Stern Lease | Private Lease Vergelijking

stern lease leasemaatschappij Private Lease

SternLease biedt naast zakelijke lease ook private lease aan. De oorsprong van Stern ligt in de Stern dealerorganisatie. In 2019 is Stern Lease overgenomen door het veel grotere ALD.

De belangrijkste private lease voorwaarden van Stern Lease hebben wij op een rijtje gezet. Hiermee kunt u makkelijk een eerlijke vergelijking maken met andere privé lease aanbieders. Leaseauto.nl maakt het vergelijken van private lease aanbiedingen makkelijk en transparant.

Stern Lease | Private Lease Vergelijking

Marktconform
Een eigen van 300 euro is gemiddeld. Een aandachtspunt voor mensen die regelmatig autoschade hebben is dat het eigen risico verhoogd kan worden bij meer dan 2 schades in 1 jaar.

Ook de opzegvergoeding is gemiddeld. Een gemis is wel het ontbreken van een optie om in geval van verlies aan inkomen kosteloos op te kunnen zeggen.

Meer dan standaard
Dat de minderkilometers verrekend worden en de inclusieve Inzittenden verzekering inclusief is goed. Ook het vervangend vervoer binnen 48 uur is beter dan het standaard vereiste vanuit het Keurmerk Private Lease.

Stern Lease | Private Lease Voorwaarden

De meeste private lease voorwaarden zijn hetzelfde bij alle aanbieders die zijn aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. Deze gedeelde voorwaarden zijn vastgelegd in de Algemene Voorwaarden.

SternLease is ook aangesloten bij het Keurmerk Private Lease.

Aanvullende Voorwaarden

Toch zijn er ook verschillen in de voorwaarden van leasemaatschappijen. Deze zijn vastgelegd in de Aanvullende Voorwaarden.

De Aanvullende Voorwaarden staan in een document van meerdere pagina’s. Veel mensen lezen ze niet voor het afsluiten van een privé lease overeenkomst. Omdat deze voorwaarden wel degelijk belangrijk bij het maken van een goede vergelijking hebben wij de belangrijkste zaken uitgelicht.

Eigen Risico

Eigen risico van €300,- op CASCO schades en €0,- op WA schades.

Indien zich binnen een periode van 12 maanden meer dan 2 schadegevallen voordoen dan is Stern Lease gerechtigd om de eigen bijdrage voor cascoschade voor de resterende duur van de leaseperiode tot € 500,- te verhogen.

Standaard Verzekering

Wettelijke Aansprakelijkheid en Casco-verzekering. Ook een ongevallen inzittenden verzekering is inclusief.

Meer of minder kilometers

Rijdt u meer kilometers dan afgesproken, dan worden deze extra kilometers tussentijds aan u doorberekend. Rijdt u minder, dan worden deze kilometers gecompenseerd. 

Indien aan het eind van de leaseperiode blijkt dat u met het voertuig minder kilometers heeft gereden dan
het aantal kilometers waarvoor de leaseovereenkomst is aangegaan, dan heeft u recht op een minderkilometerteruggaaf.

De minderkilometerteruggaaf wordt berekend door vermenigvuldiging van het aantal minderkilometers met
de minderkilometerprijs. De minderkilometerteruggaaf wordt aan het eind van de leaseperiode aan u betaald of verrekend met bedragen die u nog aan Stern Lease verschuldigd bent.

Pechhulp

De hulpdienst is binnen Nederland 7 dagen in de week en 24 uur per dag beschikbaar. In het buitenland is de hulpdienst 7 dagen in de week en 24 uur per dag beschikbaar in de landen
waarin het voertuig mag komen.

Afhankelijk van de omstandigheden van het geval bestaat de pechhulp uit een of meer van de volgende diensten:
a. Intake van uw melding door de meldkamer en telefonische assistentie.
b. Assistentie ter plekke.
c. Indien het voertuig niet ter plekke kan worden gerepareerd of indien verder rijden met het voertuig
onmogelijk of onverantwoord is:

  • Transport van het voertuig naar een garage.
  • Repatriëring van het voertuig naar Nederland
  • Vervangend vervoer.

Vervangend vervoer

Vervangend vervoer in Nederland tijdens reparatie of onderhoud na 48 uur.

Kosteloos opzeggen

Stern Lease biedt geen optie om de overeenkomst kosteloos te beëindigen in geval van verlies van inkomen door ontslag, echtscheiding of arbeidsongeschiktheid.

Opzegvergoeding

Het is mogelijk de overeenkomst tussentijds te beëindigen. Dit kan op na het eerste jaar en hier zijn kosten aan verbonden. De opzeggingsvergoeding wordt op twee verschillende manieren berekend.

De laagste van deze twee opzeggingsvergoedingen is de opzeggingsvergoeding die u dient te betalen.

Manier 1
De opzeggingsvergoedingen is het vaste percentage van 40% van de gezamenlijke leasetarieven die u
zonder de opzegging nog zou moeten betalen.

Manier 2
De opzeggingsvergoeding is het verschil tussen de gezamenlijke leasetarieven die u hebt betaald en nog moet betalen tot het moment van opzegging en de gezamenlijke – hogere – leasetarieven die u tot dat moment had moeten betalen als u direct de leaseovereenkomst voor de kortere duur was aangegaan.

Rekenvoorbeeld
Het leasetarief is € 200,-. De overeengekomen leaseperiode is 36 maanden. U zegt op tegen het begin van de 25e maand.

Manier 1
Zonder de opzegging zou u aan leasetarieven nog 12 maanden vermenigvuldigd met € 200,- is € 2.400,- moeten betalen. De opzeggingsvergoeding bedraagt dus 40% van € 2.400,- is € 960,-.

Manier 2
Het leasetarief gebaseerd op een looptijd van 24 maanden was, ten tijde van het aangaan van uw leaseovereenkomst, € 250,- per maand. Het verschil in leasetarief dat u heeft betaald op basis van 36 maanden ten opzichte van het leasetarief gebaseerd op 24 maanden, is € 50,- per maand. De opzeggingsvergoeding bedraagt dus € 50,- vermenigvuldigd met de reeds verstreken looptijd van
24 maanden is € 1.200,-.

In dit geval is de opzeggingsvergoeding zoals berekend op manier 1 het laagst. Dit is de opzeggingsvergoeding die u dient te betalen.

Schadevrije jaren

Indien u geen verwijtbare schades rijdt gedurende uw overeenkomst zal Stern Lease uw opgebouwde schadevrije jaren bijhouden.

Stern Lease | Private Lease Aanbod

Het Stern Lease Private Lease aanbod is gevarieerd. Zowel de kleine stadsauto’s, populaire hatchbacks, stationwagons als ruime SUV’s zijn goed vertegenwoordigd. Het aanbod bestaat uit veelgevraagde modellen van bijvoorbeeld Citroën, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Renault, Volkswagen en Tesla.

Alles over Private Lease in het Kenniscentrum

Bij private lease vergelijken gaat het om meer dan de laagste prijs. Het vergelijken van de voorwaarden van leasemaatschappijen is ook van belang. Dat kan onverwachte kosten en vervelende situaties in de toekomst voorkomen.

Wij hebben hier alleen bij de Aanvullende Voorwaarden stilgestaan. Bij de Algemene Voorwaarden die gebruikt worden door alle leasemaatschappijen hebben wij niet stilgestaan. Ze zijn wel belangrijk, maar niet verschillend per aanbieder. Ze zijn opgesteld door het Keurmerk Private Lease is samenwerking met de Consumentenbond. In het Private Lease Kenniscentrum worden deze in detail toegelicht.

Gratis persoonlijk Private Lease Advies

Mocht u hulp nodig hebben bij het vergelijken van de voorwaarden van private lease aanbiedingen dan mag u altijd kosteloos contact opnemen met een onafhankelijke private lease adviseur van Leaseauto.nl. Wij helpen u graag.

Private Lease Tips

Mobiele versie afsluiten