Wat zijn de Nadelen van Private Lease?

leennorm of draagkrachtnorm
Voor wie is Private Lease niet interessant?

Wat zijn de Nadelen van Private Lease?

Wat zijn de Nadelen van Private Lease is een veelgestelde vraag aan Leaseauto.nl. De belangrijkste nadelen van private lease hebben er mee te maken dat u bij Private Lease een financiële verplichting aangaat voor langere tijd. Dit kan lastig zijn als u flexibel wilt zijn of als u in een financieel onzekere situatie zit.

Private Lease bij veel onzekerheid

U gaat een financiële verplichting aan voor een langere periode. Mocht u zich zorgen maken over uw inkomsten op de langere termijn, dan is leasen veelal geen goed idee. Om deze onzekerheid te ondervangen kunt u bij een aantal leasemaatschappijen kiezen voor een optie die u extra flexibiliteit biedt om uw overeenkomst tussentijds op te kunnen zeggen.

Weinig bestedingsruimte

Bij het afsluiten van een leaseovereenkomst kijken leasemaatschappijen altijd naar het bedrag dat u overhoudt na betaling van al uw vaste lasten. Dit noemen zij de draagkrachtnorm of leennorm. Als u na het betalen van al uw vaste lasten weinig meer overhoudt om van te leven, dan is leasen ook geen goed idee.

Huizenkopers met beperkte financieringsruimte

Uw leaseovereenkomst wordt als financiële verplichting geregistreerd bij het BKR (Bureau Krediet Registratie) Dit kan ertoe leiden dat uw maximale hypotheekbedrag bedrag verlaagd wordt waardoor u misschien net dat ene droomhuis niet kunt kopen.

Flexibiliteit

Als u het leuk vindt om regelmatig van auto te wisselen, en dat op elk moment wilt kunnen doen, is leasen niet aan te bevelen.

Maandelijkse kostenpost

Een ‘eigen’ auto kunt u verkopen als u hem niet meer kunt betalen. Bij een leasecontract is het allemaal niet zo eenvoudig. U kunt het contract alleen kosteloos verbreken onder bepaalde omstandigheden. Als u buiten uw schuld om werkloos raakt bijvoorbeeld.

Vast aantal kilometers

Met uw eigen auto maakt het niet uit of je veel of weinig rijdt. Bij een leasecontract zit u vast aan een overeengekomen kilometrage: het maximale aantal kilometers dat u voor de maandprijs mag rijden. Ga je daar overheen, dan moet u een meerprijs betalen.

Leaseauto.nl

Private Lease Specialist
100% Onafhankelijk
Gratis Persoonlijk Advies
Beste Aanbiedingen
Makkelijk Vergelijken

Heeft u nog meer vragen over Private Lease?

Wij hopen dat uw vraag over de nadelen van private lease hiermee beantwoord hebben. Heeft u nog meer vragen waar wij bij kunnen helpen?

Leaseauto.nl is een onafhankelijke private lease adviseur. Wij helpen consumenten met antwoorden op alle vragen over private lease. Zo leggen wij uit wat private lease precies is. Wij geven ook advies bij het vergelijken van private lease aanbiedingen. Dit doen wij  onder andere door uitleg te geven over alle punten waar een eerlijke private lease vergelijker rekening mee moet houden. Bij het Keurmerk Private Lease is informatie te vinden over de zekerheden van het keurmerk.

Naast de voordelen van private lease informeren wij ook over de nadelen. Ook bij een uitleg van de Private Lease Overeenkomst helpen wij. Dit doen wij niet alleen op onze site. U mag ook altijd kosteloos contact opnemen met een Private Lease Adviseur van Leaseauto.nl.

Private Lease Top 20

Mobiele versie afsluiten