Alphabet Private Lease | Voorwaarden Vergelijking

alphabet Private Lease

Alphabet is een grote internationale leasemaatschappij die relatief laat ook private lease is gaan aanbieden. Als dochter van de BMW Groep maakt Alphabet met een vloot van meer dan 80.000 auto’s deel uit van een enorme organisatie. In 2011 is het toenmalige ING Car Lease overgenomen en samengevoegd met de activiteiten van Alphabet. 

De focus bij Alphabet ligt nadrukkelijk op de zakelijke markt en niet op private lease. Voor de zakelijke markt biedt complete mobiliteitsoplossingen die verder gaan dan alleen maar autolease. Het private lease aanbod van Alphabet bestaat naast BMW modellen ook uit veelgevraagde modellen van andere fabbrikanten.

Alphabet Private Lease | Voorwaarden

De private lease voorwaarden van Alphabet zijn gemiddeld. Het eigen risico is met 450 Euro hoog. Tegen een meerprijs is dit te verlagen. Een maximale opzegvergoeding van 35% is goed. Minder kilometers worden niet gecompenseerd. Pas daarom op dat u zich niet vastlegt voor een te hoog aantal kilometers per jaar. Vervangend vervoer in Nederland binnen 24 uur een pluspunt voor Alphabet.

Private Lease Voorwaarden vergelijking

De meeste private lease voorwaarden zijn hetzelfde bij alle aanbieders die zijn aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. De overeenkomstige voorwaarden zijn vastgelegd in de Algemene Voorwaarden. Toch zijn er ook verschillen in de voorwaarden van leasemaatschappijen. Deze zijn vastgelegd in de Aanvullende Voorwaarden.

De Aanvullende Voorwaarden staan in een document van meerdere pagina’s. Veel mensen lezen ze niet voor het afsluiten van een privé lease overeenkomst. Omdat deze voorwaarden wel degelijk belangrijk bij het maken van een goede vergelijking hebben wij de belangrijkste zaken uitgelicht.

Eigen Risico

De eigen bijdrage per schadegeval bedraagt maximaal €450,-. Tegen een meerprijs is dit te verlagen. Alphabet kan besluiten uw eigen bijdrage te verhogen als zich binnen een periode van twaalf maanden meer dan twee schadegevallen voordoen.

Standaard Verzekering

WA-verzekering en dekking van cascoschade (allrisk).

Meer of minder kilometers

Rijdt u meer kilometers dan in uw leasecontract zijn opgenomen? Dan betaalt u per kilometer extra. Rijdt u minder? Dan krijgt u geen geld terug.

Pechhulp

Pechhulp in binnen- en buitenland is inclusief.

Vervangend vervoer

Vervangend vervoer na 24 uur in Nederland. Recht op een vervangende auto binnen 24 uur in het buitenland is optioneel.

Kosteloos opzeggen

Bij overlijden van een van de contractpartners kan de overeenkomst kosteloos worden beëindigd. Alphabet bied geen mogelijkheden om kosteloos op te kunnen zeggen in speciale situaties zoals het verliezen van een baan of echtscheiding.

Opzegvergoeding

Wanneer u uw Leaseovereenkomst voortijdig beëindigt, bepaalt de resterende looptijd van uw Leaseperiode de hoogte van de opzeggingsvergoeding. De resterende looptijd wordt uitgedrukt in een percentage van de Leaseperiode. Afhankelijk van de resterende looptijd betaalt u tussen de 2 en 6 termijnbedragen.

De opzeggingsvergoeding is gemaximeerd op 35% van de resterende Termijnbedragen, die u nog had moeten betalen als u de Leaseperiode niet voortijdig had beëindigd.

Voorbeeld:

U heeft een private lease contract voor 48 maanden met een maandbedrag van €250,-. Na 30 maanden wilt u het contract beëindigen. De resterende looptijd bedraagt nu 18 maanden en dit is 37,5% van de totale looptijd. De resterende looptijd valt binnen de periode 25-50 %. De opzeggingsvergoeding die u dan aan Alphabet betaalt bedraagt dan 4 termijnbedragen en dat is in dit voorbeeld 4x €250,- = €1.000,-.

Schadevrije jaren

Bij Alphabet Private Lease bouwt u tijdens het contract geen schadevrije jaren op volgens het bonus-malussysteem. Wel kunt u een schadeoverzicht opvragen na afloop van het contract.

Alphabet Private Lease | Aanbiedingen

Voor een dochteronderneming van BMW is het opmerkelijk dat het aanbod BMW Private Lease auto’s beperkt is. Naast BMW modellen biedt Alphabet een gevarieerd aanbod van kleine stadsauto’s, populaire hatchbacks, stationwagons en ruime SUV’s. Het aanbod bestaat uit veelgevraagde modellen van bijvoorbeeld Citroën, Ford, Hyundai, Mercedes, Opel, Peugeot, Renault, Volkswagen en Toyota.

Alles over Private Lease in het Kenniscentrum

Bij private lease vergelijken gaat het om meer dan de laagste prijs. Het vergelijken van de voorwaarden is ook van belang. Dat kan onverwachte kosten en vervelende situaties in de toekomst voorkomen.

Wij hebben hier alleen bij de Aanvullende Voorwaarden stilgestaan. Bij de Algemene Voorwaarden die gebruikt worden door alle leasemaatschappijen hebben wij niet stilgestaan. Ze zijn wel belangrijk, maar niet verschillend per aanbieder. Ze zijn opgesteld door het Keurmerk Private Lease is samenwerking met de Consumentenbond. In het Private Lease Kenniscentrum worden deze in detail toegelicht.

Gratis persoonlijk Private Lease Advies

Mocht u hulp nodig hebben bij het vergelijken van de voorwaarden van private lease aanbiedingen dan mag u altijd kosteloos contact opnemen met een onafhankelijke private lease adviseur van Leaseauto.nl. Wij helpen u graag.

Nieuw in Private Lease

Mobiele versie afsluiten