Borg bij Private Lease (Waarborgsom)

waarborgsom borg private lease

Borg bij Private Lease (Waarborgsom)

De leasemaatschappij kan u verplichten vooraf een waarborgsom (borg) te betalen om risico’s in te dekken. De hoogte van deze waarborgsom moet dan op het leasecontract vermeld staan.  

Maximaal 3 termijnbedragen Borg bij Private Lease

De  Algemene Voorwaarden van het Keurmerk Private Lease bepalen dat de waarborgsom (borg) niet meer dan 3 maal het termijnbedrag mag bedragen. U dient de waarborgsom (borg) binnen 1 week na het verstrijken van de bedenktijd) en vóór het afhalen van het voertuig te betalen. Doet u dat niet, dan kan de leasemaatschappij de leaseovereenkomst ontbinden.

Terugbetaling Borg na einde Private Lease Overeenkomst

De waarborgsom (borg) wordt binnen 65 dagen na het einde van de leaseovereenkomst aan u terugbetaald, op voorwaarde dat u dan aan al uw verplichtingen tegenover de leasemaatschappij heeft voldaan. Als dat niet het geval is, kan de leasemaatschappij het bedrag van de openstaande verplichtingen op de waarborgsom in mindering brengen.

Aanbetaling versus borg

Er zijn ook leasemaatschappijen waar een aanbetaling wordt gevraagd. Het verschil tussen een aanbetaling en borg is dat een aanbetaling gezien kan worden als een voorschot op de leasebetalingen. Dit bedrag wordt maandelijks in mindering gebracht op het leasetarief. Borg is meer een zekerstelling. Brengt u de auto in goede staat terug en conform de afspraken in het leasecontract, dan ontvangt u uw borg weer terug. Zowel de borg als de aanbetaling betaalt u voordat de leaseauto krijgt.

Vragen over Waarborgsom (borg) Private Lease

Moet ik altijd borg betalen bij Private Lease?

Nee, niet alle leasemaatschappijen vragen borg. Sterker nog, de meeste niet. Leaseauto.nl kan helpen bij het vinden van de juiste auto bij een leasemaatschappij waarbij geen borg betaald hoeft te worden

Wat is het maximale borgbedrag bij Private Lease?

Bij het Keurmerk Private Lease aangesloten leasemaatschappijen mogen maximaal 3 termijnbedragen Borg bij Private Lease

Wat is een waarborgsom bij Private Lease

Een waarborgsom is een bedrag dat wordt betaald bij aanvang van de Private Lease Overeenkomst. Het dient als zekerheid voor de leasemaatschappij voor het nakomen van de Private Lease overeenkomst. 

Mogelijk ook interessant

Private Lease per Automerk

Op zoek naar een private leaseauto van een bepaald merk? Inmiddels zijn van alle automerken de populairste modellen leverbaar in de private lease. Bekijk nu per merk de leverbare modellen en de beste private lease aanbiedingen.

Private Lease op Leaseauto.nl

Bent u op zoek naar een Private Lease Auto? Op Leaseauto.nl vindt u op één plek de meeste Private Lease Aanbiedingen. Als onafhankelijke Private Lease Specialist kunnen wij helpen bij het vinden van de Leaseauto die het beste bij u past.

Mobiele versie afsluiten