Friesland Lease | Private Lease Vergelijking

friesland lease Private Lease

Friesland Lease biedt naast zakelijke lease ook private lease aan. Hierbij weet Friesland Lease zich te onderscheiden met goede voorwaarden en een persoonlijke eerlijke benadering. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden zitten de klanten door heel Nederland. Het aanbod is gevarieerd. Er is met name volop keuze uit kleine auto’s.

Friesland Lease | Private Lease Vergelijking

De private lease voorwaarden van Friesland Lease zijn goed. Het eigen risico van 300 Euro is marktconform. Dit eigen risico kan verlaagd worden tegen een meerprijs. En het wordt niet verhoogd bij meer dan 2 schades per jaar.

De opzegvergoeding van 35% is gemiddeld. Het is heel netjes dat de overeenkomst kosteloos opgezegd kan worden bij verlies van inkomen. Ook de verzekeringen zijn goed geregeld. De Schade Verzekering Inzittenden is inclusief. Bij de meeste aanbieders is dit een betaalde optie.

Minderkilometers worden gecompenseerd. Daarnaast kan het aantal kilometers jaarlijks aangepast worden als blijkt dat er in werkelijkheid veel meer of minder gereden wordt. Gratis vervangend vervoer na 24 uur bij reparaties en onderhoud is beter dan de 72 uur die vanuit het Keurmerk Private Lease de standaard is.

Friesland Lease | Private Lease Voorwaarden

De meeste private lease voorwaarden zijn hetzelfde bij alle aanbieders die zijn aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. Deze gedeelde voorwaarden zijn vastgelegd in de Algemene Voorwaarden.

Friesland Lease is ook aangesloten bij het Keurmerk Private Lease.

Aanvullende Voorwaarden

Toch zijn er ook verschillen in de voorwaarden van leasemaatschappijen. Deze zijn vastgelegd in de Aanvullende Voorwaarden.

De Aanvullende Voorwaarden staan in een document van meerdere pagina’s. Veel mensen lezen ze niet voor het afsluiten van een privé lease overeenkomst. Omdat deze voorwaarden wel degelijk belangrijk bij het maken van een goede vergelijking hebben wij de belangrijkste zaken uitgelicht.

Eigen Risico

Voor een Cascoschade, die niet verhaald kan worden op de tegenpartij, betaalt u bij Friesland Lease een eigen bijdrage van € 300 per schade. Het eigen risico kan tegen een meerprijs verlaagd worden. Indien zich meer dan 2 schades in 12 maanden voordoen, vindt er geen verhoging van de eigen bijdrage plaats.

Voor een WA-schade (schade aan derden) betaalt u geen eigen bijdrage. Bij ruitvervanging geldt een eigen bijdrage van € 150.

Standaard Verzekering

In de Leaseovereenkomst zijn de Wettelijke Aansprakelijkheid schades (WA), Cascoschades, Schade Verzekering Inzittenden en Verhaalrechtsbijstandsverzekering opgenomen.

Friesland Lease heeft ervoor gekozen om standaard een Schade Verzekering Inzittenden op te nemen in de Leaseovereenkomst. De Schade Verzekering Inzittenden dekt de werkelijke schade voor letsel, bagage en/of kleding voor u en uw passagiers.

Meer of minder kilometers

Voor meer gereden kilometers betaalt u een bedrag bij, voor minder gereden kilometers ontvangt u een bedrag terug.

Jaarlijks vraagt Friesland Lease de kilometerstand op, welke u aan Friesland Lease moet doorgeven. Op basis van deze kilometerstand ontvangt u, indien van toepassing, een verrekening van de meergereden kilometers of wordt, indien dit voor u voordeliger is, een voorstel gemaakt voor aanpassing van de Leaseovereenkomst op basis van werkelijk gereden kilometers.

Mindergereden kilometers worden alleen aan het eind van de looptijd verrekend.

Pechhulp

Europese pechhulp. Friesland Lease heeft de dienstverlening voor pechhulp en noodsituaties ondergebracht bij Eurocross Assistance.

Vervangend vervoer

Indien u voor de tijd van de onderhouds- of reparatiewerkzaamheden een vervangende auto wenst, zal Friesland Lease dat voor u verzorgen. Gerekend vanaf het moment dat u de auto aanbiedt bij de dealer/reparateur, komen de eerste 24 uur altijd voor uw eigen rekening, daarna draagt Friesland Lease de kosten, tot het moment dat de auto klaar staat om opgehaald te worden.

In het buitenland heeft u recht op vervangend vervoer na 24 uur via de pechhulp van Eurocross Assistance.

Kosteloos opzeggen

Ook als het Leasecontract is ondertekend door twee personen en de andere persoon is niet overleden, kan de Leaseovereenkomst wegens uw overlijden direct worden opgezegd.

Indien u als gevolg van verlies van werk buiten uw schuld, of bij echtscheiding in een situatie van aantoonbaar onvermogen verkeert, kunt u de Leaseovereenkomst zonder opzeggingsvergoeding beëindigen.

Opzegvergoeding

Zo nodig kunt u de Leaseovereenkomst tussentijds opzeggen, echter alleen op voorwaarde dat u Friesland Lease schadeloos stelt door betaling van een “opzeggingsvergoeding”.

Bij opzegging ná het eerste jaar is de hoogte van de vergoeding gelijk aan 35% van de resterende termijnen, dan wel door vaststelling van de tekorten aan inkomsten op basis van de leaseprijs matrix die is opgenomen in het leasecontract.

Voorbeeld
Stel, u hebt een Privé Leaseovereenkomst met een looptijd van 48 maanden voor 10.000 km per jaar en een maandtermijn van € 227 en u wilt de Leaseovereenkomst na 24 maanden beëindigen. De opzeggingsvergoeding bedraagt dan 35% x 24 maanden resterende looptijd x € 227 = € 1.907.

In de matrix is voor een looptijd van 24 maanden voor 10.000 km per jaar een maandtermijn van € 305 van toepassing. Afrekening op basis van de matrix betekent voor u een bedrag van 24 maanden x (€ 305 – € 227) = € 1.872.

Uiteindelijke opzeggingsvergoeding
Aangezien de berekening van de opzeggingsvergoeding via de matrix voor u voordeliger is, wordt hiervoor gekozen.

Schadevrije jaren

Aan het eind van de Leaseperiode krijgt u een overzicht met het schadeverloop gedurende de Leaseperiode. Hier hoeft u niet zelf om te vragen. Met dit overzicht kunt u bij veel verzekeringsmaatschappijen het aantal schadevrije jaren verhogen.

Friesland Lease | Private Lease Aanbod

Het Friesland Lease Private Lease aanbod is gevarieerd. Zowel de kleine stadsauto’s, populaire hatchbacks, stationwagons als ruime SUV’s zijn goed vertegenwoordigd. Het aanbod bestaat uit veelgevraagde modellen van bijvoorbeeld Citroën, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Renault, Volkswagen en Tesla.

Alles over Private Lease in het Kenniscentrum

Bij private lease vergelijken gaat het om meer dan de laagste prijs. Het vergelijken van de voorwaarden is ook van belang. Dat kan onverwachte kosten en vervelende situaties in de toekomst voorkomen.

Wij hebben hier alleen bij de Aanvullende Voorwaarden stilgestaan. Bij de Algemene Voorwaarden die gebruikt worden door alle leasemaatschappijen hebben wij niet stilgestaan. Ze zijn wel belangrijk, maar niet verschillend per aanbieder. Ze zijn opgesteld door het Keurmerk Private Lease is samenwerking met de Consumentenbond. In het Private Lease Kenniscentrum worden deze in detail toegelicht.

Gratis persoonlijk Private Lease Advies

Mocht u hulp nodig hebben bij het vergelijken van de voorwaarden van private lease aanbiedingen dan mag u altijd kosteloos contact opnemen met een onafhankelijke private lease adviseur van Leaseauto.nl. Wij helpen u graag.

Private Lease Top 20

Mobiele versie afsluiten