Lease’m | Private Lease Vergelijking

leasem Private Lease

Lease’m private lease is een jong merk dat zich volledig richt op privé lease. Lease’m is het private lease label van MKB Lease. Dit zakelijke merk was om begrijpelijke redenen niet te gebruiken voor de consumentenmarkt. De aanvullende private lease voorwaarden van Lease’m zijn marktconform en het aanbod is gevarieerd.

Lease’m is onderdeel van Emil Frey Nederland, een van de grootste automotive holdings van Nederland. Door de vele dealerbedrijven die Emil Frey heeft kan Lease’m een breed assortiment auto’s aanbieden.

Lease’m | Private Lease Vergelijking

De aanvullende private lease voorwaarden van Lease’m zijn marktconform. Het eigen risico van 350 Euro is gemiddeld. Het kan optioneel verlaagd worden (meerprijs). Wanneer zich binnen een periode van 12 maanden meer dan twee niet-verhaalbare schades wordt het eigen risico verhoogd tot 1.000 Euro voor de restvan de looptijd.

Ook de opzegvergoeding is van maximaal 30% is netjes. Daarnaast is er de mogelijkheid om te kiezen voor een zekerheidsoptie (meerprijs) waarmee het mogelijk om bij verlies van inkomen door werkeloosheid of arbeidsongeschiktheid kosteloos op te zeggen.

Het is noemenswaardig dat een schadeverzekering inzittenden (SVI) standaard is inbegrepen. Daar staat tegenover dat minderkilometers niet gecompenseerd worden.

Lease’m | Voorwaarden

De meeste private lease voorwaarden zijn hetzelfde bij alle aanbieders die zijn aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. Deze gedeelde voorwaarden zijn vastgelegd in de Algemene Voorwaarden.

Lease’m is ook aangesloten bij het Keurmerk Private Lease.

Aanvullende Voorwaarden

Toch zijn er ook verschillen in de voorwaarden van leasemaatschappijen. Deze zijn vastgelegd in de Aanvullende Voorwaarden.

De Aanvullende Voorwaarden staan in een document van meerdere pagina’s. Veel mensen lezen ze niet voor het afsluiten van een privé lease overeenkomst. Omdat deze voorwaarden wel degelijk belangrijk bij het maken van een goede vergelijking hebben wij de belangrijkste kleine lettertjes uitgelicht.

Eigen Risico

De standaard eigen bijdrage in geval van niet verhaalbare schade is € 350,- per schadegeval. De eigen bijdrage is optioneel te verlagen (meerprijs).

Wanneer zich binnen een periode van 12 maanden meer dan twee niet-verhaalbare schades voordoen wordt de eigen bijdrage verhoogd tot 1.000,- euro per schadegeval voor de resterende duur van de leaseperiode.

Standaard Verzekering

Lease’m sluit een WA- en Cascoverzekering af voor de auto. Hiernaast is de verzekeringsdekking standaard uitgebreid met een Ongevallenverzekering voor inzittenden (OVI)* en een Verhaalsrechtsbijstandverzekering.

Meer of minder kilometers

Rijdt u meer dan het vastgestelde aantal kilometers? Dan worden deze kilometers afgerekend tegen het meer-kilometer bedrag. Rijdt u minder, dan wordt dat niet gecompenseerd.

Het is niet mogelijk om het aantal kilometers of de looptijd tijdens het contract aan te passen. Denk dus, voordat u het leasecontract aangaat, goed na over het aantal kilometers dat u verwacht te gaan rijden per jaar en over de gewenste looptijd.

Pechhulp

 U krijgt pechhulp binnen heel Europa.

In het buitenland geldt dat eventueel vervangend vervoer of kosten van doortransport naar uw plaats van bestemming, kosten voor eventuele hotelovernachtingen etc. niet in het leasecontract zijn inbegrepen.

Vervangend vervoer

U krijgt bij onderhoud of reparatie in Nederland (na 72 uur) een vervangende auto.

Kosteloos opzeggen

Heeft u gekozen voor de optie “Inleverregeling bij onverwachte situaties” (meerprijs), dan kan u na 1 jaar het leasecontract kosteloos opzeggen in de volgende situaties:

  1. In het geval dat jouw arbeidsovereenkomst wordt beëindigd door een andere reden dan het vanuit eigen beweging opzeggen van de arbeidsovereenkomst.
  2. In het geval van overlijden van één van de contractanten.
  3. In het geval dat (één van) de contractant(en) voor meer dan 50% arbeidsongeschikt wordt verklaard.

Opzegvergoeding

U kunt de Leaseovereenkomst tussentijds opzeggen. Bij tussentijdse beëindiging na het eerste jaar wordt de opzeggingsvergoeding op twee manieren berekend. Lease’m hanteert vervolgens de methode die voor u het meest gunstig is.

  1. De maximale opzeggingsvergoeding ligt nooit hoger dan het verschil tussen de termijnbedragen die u reeds hebt betaald en nog moet betalen tot het moment van opzegging, verminderd met het totale (hogere) bedrag dat u had moeten betalen als je direct het leasecontract voor de kortere duur was aangegaan.
  2. Het vaste rekenpercentage voor de opzeggingsvergoeding bedraagt 30% van de totale termijnbedragen die u zonder de opzegging nog zou moeten betalen.

Rekenvoorbeeld:
Het termijnbedrag is € 200,- per maand. De overeengekomen leaseperiode is 36 maanden. U zegt uw leasecontract op in de 23e maand en hebt een maand opzegtermijn.

Berekening 1
U hebt in werkelijkheid totaal € 4.800,- betaald (24 maanden). Stel u had direct een contract afgesloten voor een periode van 24 maanden tegen een termijnbedrag van € 250,- per maand, dan had u in dat geval 24 maanden x € 250,- = € 6.000,- aan leasetermijnen
betaald.

Het verschil tussen het daadwerkelijke bedrag (€ 4.800,-) en het bedrag dat u had betaald als u direct een contract voor een kortere periode had afgesloten (€ 6.000,-) is € 1.200,-. Jouw maximale opzeggingsvergoeding is in dit voorbeeld nooit hoger dan € 1.200,-.

Berekening 2
Zonder de opzegging zou u aan termijnbedragen: 36 maanden (totale contract) – 24 maanden (reeds betaalde maanden) = nog 12 maanden moeten betalen. 12 maanden x € 200,- = € 2.400,-. De daadwerkelijke opzeggingsvergoeding bedraagt 30% van € 2.400,- = € 720,-.

In dit geval betaalt u een opzeggingsvergoeding van € 720,-.

Schadevrije jaren

Lease’m vertrekt op aanvraag een zogenaamde schadevrij verklaring.

Lease’m | Aanbod

Het Lease’m Private Lease aanbod is gevarieerd. Zowel de kleine stadsauto’s, populaire hatchbacks, stationwagons als ruime SUV’s zijn goed vertegenwoordigd. Het aanbod bestaat uit veelgevraagde modellen van bijvoorbeeld Citroën, Hyundai, Peugeot, Renault, Volkswagen en Volkswagen.

Alles over Private Lease in het Kenniscentrum

Bij private lease vergelijken gaat het om meer dan de laagste prijs. Het vergelijken van de voorwaarden van leasemaatschappijen is ook van belang. Dat kan onverwachte kosten en vervelende situaties in de toekomst voorkomen.

Wij hebben hier alleen bij de Aanvullende Voorwaarden stilgestaan. Bij de Algemene Voorwaarden die gebruikt worden door alle leasemaatschappijen hebben wij niet stilgestaan. Ze zijn wel belangrijk, maar niet verschillend per aanbieder. Ze zijn opgesteld door het Keurmerk Private Lease is samenwerking met de Consumentenbond. In het Private Lease Kenniscentrum worden deze in detail toegelicht.

Gratis persoonlijk Private Lease Advies

Mocht u hulp nodig hebben bij het vergelijken van de voorwaarden van private lease aanbiedingen dan mag u altijd kosteloos contact opnemen met een onafhankelijke private lease adviseur van Leaseauto.nl. Wij helpen u graag.

Mobiele versie afsluiten