Opzeggen bij Werkeloosheid Private Lease |

leennorm of draagkrachtnorm
Kan ik mijn Private Leaseovereenkomst stopen als ik mijn baan verlies? Private Lease en werkeloosheid

 

Kan ik Private Lease opzeggen als ik mijn baan verlies?

Kan ik bij Werkeloosheid Private Lease opzeggen is een vraag die wij soms krijgen bij Leaseauto.nl. Bij veruit de meeste leasemaatschappijen loopt de leaseovereenkomst gewoon door als u uw baan verliest. Werkeloosheid is geen reden om kosteloos uw leaseovereenkomst op te kunnen zeggen. Tenzij hier aanvullende afspraken over zijn gemaakt.

Een aantal leasemaatschappijen biedt een optioneel protectieplan aan van waaruit u bij het verlies van werk kosteloos uw private leaseovereenkomst kunt opzeggen. Als u onzeker bent over uw inkomen en rekening houdt met werkeloosheid dan is dit zeker een interessante op.

 

Standaard voorwaarden vanuit het Keurmerk Private Lease.

“…U kunt de leaseovereenkomst tussentijds opzeggen, op zijn vroegst tegen de eerste dag van het tweede jaar van de leaseperiode. In de Aanvullende voorwaarden kan echter bepaald zijn dat u tegen een eerdere dag kunt opzeggen. U moet een opzegtermijn van ten minste 1 maand in acht nemen.”

Bij opzegging dient u een opzeggingsvergoeding te betalen. Deze opzeggingsvergoeding staat los van de afrekening van eventuele meerkilometers op het moment waarop de leaseovereenkomst eindigt, tenzij in de Aanvullende voorwaarden anders is bepaald.”

“Bent u genoodzaakt de leaseovereenkomst op te zeggen omdat betaling van de leasetermijnen buiten uw schuld voor u onmogelijk is geworden? Meld dit dan bij de leasemaatschappij en onderbouw dit met schriftelijke stukken.  De leasemaatschappij zal samen met u tot een redelijke oplossing proberen te komen voor de betaling van de opzegvergoeding, bijvoorbeeld door een betaalregeling aan te bieden…”

In de de door het Keurmerk Private Lease opgestelde Algemene Voorwaarden staat alinea hierboven staat dat als u zoals bij werkeloosheid het geval kan zijn buiten uw schuld om je leasetermijnen niet kunt voldoen, u toch moet betalen.

 

Opzegvergoeding Private Lease bij verlies van werk

Uw betaalt bij verlies van werk dus veelal de opzegvergoeding die past bij het voortijdig beëindigen van een private leaseovereenkomst. Bent u onzeker over het behoud van uw baan en inkomen? Dan raden wij aan om voordat u een lease overeenkomst afsluit de opzegvoorwaarden te vergelijken. Opzegvergoedingen variëren tussen de 30%-50% van de resterende leasetermijnen. Dit zijn significante verschillen en ze komen extra hard aan als u betaalt voor een vervoersmiddel dat niet meer tot uw beschikking staat. Lees hier meer over de berekening van de opzegvergoedingen bij private lease.

 

Private Lease Top 20

 

Heeft u nog meer vragen over Private Lease?

Wij hopen dat uw vraag over het opzeggen van de private leaseovereenkomst bij werkeloosheid hiermee beantwoord hebben. Heeft u nog meer vragen waar wij bij kunnen helpen?

Leaseauto.nl is een onafhankelijke private lease adviseur. Wij helpen consumenten met antwoorden op alle vragen over private lease. Zo leggen wij uit wat private lease precies is. Wij geven ook advies bij het vergelijken van private lease aanbiedingen. Dit doen wij  onder andere door uitleg te geven over alle punten waar een eerlijke private lease vergelijker rekening mee moet houden. Bij het Keurmerk Private Lease is informatie te vinden over de zekerheden van het keurmerk.

Naast de voordelen van private lease informeren wij ook over de nadelen. Ook bij een uitleg van de Private Lease Overeenkomst helpen wij. Dit doen wij niet alleen op onze site. U mag ook altijd kosteloos contact opnemen met een Private Lease Adviseur van Leaseauto.nl.

Hulp nodig?
Neem gratis contact op met onze Private Lease Adviseurs
088-010 2600

Mobiele versie afsluiten