gezet. U kunt hier per leasemaatschappij zien hoe het geregeld is met minder kilometers.

Meer weten over een Private Lease?

Private Lease op Leaseauto.nl

Bent u op zoek naar een Private Lease Auto? Op Leaseauto.nl vindt u op één plek de meeste Private Lease Aanbiedingen. Als onafhankelijke Private Lease Specialist kunnen wij helpen bij het vinden van de Leaseauto die het beste bij u past.

Mobiele versie afsluiten