XLEasy Private Lease | Voorwaarden Vergelijking

xleasy Private Lease

XLEasy is een het private lease merk van XLLease, echte pioniers op het gebied van privé lease. Het private lease auto aanbod is divers. Mede door de overname door Volkswagen Pon Financial Services kan XLEasy ook een gevarieerd aanbod van de Volkswagen merken aanbieden.

Aanbiedingen van XLEasy staan ook Leaseauto.nl. Hier zijn ze direct te vergelijken met privé lease aanbiedingen van andere leasemaatschappijen.

XLEasy Private Lease | Voorwaarden

De private lease voorwaarden van XLEasy zijn marktconform. Dat er een compensatie is bij minder gereden kilometers is sympathiek. Ook de mogelijkheid om het aantal kilometers te wijzigen als er structureel meer of minder wordt gereden. Het standaard eigen risico is aan de hoge kant, maar kan verlaagd worden tegen een beperkte meerprijs.

XLEasy Private Lease Voorwaarden vergelijking

De meeste private lease voorwaarden zijn hetzelfde bij alle aanbieders die zijn aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. Deze gedeelde voorwaarden zijn vastgelegd in de Algemene Voorwaarden.

XLEasy is ook aangesloten bij het Keurmerk Private Lease.

Aanvullende Voorwaarden

Toch zijn er ook verschillen in de voorwaarden van leasemaatschappijen. Deze zijn vastgelegd in de Aanvullende Voorwaarden.

De Aanvullende Voorwaarden staan in een document van meerdere pagina’s. Veel mensen lezen ze niet voor het afsluiten van een privé lease overeenkomst. Omdat deze voorwaarden wel degelijk belangrijk bij het maken van een goede vergelijking hebben wij de belangrijkste zaken uitgelicht.

Eigen Risico

De eigen bijdrage per schadegeval bedraagt maximaal €500,-. Als zich binnen een periode van 12 maanden meer dan 2 schadegevallen voordoen, heeft XLEasy het recht de bijdrage te verhogen naar €1.000,-. Tegen een meerprijs kan het eigen risico verlaagd worden.

Standaard Verzekering

WA en All-risk verzekering. Tegen een meerprijs kan er een inzittenden verzekering worden afgesloten.

Meer of minder kilometers

Als u meer of minder kilometers rijdt dan contractueel is overeengekomen, dan kunt u verzoeken om een aanpassing van het kilometrage dat is opgenomen in uw contract.

De aanpassing is mogelijk vanaf 12 maanden na de ingangsdatum van het contract als op dat moment blijkt dat u 5000 kilometers of meer bent afgeweken van het overeengekomen kilometrage. Het contract wordt altijd met terugwerkende kracht aangepast over de gehele looptijd.

Bij een afwijking van minder dan 5000 kilometer worden de kilometers afgerekend aan de hand van de meer- minderkilometerprijs.

Pechhulp

De hulpdienst is binnen Nederland en in landen waar de auto mag komen 7 dagen in de week en 24 uur per dag beschikbaar. De pechhulpverlening bestaat uit de intake van de melding, assistentie ter plekke en indien het voertuig niet ter plekke kan worden gerepareerd transport naar een garage.

In het buitenland geldt verder: repatriëring van het voertuig naar Nederland indien de reparatie langer dan 4 werkdagen duurt en vergoeding van de kosten voor voortzetting van de reis naar plaats van bestemming per trein en/of bus.

Vervangend vervoer

U krijgt in ieder geval de beschikking over een vervangend voertuig nadat de reparatie of het onderhoud langer heeft geduurd dan
72 uur.

Kosteloos opzeggen

Als bij het aangaan van de leaseovereenkomst het XLEasy beschermingsplan is overeengekomen, dan kan de lessee de leaseovereenkomst voortijdig beëindigen in bepaalde situaties, zonder betaling van een opzegvergoeding.

De leaseovereenkomst kan worden opgezegd als er sprake is van een niet vrijwillig einde van het dienstverband tijdens de duur van de leaseovereenkomst.

Ook als er tijdens de duur van de leaseovereenkomst sprake is van een echtscheiding die tot een dusdanig inkomensverlies leidt dat de verplichtingen uit het leasecontract niet meer kunnen worden voldaan.

Ook als het contract door twee personen is aangegaan en één van de contractanten komt gedurende de leaseperiode te overlijden, kan het contract kosteloos worden opgezegd.

Opzegvergoeding

Als zonder geldige reden de overeenkomst wordt opgezegd, dan bedraagt de vaste opzeggingsvergoeding 40% van de gezamenlijke termijnbedragen die u zonder opzegging nog zou moeten betalen.

De maximale opzegvergoeding bedraagt het verschil tussen de gezamenlijke termijnbedragen, die u hebt betaald en nog moet betalen tot het moment van opzegging en de gezamenlijke – hogere – termijnbedragen die u tot dat moment had moeten betalen als u direct de leaseovereenkomst voor de kortere duur was aangegaan.

Voorbeeld:
• Stel u heeft een contract voor 36 maanden waarbij u 10.000 kilometer per jaar mag rijden. Hiervoor betaalt u 249 euro per maand.
• In de 24e maand besluit u het contract te beëindigen en u heeft op dat moment 20.000 kilometer gereden.
• Het maandbedrag bij een contract van 24 maanden waarbij u 10.000 kilometer per jaar mag rijden, bedraagt 289 euro.
• De maximale opzegvergoeding bedraagt in dit geval: 24 x (289 – 249) = 960 euro.
• Volgens de standaardberekening zal de opzegvergoeding 40% van (12 x 249) = 1195,2 euro bedragen.
• De opzegvergoeding bedraagt in dit geval dus 960 euro.

Schadevrije jaren

XLEasy houdt geen rekening met schadevrije jaren bij het starten van een contract. De prijs is voor iedereen hetzelfde. Aan het einde van het leasecontract kan er een schadevrije jaren verklaring opgevraagd worden.

XLEasy Private Lease | Aanbiedingen

XLEasy is een universele Leasemaatschappij met een gevarieerd aanbod van kleine stadsauto’s, populaire hatchbacks en ruime SUV’s. Door de verbondenheid met de PON Holding biedt XLEasy een ruim assortiment Volkswagens. Maar ook veelgevraagde automerken als Opel, Ford en Kia worden volop aangeboden. De beste aanbiedingen staan ook Leaseauto.nl. Hier zijn ze directe te vergelijken met privé lease aanbiedingen van andere leasemaatschappijen.

Private Lease Voorwaarden Vergelijken

Bij private lease vergelijken gaat het om meer dan de laagste prijs. Het vergelijken van de voorwaarden van leasemaatschappijen is ook van belang. Dat kan onverwachte kosten en vervelende situaties in de toekomst voorkomen.

Wij hebben hier alleen bij de Aanvullende Voorwaarden stilgestaan. Bij de Algemene Voorwaarden die gebruikt worden door alle leasemaatschappijen hebben wij niet stilgestaan. Ze zijn wel belangrijk, maar niet verschillend per aanbieder. Ze zijn opgesteld door het Keurmerk Private Lease is samenwerking met de Consumentenbond. In het Private Lease Kenniscentrum worden deze in detail toegelicht.

Gratis persoonlijk Private Lease Advies

Mocht u hulp nodig hebben bij het vergelijken van de voorwaarden van private lease aanbiedingen dan mag u altijd kosteloos contact opnemen met een onafhankelijke private lease adviseur van Leaseauto.nl. Wij helpen u graag.

Nieuw in Private Lease

Mobiele versie afsluiten