Elektrische Peugeot e-208 Review

Peugeot e-208 private lease Peugeot 208-e elektric- ease | elektrische

De Peugeot e-208 is de beste 208. Hij ziet er van binnen en van buiten net zo fantastisch uit als de benzine 208. En heeft de voordelen van elektrisch rijden. Met de voordelen van private lease erbij is de Peugeot 208 electric private lease een echte prijswinnaar. De Peugeot 208 is uitgeroepen tot auto van het jaar 2020. Hierbij is ook de elektrische e-208 uitvoering door de internationale autopers volop geroemd.

Plus- en minpunten Peugeot e-208

Voldoende actieradius

Uitgesproken en gewaagde design

Revolutionaire i-Cockpit

Afwerkingskwaliteit interieur

Prijsverschil met de benzine versie

e-208 de eerste elektrische Peugeot

Peugeot is relatief laat met elektrische auto’s. De Peugeot e-208 is de eerste elektrische auto van Peugeot. En in tegenstelling tot andere constructeurs behandelt Peugeot de elektrische uitvoering als een ‘brandstof’ als alle andere. Zo is de Peugeot 208 electric relatief stilletjes geïntroduceerd tegelijkertijd met de diesel en de benzine versies. En ook qua design wijkt de e-208 nauwelijks af van de benzine en diesel versies. De elektrische 208 onderscheidt zich van buiten alleen door het ‘e’ embleem, de radiator en de 17 inch velgen.

Peugeot e-208 private lease

Zonder grote investering in een eigen nieuwe elektrische auto rijden en geen zorgen over de restwaarde? Dat kan met Peugeot e-208 private lease.  De hoge investering en zorgen over de restwaarde weerhoudt nu nog velen om de stap te zetten naar elektrisch rijden. Deze argumenten vallen weg bij het private leasen van een elektrische auto. De leasemaatschappij koopt de elektrische 208 en draagt het risico voor de afschrijving. Aan het einde van de leasetermijn kan de Peugeot e-208 weer zorgeloos ingeleverd worden.

Elektrische Peugeot e-208 Private Lease met € 4.000 subsidie

Vanaf 1 juli 2020 stimuleert de overheid de aanschaf en private lease van elektrische auto’s. Bij private lease wordt deze 4.000 euro verdeeld over 4 jaar maandelijks uitgekeerd. De Elektrische e-208 valt binnen de voorwaarden van de subsidieregeling Elektrische Auto’s Particulieren. Leaseauto.nl kan helpen bij alle vragen over deze subsidie.

Actieradius van de Peugeot e-208

Peugeot heeft gewacht met elektrische auto’s totdat de actieradius goed genoeg is van elektrische auto’s. De actieradius die ook bij het kiezen van een elektrische private leaseauto een belangrijk punt is in de vergelijking.

De Peugeot e-208 heeft een 50 kWh accu en een actieradius van 340 kilometer volgens de officiële WLTP-testmethode In de praktijk komt dit neer op een actieradius van zo’n 300 kilometer. Een actieradius van 300 kilometer is in de praktijk is voor de meeste private lease rijders meer dan genoeg. Helemaal omdat de e-208 thuis en op het werk opgeladen kan worden.

Laden van de Peugeot 208 electric

De laadtijd hangt af van waar de Private Lease Peugeot e-208 wordt opgeladen. De elektrische Peugeot kan worden opgeladen via het stopcontact, een thuislader, een laadstation met driefase aansluiting of een snellader. Bij een openbare laadpaal met een laadvermogen van 11 kW is de 208 electric binnen 5 uur voor 80% opgeladen. Bij een snellaadstation met een laadvermogen van 100 kW is de e-208 auto binnen 30 minuten weer voor 80% opgeladen. Als laatste redmiddel kan de e-208 via een gewoon stopcontact worden opgeladen. Houd dan rekening met een laadtijd van ongeveer 16 uur.

De elektrische 208 laadt zo snel dankzij vloeistofkoeling van de accu’s. Deze koeling verbetert ook het bereik en verlengt de levensduur van de accu’s. Peugeot garandeert dat de accu’s acht jaar lang, of 160.000 kilometer lang, hun werk goed blijven doen. Dat is waarschijnlijk veel meer dan de gewenste private leasetermijn.

Het laden van de e-208 kan bediend en gevolgd worden via een smartphone app. Als elektrische rijder is het handig om via de app in tussentijd de actuele laadstatus van de Peugeot e-208 te checken.

Elektrisch rijden in de Peugeot e-208

De e-208 is zwaarder dan de uitvoeringen met een verbrandingsmotor. Maar doordat het accupakket volledig onder de laadvloer is geplaatst, ligt de auto wel goed op de weg. Dankzij de direct beschikbare 260 Newtonmeter trekkracht trekt de elektrische 208 razendsnel op bij verkeerslichten of een tussensprint. Zoals alle elektrische auto’s, is de Peugeot e-208 behoorlijk stil. Tijdens het rijden maakt de e-208 amper geluid. Het rijdt heerlijk.

Kwaliteiten van de Peugeot 208

De Peugeot 208 is niet voor niets uitgeroepen tot auto van het jaar. Het is een prachtige auto van binnen en van buiten. Qua materiaalgebruik en afwerking van het interieur verslaat hij de Tesla Model 3.

Van alle auto’s in zijn segment heeft de Peugeot 208 het meest uitgesproken en gewaagde lijnenspel. De opvallende motorkap, tweekleurige koplampen, grote chromen grill en prominente zwarte afwerking aan de achterzijde geven de Peugeot 208 een onderscheidend uiterlijk.

Het interieur van de Peugeot 208 ziet er niet alleen fantastisch uit, het is ook goed gebouwd van kwalitatief hoogwaardige materialen. Het is interieur is mooi en modern vormgegeven en geeft de auto allure.

Peugeot 208 i-Cockpit

Wat ook in de elektrische Peugeot 208 direct opvalt is de futuristische hightech i-Cockpit. De i-Cockpit bestaat uit een compact stuurwiel, een modern instrumentenpaneel en een groot touchscreen.

De i-Cockpit heeft twee beeldschermen achter elkaar, waarvan het voorste transparant is. Op die manier kan informatie in twee lagen worden getoond. Het is meer dan een technisch hoogstandje. De belangrijkste informatie wordt op de bovenste laag geprojecteerd en trekt daardoor vanzelf meer aandacht. Waarschuwingen vallen goed op. Het kost minder inspanning om hoofd- en bijzaken te onderscheiden.

Multimedia

Ook met de rest van de uitrusting overtuigt de Peugeot e-208 als een moderne en volwassen auto. Het infotainmentsysteem (audio, communicatie en navigatie) heeft alles wat u wilt.  Het infotainmentsysteem is uitgerust met DAB-radio en Bluetooth. En nog belangrijker met Apple CarPlay en Android Auto.

Uitvoeringen electric Peugeot e-208

De elektrische Peugeot e-208 is leverbaar in twee uitvoeringen: Allure en GT.

Meer informatie over Elektrisch rijden en Private Lease

Alle Peugeot Private Lease Aanbiedingen

Mobiele versie afsluiten