Levensduur Accu Elektrische Auto – Degradatie

levensduur accu elektrische auto
levensduur accu elektrische auto 2

Wat is de Levensduur Accu Elektrische Auto? Wij praten in dit artikel over de degradatie van de accu, factoren en batterijvervanging.

Levensduur Accu Elektrische Auto – Degradatie van de Accu

Hoe lang gaan batterijen van je elektrische private lease auto mee? Batterijen slaan minder energie op naarmate ze langer worden gebruikt. Dit wordt batterijverslechtering genoemd. Dit geldt ook voor elektrische voertuigen op batterijen. De levensduur van de batterij hangt af van de fabrikant van het voertuig, hoe vaak de batterij wordt opgeladen en volledig ontladen, en vooral hoe vaak de batterij wordt opgeladen met een snellader. Het is altijd een goed idee om de batterij goed te controleren van een elektrische auto. Nieuwere modellen hebben een langere batterijduur. Nieuwe technologieën, nieuwe batterijchemie (stoffen die in batterijen worden gebruikt) en betere systemen in auto’s om het gebruik van batterijen te ondersteunen, helpen dit te bereiken.

Voordelige Elektrische Private Lease Auto’s

Het Elektrische Private Lease Aanbod groeit gestaag. De meeste volledig nieuwe auto’s hebben een elektrische aandrijving. En ook van bestaande modellen zoals de Peugeot 208 en Opel Corsa komen er elektrische uitvoeringen beschikbaar. Op Leaseauto.nl is altijd het grootste Private Lease Aanbod te vinden.

Levensduur Accu Elektrische Auto – Factoren

De batterij slaat minder energie op naarmate hij langer wordt gebruikt. We weten echter nog niet precies hoe snel dit zal gebeuren. Dit is afhankelijk van veel factoren zoals het merk van de auto en hoe vaak de accu wordt opgeladen en ontladen. Wel is duidelijk dat de hoeveelheid energie die batterijen kunnen opslaan met gemiddeld 2-2,5% per jaar afneemt. De veroudering van de batterij van elektrische voertuigen is afhankelijk van de volgende factoren:

Wat je ook doet, je batterij zal na verloop van tijd onvermijdelijk verslechteren. Degradatie van de  batterij gebeurt hoe dan ook, zelfs als de batterij (bijna) ongebruikt is. Dit kan per merk verschillen. Voor nieuwere modellen is de jaarlijkse afname erg klein.

Opladen en snel opladen. De manier waarop de batterij wordt opgeladen, heeft invloed op de kwaliteit van de batterij. Een simpele vuistregel is dat het afhangt van hoe vaak en hoeveel je je batterij oplaadt. Hoe je je batterij oplaadt is ook belangrijk. Het opladen van de batterij tot 100% kan minder vaak voorkomen dan het opladen van de batterij tot ongeveer 80%. Door de batterij volledig leeg te maken, wordt ook sneller stroom verbruikt. Hoe vaker je de batterij snel oplaadt, hoe meer schade deze zal aanrichten. Bij snelladen komt namelijk veel warmte vrij.

Elektrische Auto

Private lease van een elektrische auto is nog populairder dan het privé leasen van een benzineauto. Bij Elektrische Auto Private Lease rijd je voor een vast bedrag per maand in een nieuwe elektrische auto. Bijna alle kosten zijn inclusief. Alleen de kosten voor het opladen van de auto betaal jezelf.

Wat Private Lease Elektrische Auto extra aantrekkelijk maakt is dat de aanschafprijs van de elektrische auto hoger ligt dan van een benzine auto. Dit maakt de drempel om zelf een elektrische auto te kopen hoog. Bij de privé lease van een elektrische auto wordt de auto gekocht door de leasemaatschappij. Zij betalen het hoge aanschaf bedrag en nemen het risico van de hogere afschrijving.

Doordat elektrische auto’s pas recentelijk in populariteit toenemen worden er nog niet veel elektrische private lease occasion’s aangeboden. Het vinden van een voordelige tweedehands is daardoor lastig.

Bij het kiezen van een elektrische auto moet je wel op een aantal specifieke dingen letten. In de Private Lease Vergelijker van Leaseauto.nl is hier rekening mee gehouden. Zo is wordt bij alle elektrische auto’s de actieradius, accucapaciteit en laadtijd weergegeven.

De accu die voor het grootste deel de actieradius bepaalt is verantwoordelijk voor een groot deel van de meerprijs van de elektrische auto en daardoor ook voor de leaseprijs. Sommige modellen zoals de Tesla Model 3 worden aangeboden in uitvoering met een kleinere en een uitvoering met een grotere accu.Let hierop bij het vergelijken van de auto’s.

Levensduur Accu Elektrische Auto – Batterijvervanging

Batterijen van elektrische voertuigen worden doorgaans vervangen wanneer de lading onder de 80% zakt. Het kan dan weer worden gebruikt, bijvoorbeeld door elektriciteit van een zonnepaneel op te slaan. Als de batterij echt leeg is, belandt hij niet zomaar in de vuilnisbak. In Nederland gelden  strenge milieuregels. Edelmetalen worden uit batterijen gehaald en hergebruikt, terwijl andere materialen kunnen worden gebruikt in nieuwe wegen, etc.

Ruime Elektrische Auto Private Lease

Mede door sterk verbeterde actieradius is de praktische bruikbaarheid van elektrische auto’s snel verbeterd. Mocht je alsnog te maken krijgen met een lege accu, dan zijn er steeds meer snellaadstations langs de snelweg waar je binnen korte tijd de accu’s tot 80% kunt snelladen. Ook kiezen steeds meer mensen voor een eigen laadpaal thuis. Voor wie wil Slim Laden is het afgezien van gratis laadplekken de voordeligste manier om de Elektrische Auto Private Lease op te laden.

De opkomst van de ruime Crossover en SUV Modellen is ook terug te zien in het snel groeiende aantal Elektrische Private Lease Aanbiedingen. Ideaal voor gezinnen die wel wat extra ruimte kunnen gebruiken. Deze modellen zijn populair op Leaseauto.nl.

Mobiele versie afsluiten