Elektrische Auto met Trekhaak

elektrische auto trekhaak
elektrische auto met trekhaak

Een Elektrische Auto met Trekhaak is nog geen vanzelfsprekendheid. Lang niet alle elektrische auto’s zijn leverbaar met trekhaak. En als de elektrische auto geleverd kan worden met trekhaak, dan moet je er wel rekening mee houden dat de actieradius snel kleiner wordt bij het trekken van een zware caravan.

Elektrische auto met een trekhaak kiezen

Wij zitten met z’n allen midden in de transitie naar elektrisch rijden. Er is de komende 10 jaar geen ontkomen meer aan. Mede door de mogelijkheid om via private lease voordelig elektrisch te gaan rijden wordt de overgang versneld. Deze verandering betekent ook dat wij ons op andere punten moeten richten bij het kiezen van een nieuwe auto.

Dat je bij elektrische auto’s ook rekening moet houden met de actieradius en laadtijd is bij de meeste mensen wel bekend. Minder bekend is dat lang niet alle elektrische auto’s de mogelijkheid hebben om een trekhaak achter te monteren.

Lang niet alle Elektrische Auto’s Leverbaar met trekhaak

Toen ik onlangs een nieuwe private lease elektrische auto ging uitzoeken viel mij op hoe beperkt de keuze was. Ik kwam er toen achter dat er op de Peugeot e-208 bijvoorbeeld geen trekhaak kan, terwijl dat op de benzineversie van de 208 wel kan.

Geredeneerd vanuit de specificaties zou je denken dat elektrische auto’s heel geschikt zijn om een caravan te trekken. Ze hebben veel koppel dat bovendien meteen beschikbaar is. En er hoeft niet geschakeld te worden.

Dat de autofabrikanten de trekhaak mogelijkheid niet aanbieden heeft alles te maken met de actieradius. Met een caravan achter de auto neemt de luchtweerstand significant toe en daarmee ook het gebruik van elektriciteit. Het gevolg is dat de actieradius snel minder wordt.

Ruime Elektrische Auto Private Lease

Mede door sterk verbeterde actieradius is de praktische bruikbaarheid van elektrische auto’s snel verbeterd. Mocht je alsnog te maken krijgen met een lege accu, dan zijn er steeds meer snellaadstations langs de snelweg waar je binnen korte tijd de accu’s tot 80% kunt snelladen. Ook kiezen steeds meer mensen voor een eigen laadpaal thuis. Voor wie wil Slim Laden is het afgezien van gratis laadplekken de voordeligste manier om de Elektrische Auto Private Lease op te laden.

De opkomst van de ruime Crossover en SUV Modellen is ook terug te zien in het snel groeiende aantal Elektrische Private Lease Aanbiedingen. Ideaal voor gezinnen die wel wat extra ruimte kunnen gebruiken. Deze modellen zijn populair op Leaseauto.nl.

Afname actieradius bij Elektrische Auto met Trekhaak

Een halvering van de actieradius is niet ondenkbeeldig bij een beetje caravan. Bij een Peugeot e-208 zou dat betekenen van 340 naar 170 kilometer. En dan te bedenken dat je vaak langere afstanden rijdt met een caravan achter de auto. De rit naar Zuid-Frankrijk wordt er dan wel een met heel veel stops en een groot risico dat je met een lege accu komt te staan. Een slechte ervaring die iedereen wil voorkomen.

Wil je toch een elektrische auto met trekhaak, dan kom je uit bij de duurdere modellen met een grotere actieradius. Bijvoorbeeld de Tesla, Jaguar I Pace, Audi e-tron, Mercedes-Benz EQC, Polestar 2, Volvo XC40, Skoda ENYAQ iV, Volkswagen ID.4, Ford Mustang MACH-E of Nissan Ariya. Gelukkig neemt het aantal elektrische auto’s met een trekhaak snel toe.

En rekening houden met de mogelijkheid om een trekhaak te kunnen monteren is niet alleen iets voor de mensen met een caravan of aanhanger. Ook mensen die de trekhaak gebruiken voor een fietsendrager zullen erop moeten letten bij het kiezen van een elektrische auto.

Elektrische Auto

Private lease van een elektrische auto is nog populairder dan het privé leasen van een benzineauto. Bij Elektrische Auto Private Lease rijd je voor een vast bedrag per maand in een nieuwe elektrische auto. Bijna alle kosten zijn inclusief. Alleen de kosten voor het opladen van de auto betaal jezelf.

Wat Private Lease Elektrische Auto extra aantrekkelijk maakt is dat de aanschafprijs van de elektrische auto hoger ligt dan van een benzine auto. Dit maakt de drempel om zelf een elektrische auto te kopen hoog. Bij de privé lease van een elektrische auto wordt de auto gekocht door de leasemaatschappij. Zij betalen het hoge aanschaf bedrag en nemen het risico van de hogere afschrijving.

Doordat elektrische auto’s pas recentelijk in populariteit toenemen worden er nog niet veel elektrische private lease occasion’s aangeboden. Het vinden van een voordelige tweedehands is daardoor lastig.

Bij het kiezen van een elektrische auto moet je wel op een aantal specifieke dingen letten. In de Private Lease Vergelijker van Leaseauto.nl is hier rekening mee gehouden. Zo is wordt bij alle elektrische auto’s de actieradius, accucapaciteit en laadtijd weergegeven.

De accu die voor het grootste deel de actieradius bepaalt is verantwoordelijk voor een groot deel van de meerprijs van de elektrische auto en daardoor ook voor de leaseprijs. Sommige modellen zoals de Tesla Model 3 worden aangeboden in uitvoering met een kleinere en een uitvoering met een grotere accu.Let hierop bij het vergelijken van de auto’s.

Elektrische Private Lease Auto Vergelijken

Mocht de auto veel gebruikt worden voor lange ritten op de snelweg, dan is de kans groot dat er onderweg opgeladen moet worden. Dit opladen gaan niet even snel bij alle auto’s. Als je niet te lang wil wachten, dan is het dus van belang om bij het kiezen van de elektrische auto rekening te houden met de laadtijd. En dan met name de snellaadtijd die aangeeft hoelang het opladen duurt bij de snellaadstation langs de snelweg.

Wat veel mensen nog over het hoofd zien is dat lang niet alle elektrische auto’s geschikt zijn om een aanhangwagen of caravan te trekken. En als ze dit wel kunnen, dat het gewicht van deze aanhangwagen of caravan beperkt is. Waarbij ook nog geldt dat de actieradius snel minder wordt als er een caravan of aanhangwagen getrokken wordt.

Naast alle andere zaken die wij belangrijk vinden bij het selecteren van een auto is het bij elektrische auto’s dus van belang om de actieradius, laadtijd en de het maximale trekgewicht van de auto mee te nemen in de vergelijking.

Voordelige Elektrische Private Lease Auto’s

Het Elektrische Private Lease Aanbod groeit gestaag. De meeste volledig nieuwe auto’s hebben een elektrische aandrijving. En ook van bestaande modellen zoals de Peugeot 208 en Opel Corsa komen er elektrische uitvoeringen beschikbaar. Op Leaseauto.nl is altijd het grootste Private Lease Aanbod te vinden.

Mobiele versie afsluiten