Plugin Hybrid Auto (PHEV)

phev plugin hybrid
phev Private lease Elektrische auto

Plug-in Hybrid

Een plugin hybride (PHEV) heeft twee verschillende aandrijflijnen. De PHEV kan zowel worden aangedreven door de verbrandingsmotor, als door een elektromotor. De accu’s worden opgeladen worden via teruggewonnen remenergie en via een laadpaal. Gemiddeld kan zo’n 50-70 kilometer volledig elektrisch worden gereden.

PHEV: Het beste van twee werelden

Dankzij de energie die wordt geleverd door de nieuwste hybride technologie en de steeds grotere capaciteit van de accu’s van de plug-in hybride auto’s ga je de weg op met het beste van twee werelden. De dynamische prestaties én de indrukwekkende zuinigheid van een elektrisch voertuig (EV). En dat zonder dat je beperkt wordt door de beperkte actieradius en de afhankelijkheid van een laadpaal. Je kunt tientallen kilometers aan een stuk elektrisch rijden en dan overschakelen op de benzinemotor.

PHEV

PHEV is de afkorting voor plug-in hybrid electric vehicle. Dit is een hybride auto waarvan je de accu kunt opladen aan een stopcontact of laadpaal. Ze rijden beperkt elektrisch (maar zijn wel bruikbaar), bijvoorbeeld 50 tot 70 kilometer. Voor langere afstanden schakelen ze over op een verbrandingsmotor. Als je afremt, dan zal ook hier de accu worden opgeladen, net als bij een ‘volledige’ elektrische auto.

Hoe werkt een Plug-in Hybrid

Plug-in hybride voertuigen (PHEV) hebben dus een extra accu die je zelf kunt opladen. De elektromotor en extra accu zijn krachtig genoeg om flinke afstanden (tot ca. 50-70 km) volledig elektrisch te rijden. Dankzij de eveneens aanwezige ‘conventionele’ verbrandingsmotor is rijbereik geen enkel probleem. Is de accu leeg? Dan schakelt het voertuig automatisch over naar de conventionele aandrijving. Bovendien bieden de meeste modellen de mogelijkheid om te schakelen tussen de hybride- en conventionele aandrijving om de het elektrische rijbereik optimaal te benutten.

Voordelen PHEV

De combinatie van benzine en elektrisch van biedt kracht en flexibiliteit. In de 100% elektrische modus kunt je genieten van soepel, geruisloos en schokvrij rijden en stoot de plug-in hybrideauto geen CO2 uit. De elektrische actieradius is (in de meeste gevallen) voldoende actieradius voor het dagelijkse woon-werkverkeer. Bij langere ritten wordt de aandrijving automatisch overgenomen door de benzinemotor.

Een hybride auto rijdt zuiniger dan een auto met alleen een verbrandingsmotor. Dit bespaart brandstof kosten en is goed voor het milieu. Het voordeel is het grootste voor mensen die vaak korte afstanden rijden. Zij zullen in verhouding de meeste kilometers elektrisch rijden. Andere voordelen zijn:

Voordelige Elektrische Private Lease Auto’s

Het Elektrische Private Lease Aanbod groeit gestaag. De meeste volledig nieuwe auto’s hebben een elektrische aandrijving. En ook van bestaande modellen zoals de Peugeot 208 en Opel Corsa komen er elektrische uitvoeringen beschikbaar. Op Leaseauto.nl is altijd het grootste Private Lease Aanbod te vinden.

Vragen over Plug-in Hybrid

Welke soorten Hybride auto’s zijn er?

Alle hybrid auto’s worden aangedreven door een combinatie van een verbrandingsmotor en één of meerdere elektromotoren. Naast de Plug-in Hybrid (PHEV) zijn er ook Hybrid (HEV) en Mild Hybrid auto’s.

In tegenstelling tot de mild hybride en HEV hybrid beschikt de plug-in hybride over een stekker. Je kunt hem dus opladen aan een laadpaal. De elektromotor en brandstofmotor kunnen samenwerken, maar ook op zichzelf de aandrijving verzorgen. Je rijdt bijvoorbeeld het eerste deel van je rit volledig elektrisch en schakelt daarna over op de brandstofmotor. Door de samenwerking tussen een elektromotor en een brandstofmotor zijn plug-in hybrides zeer zuinig.

Kies je een hybride voor het grootste gebruiksgemak, dan is de stekkerloze hybride een aantrekkelijke keuze. Deze mild hybride (MHEV) of full hybrid (HEV) heeft geen laadpaal nodig om zuinig met brandstof om te gaan. Tijdens het rijden en remmen genereert de hybride energie die het opslaat in het accupakket voor later hergebruik.

Hoe wordt een PHEV opgeladen?

Een Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) is een hybride, maar met een stekker en een groter accupakket. De accu kan worden opgeladen via de stekker en er kan daarmee aanzienlijk meer kilometers op de elektromotor worden afgelegd. Als het accupakket leeg is, schakelt de verbrandingsmotor op benzine of diesel in en rijdt de auto in principe als hybride.

Wat is het verschil tussen hybride en plug-in hybride auto’s?

Een HEV laad alleen bij het afremmen. Bij een plug-in hybride kun je het accupakket ook opladen via het stopcontact of een laadpaal.

Wat is de actieradius van een plug-in hybride auto?

De elektrische actieradius hangt af van de grote van het accupakket. Kleine afstanden kun je met gemak elektrisch afleggen. Er bestaan al grotere accu’s, echter zitten deze nog niet in elke hybride. Met de nieuwste Plug-in Hybrid modellen kun je tot wel 75 kilometer elektrisch rijden op een accupakket.

Als het accupakket leeg raakt, is dat geen probleem. Een plug-in hybride schakelt dan automatisch over naar brandstof. Met het plug-in hybride systeem kun je dus moeiteloos en comfortabel lange afstanden rijden.

Kan ik een PHEV opladen bij een laadpaal?

Je kunt Plug-in Hybrid auto’s thuis opladen. Sluit je auto gewoon aan op een standaard stopcontact en het opladen start. Dit is wel niet de snelste manier om de accu op te laden omdat stopcontacten een beperkte hoeveelheid stroom kunnen leveren. Het voordeel is dat er voor deze manier van laden geen extra hardware nodig is waardoor het een kosteneffectieve en zeer toegankelijke methode voor het opladen van de PHEV is.

Wil je zeker zijn dat de plug-in hybride auto thuis zo snel mogelijk wordt opgeladen als bij een laadpaal? Dan bieden Wallboxen een goed alternatief. Hiermee laad je veel sneller en veiliger op dan met een gewoon stopcontact. Zo is de plug-in hybride in een mum van tijd weer rijklaar.

De Plug-in Hybrid auto’s kunnen ook via openbare laadpalen opgeladen worden. De elektra kosten zijn wel wat hoger bij deze laadpalen.

Kan een PHEV volledig elektrisch rijden?

Een PHEV kan volledig elektrisch rijden. Zodra de accu leeg is schakelt hij over naar de aandrijving door de brandstofmotor.

Zijn Plug-in Hybrid auto’s goed voor het milieu?

Gedurende de elektrisch gereden kilometers stoot de PHEV geen CO2 uit en dan is hij beter voor het milieu. Zodra de auto rijdt op benzine of diesel, dan is hij niet beter voor het milieu.

Is een Plug-in Hybrid duurder?

Een Plug-in Hybrid is in de aanschaf wel wat duurder dan een alleen op brandstof aangedreven auto. Daar staat tegenover dat de PHEV zuiniger rijdt. Hoe meer er elektrisch gereden wordt, hoe sneller de meerprijs is terugverdiend.

Wie regelmatig zijn plug-in hybride oplaadt, kan toe met significant minder benzine of diesel. Rij je veel korte stukken, zoals vaak bij woon-werkverkeer, dan rij je zelfs het grootste deel elektrisch.

De PHEV-auto’s hebben een lage bpm door hun lagere CO2-uitstoot. Voor particuliere rijders betekent dit een korting op de wegenbelasting (voor auto’s tot 50 gram uitstoot). Ook hebben PHEV’s het voordeel van een lagere bpm op de aanschafprijs. Een plug-in hybride (PHEV) is hierdoor niet veel duurder dan een vergelijkbare auto op enkel benzine of diesel.

Wat zijn populaire PHEV auto’s

Voorbeelden van PHEV’s zijn de Volvo XC40, Kia Niro, Peugeot 3008 en MG EHS.

Hoeveel kost het opladen van een PHEV?

De accu kan worden opgeladen aan een laadpaal, maar ook tijdens het rijden kan de accu worden bij-geladen, bijvoorbeeld door energie terug te winnen wanneer de auto vertraagt (regeneratief remmen). Het laden tijdens het remmen is gratis.

De kosten voor het laden via een stekker zijn afhankelijk van waar er wordt opgeladen. Het goedkoopst is het om thuis te laden aan een eigen laadpaal. Je betaalt dan het tarief van je eigen energiecontract. Wel moet je de installatie, montage en onderhoud zelf bekostigen. Een eigen laadpaal is vooral interessant als je vaak moet laden. Bij een publieke laadpalen betaal je meer voor de stroom.

Elektrische Auto

Private lease van een elektrische auto is nog populairder dan het privé leasen van een benzineauto. Bij Elektrische Auto Private Lease rijd je voor een vast bedrag per maand in een nieuwe elektrische auto. Bijna alle kosten zijn inclusief. Alleen de kosten voor het opladen van de auto betaal jezelf.

Wat Private Lease Elektrische Auto extra aantrekkelijk maakt is dat de aanschafprijs van de elektrische auto hoger ligt dan van een benzine auto. Dit maakt de drempel om zelf een elektrische auto te kopen hoog. Bij de privé lease van een elektrische auto wordt de auto gekocht door de leasemaatschappij. Zij betalen het hoge aanschaf bedrag en nemen het risico van de hogere afschrijving.

Doordat elektrische auto’s pas recentelijk in populariteit toenemen worden er nog niet veel elektrische private lease occasion’s aangeboden. Het vinden van een voordelige tweedehands is daardoor lastig.

Bij het kiezen van een elektrische auto moet je wel op een aantal specifieke dingen letten. In de Private Lease Vergelijker van Leaseauto.nl is hier rekening mee gehouden. Zo is wordt bij alle elektrische auto’s de actieradius, accucapaciteit en laadtijd weergegeven.

De accu die voor het grootste deel de actieradius bepaalt is verantwoordelijk voor een groot deel van de meerprijs van de elektrische auto en daardoor ook voor de leaseprijs. Sommige modellen zoals de Tesla Model 3 worden aangeboden in uitvoering met een kleinere en een uitvoering met een grotere accu.Let hierop bij het vergelijken van de auto’s.

Mobiele versie afsluiten