Van Mossel Privé Lease | Vergelijking

Van Mossel Privé Lease Private

Van Mossel Privé Lease biedt een breed scala private lease auto’s aan en is nauw verbonden met het snel groeiende dealernetwerk van Van Mossel. De Van Mossel Privé Lease voorwaarden zijn over het algemeen marktconform. De voorwaarden bieden flexibiliteit via de verschillende betaalde extra’s die kunnen worden toegevoegd.

Van Mossel Privé Lease is onderdeel van de International Car Lease Holding. Andere labels hiervan zijn Van Mossel Autolease, J&T Autolease, DirectLease, Westlease, Kyotolease en Van Mossel Shortlease & Rent.

De belangrijkste private lease voorwaarden van Van Mossel Privé Lease hebben wij op een rijtje gezet. Hiermee kunt u makkelijk een eerlijke vergelijking maken met andere privé lease aanbieders. Leaseauto.nl maakt het vergelijken van private lease aanbiedingen makkelijk en transparant.

Van Mossel | Private Lease Vergelijking

Marktconform
Het eigen risico van €300,- is gemiddeld. Het kan verlaagd worden (meerprijs). Bij meer dan twee niet verhaalbare schades zijn binnen 12 maanden mag Van Mossel Privé Lease het verhogen.

De opzegvergoeding van 50% van de resterende termijnbedragen is relatief hoog. Ook is het bij verlies van inkomen door persoonlijke situaties niet mogelijk kosteloos op te zeggen. Bent u onzeker over uw inkomsten of wilt u flexibel blijven dan is Van Mossel Flexlease mogelijk interessant.

Het is netjes dat een Ongevallen Verzekering Inzittenden (OVI) standaard is in elk leasecontract. Daar staat tegenover dat minderkilometers niet gecompenseerd worden.

Van Mossel Privé Lease | Private Lease Voorwaarden

De meeste private lease voorwaarden zijn hetzelfde bij alle aanbieders die zijn aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. Deze gedeelde voorwaarden zijn vastgelegd in de Algemene Voorwaarden.

Van Mossel Privé Lease is ook aangesloten bij het Keurmerk Private Lease.

Aanvullende Voorwaarden

Toch zijn er ook verschillen in de voorwaarden van leasemaatschappijen. Deze zijn vastgelegd in de Aanvullende Voorwaarden.

De Aanvullende Voorwaarden staan in een document van meerdere pagina’s. Veel mensen lezen ze niet voor het afsluiten van een privé lease overeenkomst. Omdat deze voorwaarden wel degelijk belangrijk bij het maken van een goede vergelijking hebben wij de belangrijkste zaken uitgelicht.

Eigen Risico

De standaard eigen bijdrage bij schade bedraagt €300,-. U heeft de mogelijkheid te kiezen voor een verlaagd eigen bijdrage bij het selecteren van de auto.  

Mochten er binnen 12 maanden meer dan twee niet verhaalbare schades zijn, dan kan Van Mossel Privé Lease voor de resterende looptijd uw eigen bijdrage verhogen.

Standaard Verzekering

De auto heeft een WA-dekking (wettelijke aansprakelijkheid), zoals dat verplicht is in Nederland. Dit is een dekking voor aan anderen toegebrachte schade.

Daarnaast is er ook een casco-dekking van toepassing. Hiermee is schade aan of diefstal van de auto verzekerd.

Ongevallen Verzekering Inzittenden (OVI) zit standaard in elk leasecontract. Verhaalsrechtsbijstand verzekering en Schadeverzekering voor Inzittenden (SVI) zijn optioneel op te nemen in het leasecontract (meerprijs).

Meer of minder kilometers

Rijdt u meer kilometers dan afgesproken, dan worden deze extra kilometers aan u doorberekend. Rijdt u minder, dan worden deze kilometers niet gecompenseerd. 

Pechhulp

Pechhulp in het binnen- en buitenland is inclusief. 

Vervangend vervoer

Vervangend vervoer in Nederland tijdens reparatie of onderhoud na 72 uur. Optioneel is vervangend vervoer binnen 24 uur (meerprijs).

Kosteloos opzeggen

Ook als het Leasecontract is ondertekend door twee personen en de andere persoon is niet overleden, kan de Leaseovereenkomst wegens overlijden direct worden opgezegd.

Via Van Mossel Flexlease is het mogelijkheid om het contract na 12 maanden te beëindigen, zonder afkoopsom en zonder opgaaf van redenen. Dit is niet beschikbaar op het hele aanbod.

Opzegvergoeding

Als u het contract voortijdig wil beëindigen, dan berekent Van Mossel Privé Lease een opzeggingsvergoeding. Deze wordt op twee manieren berekend. De voordeligste wordt uiteindelijk gebruikt.

Percentage van de resterende maandtermijnen
De hoogte van de vaste opzeggingsvergoeding bedraagt maximaal 50% van de resterende termijnen.

Tarief bij een kortere looptijd
Het verschil tussen de gezamenlijke termijnbedragen die zijn betaald en nog moeten worden betaald tot het moment van opzegging en de gezamenlijke (hogere) termijnbedragen die betaald zouden moeten worden tot dat moment indien de leaseovereenkomst direct voor deze kortere periode zou zijn aangegaan.

Rekenvoorbeeld. Uitgangspunt: contract met looptijd 36 maanden.
Tussentijdse opzegging geschiedt in de 24e maand.
Looptijd 24 maanden: leaseprijs € 289,-
Looptijd 36 maanden: leaseprijs € 249,-
De vaste opzeggingsvergoeding bedraagt 50% van 12 termijnen x € 249 = € 1.494,-
De maximale opzeggingsvergoeding bedraagt 24 x (€ 289,- minus € 249,-) = 24 x € 40,- = € 960,-
In dit geval wordt maximaal € 960,- in rekening gebracht.

Schadevrije jaren

Na afloop van uw leasecontract kunt u een leaseverklaring opvragen. Hierin staat het aantal geclaimde schades gedurende de leaseperiode. 

Van Mossel Privé Lease | Aanbod

Het Van Mossel Privé Lease aanbod is gevarieerd. Zowel de kleine stadsauto’s, populaire hatchbacks, stationwagons als ruime SUV’s zijn goed vertegenwoordigd.

Alles over Private Lease in het Kenniscentrum

Bij private lease vergelijken gaat het om meer dan de laagste prijs. Het vergelijken van de voorwaarden van leasemaatschappijen is ook van belang. Dat kan onverwachte kosten en vervelende situaties in de toekomst voorkomen.

Wij hebben hier alleen bij de Aanvullende Voorwaarden stilgestaan. Bij de Algemene Voorwaarden die gebruikt worden door alle leasemaatschappijen hebben wij niet stilgestaan. Ze zijn wel belangrijk, maar niet verschillend per aanbieder. Ze zijn opgesteld door het Keurmerk Private Lease is samenwerking met de Consumentenbond. In het Private Lease Kenniscentrum worden deze in detail toegelicht.

Gratis persoonlijk Private Lease Advies

Mocht u hulp nodig hebben bij het vergelijken van de voorwaarden van private lease aanbiedingen dan mag u altijd kosteloos contact opnemen met een onafhankelijke private lease adviseur van Leaseauto.nl. Wij helpen u graag.

Private Lease Tips

Mobiele versie afsluiten