ANWB Private Lease | Vergelijking

anwb Private Lease

Hoe goed zijn de voorwaarden van ANWB Private Lease? Het klinkt misschien verwarrend, maar ANWB Private Lease bestaat niet echt. Zij hebben zelf geen Leasemaatschappij. De ANWB private lease overeenkomst wordt in alle gevallen aangegaan met Leaseplan.

ANWB Private Lease is eigenlijk gewoon Leaseplan Private Lease. De voorwaarden die wij hier vergelijken zijn dan ook vooral de Leaseplan voorwaarden.

ANWB Private Lease | Voorwaarden

ANWB Voorwaarden marktconform
De maximale opzegvergoeding is ondoorzichtig bij de ANWB doordat ze als enige niet werken met een maximaal percentage. Dit kan heel nadelig uitvallen. Bij een leaseovereenkomst met een lange looptijd van bijvoorbeeld 60 maanden kan de opzegvergoeding aan het einde van de looptijd oplopen tot 100% van de resterende termijnbedragen. Dat is heel hoog.

De mogelijkheid om kosteloos op te kunnen zeggen bij bepaalde persoonlijke omstandigheden is wel sympathiek. Bij meer of minder kilometers wordt het leasebedrag aangepast. Dit kan negatief uitvallen als u maar een klein beetje meer rijdt er daardoor opeens in een hogere duurdere staffel valt. Vervangend vervoer is kosteloos na 72uur. Het eigen risico is met 300 Euro gemiddeld.

Top 20 Private Lease

Private Lease Voorwaarden vergelijking

De meeste private lease voorwaarden zijn hetzelfde bij alle aanbieders die zijn aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. Deze gedeelde voorwaarden zijn vastgelegd in de Algemene Voorwaarden.

ANWB Private Lease is ook aangesloten bij het Keurmerk Private Lease.

Aanvullende Voorwaarden

De Aanvullende Voorwaarden staan in een document van meerdere pagina’s. Veel mensen lezen ze niet voor het afsluiten van een privé lease overeenkomst. Omdat deze voorwaarden wel degelijk belangrijk bij het maken van een goede vergelijking hebben wij de belangrijkste zaken uitgelicht.

Eigen Risico

De eigen bijdrage per schadegeval bedraagt maximaal €300,-.

Standaard Verzekering

WA-verzekering en cascoschade. Standaard met schadeverzekering inzittenden.

Meer of minder kilometers

Het kan zijn dat de auto gemiddeld minder of meer kilometers per jaar rijdt dan afgesproken. Dan verandert daardoor de leaseprijs. U betaalt dan de leaseprijs die hoort bij het aantal kilometers dat de auto werkelijk gemiddeld rijdt per jaar.

Wat is de maximale prijs per kilometer bij meer kilometers? Als er 501 kilometer meer is gereden dan afgesproken, is de meerprijs per kilometer het hoogst bij 60 maanden. U betaalt dan namelijk (60 x € 20) / 501 = € 2,40 per kilometer. Oftewel € 1200 voor deze 501 kilometers.

Pechhulp

Pechhulp in binnen- en buitenland is inclusief.

Vervangend vervoer

Vervangend vervoer na 72 uur.

Kosteloos opzeggen

Als u overlijdt, mogen nabestaanden en de overeenkomst direct kosteloos opzeggen. Daarnaast kunt u in de volgende gevallen opzeggen bij verlies van inkomen.
● Gedwongen ontslag wat niet uw eigen schuld is waarbij er sprake is van arbeidsovereenkomst van onbepaalde tijd.
● 80% of meer arbeidsongeschiktheid.
● Echtscheiding.
● Ontbinding van geregistreerd partnerschap

U betaalt in deze gevallen alleen extra kosten als u meer kilometers heeft gereden dan u heeft afgesproken.

Opzegvergoeding

U kunt de private lease eerder stoppen dan afgesproken. Daar zijn wel kosten aan verbonden.

Dit opzegvergoeding hangt af van de resterende looptijd. DE ANWB gaat altijd uit van het aantal kilometers dat de auto werkelijk gemiddeld per jaar heeft gereden. En de leaseprijs die daarbij hoort volgens de tabel. De nieuwe leaseprijs geldt dan vanaf het begin van de lease. Ook als je de lease eerder stopt.

  1. Binnen 24 maanden: dan betaalt u extra nog 12 maanden de leaseprijs. Tenzij de resterende leaseperiode korter is dan 12 maanden.
  2. Na 24 maanden: dan berekent LeasePlan of het voor u goedkoper is om:
    1. de resterende leaseprijzen te betalen voor het tijdvak waarin de lease zich bevindt, of:
    2. uit te gaan van de leaseprijs die hoort bij het vorige tijdvak. En die leaseprijs te vermenigvuldigen met het aantal maanden dat de lease werkelijk duurde. U betaalt LeasePlan de uitkomst van de berekening die voor u het goedkoopst uitpakt.

Stel er is afgesproken dat de lease 48 maanden duurt en dat de auto gemiddeld tussen de 1 kilometer en 10.000 kilometer per jaar rijdt. U betaalt daarvoor de leaseprijs van € 239,- per maand die daar bij hoort. Maar na 33 maanden wilt u de auto inleveren. En de auto heeft gemiddeld tussen de 1 en 10.000 kilometer per jaar gereden.

Berekening 1 (het vorige tijdvak).

  1. Leaseplan bekijkt wat de leaseprijs is bij 24 maanden bij een gemiddelde van 1-10.000 kilometer per jaar. Dat is een leaseprijs van € 289,- per maand.
  2. De nieuwe leaseprijs geldt vanaf het begin tot het einde van de lease.
  3. De leaseprijs was € 239,-, maar had € 289,- per maand moeten zijn. Er is dus € 50,- per maand te weinig betaald.
  4. U moet volgens deze berekening dan 33 maanden maal € 50,-, dus € 1.650,- bijbetalen.

Berekening 2 (huidige tijdvak).

  1. Leaseplan bekijkt wat de leaseprijs is bij 36 maanden bij een gemiddelde van 1-10.000 kilometer per jaar. Dat is een leaseprijs van € 249,- per maand.
  2. De nieuwe leaseprijs geldt vanaf het begin tot het einde van de lease.
  3. De leaseprijs was € 239,-, maar had € 249,- per maand moeten zijn. Er is dus € 10,- per maand te weinig betaald.
  4. U moet dan 33 maanden maal € 10,-, dus € 330,- bijbetalen.
  5. En daarbovenop moet u de resterende 3 maanden maal € 249,-, bijbetalen, dus € 747,-.
  6. U moet volgens deze berekening in totaal € 1.077,- bijbetalen.

Schadevrije jaren

Behoud van uw opgebouwde schadevrije jaren.

ANWB Private Lease | Aanbiedingen

Het ANWB private lease aanbod is breed. De ANWB biedt een gevarieerd aanbod van kleine stadsauto’s, populaire hatchbacks, stationwagons en ruime SUV’s. Vooral de kleine auto’s zijn goed vertegenwoordigd. Het aanbod bestaat uit veelgevraagde modellen van bijvoorbeeld Citroën, Ford, Hyundai, KIA, Opel, Peugeot, Renault, Volkswagen en Toyota.

De enige leasemaatschappij waarmee de ANWB samenwerkt is Leaseplan. Het is daarom goed om de ANWB private lease aanbiedingen te vergelijken met aanbiedingen van andere aanbieders.

Alles over Private Lease in het Kenniscentrum

Bij private lease vergelijken gaat het om meer dan de laagste prijs. Het vergelijken van de voorwaarden van leasemaatschappijen is ook van belang. Dat kan onverwachte kosten en vervelende situaties in de toekomst voorkomen.

Wij hebben hier alleen bij de Aanvullende Voorwaarden stilgestaan. Bij de Algemene Voorwaarden die gebruikt worden door alle leasemaatschappijen hebben wij niet stilgestaan. Ze zijn wel belangrijk, maar niet verschillend per aanbieder. Ze zijn opgesteld door het Keurmerk Private Lease is samenwerking met de Consumentenbond. In het Private Lease Kenniscentrum worden deze in detail toegelicht.

Gratis persoonlijk Private Lease Advies

Mocht u hulp nodig hebben bij het vergelijken van de voorwaarden van private lease aanbiedingen dan mag u altijd kosteloos contact opnemen met een onafhankelijke private lease adviseur van Leaseauto.nl. Wij helpen u graag.

Mobiele versie afsluiten