Bijzondere vragen over de Elektrische Auto

elektrsch rijden vragen
vragen over elektrisch rijden

Domme vragen bestaan niet. Er zijn dus ook geen domme vragen over de Elektrische Auto. Bijzondere vragen bestaan wel. Rondom elektrische rijden bestaan nog steeds wat onverwachte mythes en onduidelijkheden. Hierbij wat voorbeelden.

Kan ik als particulier een elektrische auto leasen?

Dat kan zeker. Steeds meer consumenten kiezen voor een Private Lease Elektrische Auto. Het is supermakkelijk en je hoeft je geen zorgen te maken over de hogere aanschafprijs en de onzekere restwaarde. Voor private lease zijn er zelfs speciale subsidies beschikbaar die het extra aantrekkelijk maken.

Kan ik met een elektrische auto door de wasstraat?

Dit is geen enkel probleem. Net als het rijden door de stromende regen. De accu en batterijen zijn goed afgeschermd tegen water.

Hetzelfde geldt voor het opladen terwijl het regent. Zelfs als de laadstekker nat is geworden bij het aansluiten gaat het goed en is er geen sprake van gevaar.

Voordelige Elektrische Private Lease Auto’s

Het Elektrische Private Lease Aanbod groeit gestaag. De meeste volledig nieuwe auto’s hebben een elektrische aandrijving. En ook van bestaande modellen zoals de Peugeot 208 en Opel Corsa komen er elektrische uitvoeringen beschikbaar. Op Leaseauto.nl is altijd het grootste Private Lease Aanbod te vinden.

Wordt de accu snel slechter

Accu’s van elektrische auto’s zijn van goede kwaliteit. De capaciteit wordt wel wat minder, maar zeker niet zo snel als wij gewend zijn van mobiele telefoons. Het is sowieso niet iets om je de eerste jaren druk over te maken. Om het gevoel van onzekerheid weg te nemen geven autofabrikanten garanties op de levensduur van op de accu’s.

Heeft een elektrische auto andere banden?

De banden van elektrische auto’s zijn in de basis niet anders dan de banden van een benzineauto. Ze zijn soms wat smaller en groter om de rolweerstand te minimaliseren om het elektriciteitsverbruik te minimaliseren.

Het is wel belangrijk om de bandenspanning regelmatig te controleren. Een zachte band zorgt voor een vermindering van de actieradius.

Wat moet ik doen als de hoofdaccu leeg is?

Het is niet mogelijk om een elektrische auto op te laden met startkabels die worden aangesloten op de accu van een benzineauto. Als je stil komt te vallen met een lege hoofdaccu dan moet je naar een laadpaal gebracht worden. Er zijn pechhulp auto’s die uitgerust zijn met een speciale noodaccu en aansluitingen om je ter plekke te helpen.

Elektrische Auto

Private lease van een elektrische auto is nog populairder dan het privé leasen van een benzineauto. Bij Elektrische Auto Private Lease rijd je voor een vast bedrag per maand in een nieuwe elektrische auto. Bijna alle kosten zijn inclusief. Alleen de kosten voor het opladen van de auto betaal jezelf.

Wat Private Lease Elektrische Auto extra aantrekkelijk maakt is dat de aanschafprijs van de elektrische auto hoger ligt dan van een benzine auto. Dit maakt de drempel om zelf een elektrische auto te kopen hoog. Bij de privé lease van een elektrische auto wordt de auto gekocht door de leasemaatschappij. Zij betalen het hoge aanschaf bedrag en nemen het risico van de hogere afschrijving.

Doordat elektrische auto’s pas recentelijk in populariteit toenemen worden er nog niet veel elektrische private lease occasion’s aangeboden. Het vinden van een voordelige tweedehands is daardoor lastig.

Bij het kiezen van een elektrische auto moet je wel op een aantal specifieke dingen letten. In de Private Lease Vergelijker van Leaseauto.nl is hier rekening mee gehouden. Zo is wordt bij alle elektrische auto’s de actieradius, accucapaciteit en laadtijd weergegeven.

De accu die voor het grootste deel de actieradius bepaalt is verantwoordelijk voor een groot deel van de meerprijs van de elektrische auto en daardoor ook voor de leaseprijs. Sommige modellen zoals de Tesla Model 3 worden aangeboden in uitvoering met een kleinere en een uitvoering met een grotere accu.Let hierop bij het vergelijken van de auto’s.

Kan ik met een elektrische auto een caravan trekken?

Lang niet alle elektrische auto’s zijn leverbaar met een trekhaak. En als ze al leverbaar zijn met trekhaak, dan is het goed om te realiseren dat de actieradius sterk afneemt als er een grote caravan getrokken wordt. Ben je voornemens om een lange reis te maken dan moet je rekening houden met extra stops.

Ruime Elektrische Auto Private Lease

Mede door sterk verbeterde actieradius is de praktische bruikbaarheid van elektrische auto’s snel verbeterd. Mocht je alsnog te maken krijgen met een lege accu, dan zijn er steeds meer snellaadstations langs de snelweg waar je binnen korte tijd de accu’s tot 80% kunt snelladen. Ook kiezen steeds meer mensen voor een eigen laadpaal thuis. Voor wie wil Slim Laden is het afgezien van gratis laadplekken de voordeligste manier om de Elektrische Auto Private Lease op te laden.

De opkomst van de ruime Crossover en SUV Modellen is ook terug te zien in het snel groeiende aantal Elektrische Private Lease Aanbiedingen. Ideaal voor gezinnen die wel wat extra ruimte kunnen gebruiken. Deze modellen zijn populair op Leaseauto.nl.

Mobiele versie afsluiten