Laadpas vergelijken – Beste pas kiezen

laadpas vergelijken elektrische auto
Laadpas vergelijken

De mogelijkheden van een Laadpas Vergelijken behoort bij de start Elektrisch Rijden. Er is een verschil in laadkosten, dekking en abonnementsvormen. Met het goed vergelijken van laadpas van de Elektrische Auto kan geld bespaard worden ongewenste verrassingen voorkomen.

Laadpas Vergelijken – Niet standaard meegeleverd bij elke Elektrische Auto

Ik had er niet bij stilgestaan dat mijn nieuwe Private Lease Elektrische Auto geleverd zou worden zonder laadpas. Bij het ophalen van de auto bleek vervolgens ook nog dat de accu nog half vol was en meer dan 150 km rijden in mijn nieuwe trots zat er het eerste weekend niet in. Ik had mijn eerste weekend als private lease rijder met een gloednieuwe elektrische auto anders voorgesteld.

Als je zoals ik bent aangewezen op openbare laadpalen omdat je geen eigen oplaadmogelijkheid hebt bij je huis, dan heb je een laadpas nodig. Met deze laadpas kan je het opladen van je elektrische auto starten als stoppen. De eigenaar van de laadpaal weet via de pas naar wie hij kosten kan doorberekenen. Kosten die de leverancier van de laadpas weer kan doorberekenen aan zijn klanten. Heel handig allemaal als het werkt.

Voordelige Elektrische Private Lease Auto’s

Het Elektrische Private Lease Aanbod groeit gestaag. De meeste volledig nieuwe auto’s hebben een elektrische aandrijving. En ook van bestaande modellen zoals de Peugeot 208 en Opel Corsa komen er elektrische uitvoeringen beschikbaar. Op Leaseauto.nl is altijd het grootste Private Lease Aanbod te vinden.

Laadpas Vergelijken – Verschil in laadkosten

Maar eerst moet je dus een laadpas krijgen. Waar ik al snel achter kwam is dat er tientallen partijen zijn die deze passen aanbieden en dat er daadwerkelijk een verschil zit tussen de passen. Door een goede keuze te maken valt er geld te besparen. Iets wat ik mij niet gerealiseerd had omdat je in tegenstelling tot benzine tanken op de laadpaal niet kunt zien hoeveel het laden kost.

Het starttarief en prijs per kWh verschilt per laadpas- én laadpaalaanbieder. Via mobiele apps en websites kun je de tarieven van een specifieke laadpaal checken. Helaas weet je dan veelal nog steeds niet wat je daadwerkelijk betaalt aan de laadpaal. Laadpas aanbieders maken namelijk prijsafspraken met exploitanten van laadpalen. Het is dus heel goed mogelijk dat je een ander tarief betaalt dan op de websites en apps is aangegeven. Bijna alsof je in een vliegtuig zit waar iedereen een andere prijs voor zijn ticket heeft betaald.

Elektrische Auto

Private lease van een elektrische auto is nog populairder dan het privé leasen van een benzineauto. Bij Elektrische Auto Private Lease rijd je voor een vast bedrag per maand in een nieuwe elektrische auto. Bijna alle kosten zijn inclusief. Alleen de kosten voor het opladen van de auto betaal jezelf.

Wat Private Lease Elektrische Auto extra aantrekkelijk maakt is dat de aanschafprijs van de elektrische auto hoger ligt dan van een benzine auto. Dit maakt de drempel om zelf een elektrische auto te kopen hoog. Bij de privé lease van een elektrische auto wordt de auto gekocht door de leasemaatschappij. Zij betalen het hoge aanschaf bedrag en nemen het risico van de hogere afschrijving.

Doordat elektrische auto’s pas recentelijk in populariteit toenemen worden er nog niet veel elektrische private lease occasion’s aangeboden. Het vinden van een voordelige tweedehands is daardoor lastig.

Bij het kiezen van een elektrische auto moet je wel op een aantal specifieke dingen letten. In de Private Lease Vergelijker van Leaseauto.nl is hier rekening mee gehouden. Zo is wordt bij alle elektrische auto’s de actieradius, accucapaciteit en laadtijd weergegeven.

De accu die voor het grootste deel de actieradius bepaalt is verantwoordelijk voor een groot deel van de meerprijs van de elektrische auto en daardoor ook voor de leaseprijs. Sommige modellen zoals de Tesla Model 3 worden aangeboden in uitvoering met een kleinere en een uitvoering met een grotere accu.Let hierop bij het vergelijken van de auto’s.

Laadpas Vergelijken – Laadkosten, abonnementskosten en transactiekosten

Om de keuze te vereenvoudigen is het goed om je als eerste te richten op de laadpaal bij jou in de buurt die het meest verwacht te gebruiken. Vergelijk met welke laadpas je daar het goedkoopst kunt laden. Hierna kun je altijd nog andere passen aanvragen die op andere plekken voordeliger zijn.

Bij het vergelijken van de passen zijn er een aantal zaken om op te letten zoals: prijs per maand, transactiekosten, prijs per kilowattuur, levertijd en de mogelijkheid tot snelladen. De prijs per maand is alleen van toepassing op laadpassen met een abonnement. Er zijn ook gratis laadpassen, maar die hebben veelal een hogere transactiekosten en een hogere prijs per kilowattuur.

Transactiekosten worden vooral bij gratis laadpassen zonder abonnement berekent en bedragen vaak zo’n € 0,35 per keer dat je gaat laden. Laad je vaak een klein beetje, dan kunnen de transactiekosten oplopen. Het grootste verschil in de totale kosten zit uiteindelijk bij de meeste mensen in de prijs per kilowattuur. Bij een gratis laadpas ligt de prijs per kilowattuur altijd hoger.

Ruime Elektrische Auto Private Lease

Mede door sterk verbeterde actieradius is de praktische bruikbaarheid van elektrische auto’s snel verbeterd. Mocht je alsnog te maken krijgen met een lege accu, dan zijn er steeds meer snellaadstations langs de snelweg waar je binnen korte tijd de accu’s tot 80% kunt snelladen. Ook kiezen steeds meer mensen voor een eigen laadpaal thuis. Voor wie wil Slim Laden is het afgezien van gratis laadplekken de voordeligste manier om de Elektrische Auto Private Lease op te laden.

De opkomst van de ruime Crossover en SUV Modellen is ook terug te zien in het snel groeiende aantal Elektrische Private Lease Aanbiedingen. Ideaal voor gezinnen die wel wat extra ruimte kunnen gebruiken. Deze modellen zijn populair op Leaseauto.nl.

Mobiele versie afsluiten